Tunteet pinnassa Tapparaa vastaan

HPK-Tappara 1-2 vl. (1-1,0-0,0-0,0-0)

HPK ja Tappara väänsivät koko rahan edestä lauantaina Ritari-areenalla. Tuomareiden touhuilu varasti päähuomion peliltä ja tästä esimerkkinä Marko Tuulolan toisen erän ulosajo.

HPK sai otteluun unelma-alun. Ville Viitaluoma ja Eric Fehr rouhivat hyökkäyspään aloituksen jälkeen kiekon viivaan, josta Joni Tuomisen rannelaukaus yllätti Tappara-vahti Juha Metsolan. Ottelu ehti vanheta ainoastaan 24 sekuntia.

Tappara tuli kuitenkin tasoihin kolmisen minuuttia myöhemmin. Juha Kiilholma kadotti kiekon HPK-maalin takana ja Tappara-konkari Ville Niemisen karvauksen jälkeen Jannik Hansen viimeisteli Tapparan avausmaalin Mika Järvisen nenän alta.

Jo ensimmäinen erä näytti suuntaa tulevaan tuomarilinjaan, sillä puolin ja toisin jaetut kaksiminuuttiset olivat kyseenalaisia. Erän lopulla nähtiin myös rangaistuslaukaus, kun Tuomas Vänttistä rikottiin läpiajossa. ”Vänän” yrityksen pysäytti kuitenkin Tappara-vahti Juha Metsola.

Tuuski pihalle

Toinen erä jatkui tasaisena ja tunteikkaana. Pieniä kahakoita nähtiin aika ajoin ja molemmat joukkueet pääsivät kokeilemaan lisäosumia ylivoimalla. Varsinkin HPK:n loistelias ja uhrautuva alivoimapeli ansaitsee kunniamaininnan.

Ajassa 34.09 Marko Tuulola taklasi HPK:n päädyssä Elmeri Kaksosen. Tuomarikaksikko nosti käden pystyyn jäähyn merkiksi ja hetken mietittyään päätti lähettää ”Tuuskin” ennakoitua aiemmin valmistautumaan pikkujouluihin. Tuomiona 5+20 minuuttia laitataklauksesta.
HPK-leiri ei tuomiota voinut käsittää.
– Tuo on niin ihmeellistä. Tuulola taklasi Elmeri Kaksosta ja sai vitosen. Tuomari kertoi, että pelaaja loukkaantui, mutta sitten Kaksonen oli saanut jonkun suklaapatukan väliajalla ja taas jaksoi pelata heti kolmannessa erässä, kertasi Ari-Pekka Selin.

Viiden minuutin ylivoiman aikana Tappara ei kuitenkaan huippupaikkoja pystynyt luomaan ja HPK:n alivoimamiehitys kesti lähentelyt maalivahti Mika Järvisen johdolla.

Nieminen veivasi ratkaisun

Kolmannessa erässä ei tilastomerkintöjä HPK:n kahta rangaistusta lukuun ottamatta kirjattu, joten edessä oli jatkoaika. Jatkoajallakaan ei erikoisia paikkoja kummallakaan joukkueella ollut ja tuntui, että molemmat odottelivat voittolaukauksia.

HPK:n laukojina olivat Eric Fehr, Antti Miettinen ja Ville Viitaluoma, jotka eivät onnistuneet laittamaan kiekkoa häkkiin. Tapparan kolmantena laukonut työjuhta Ville Nieminen sen sijaan ratkaisi pelin harhauttaen kiekon ohi Mika Järvisen.

Ottelun jälkeen tuomarilinja puhutti pukukoppikäytävälläkin. Ville Viitaluoma puhui itselleen ottelun jälkeen vielä 10 minuutin käytösrangaistuksen ja Ari-Pekka Selin 20 minuutin pelirangaistuksen.

Tunteet saavat kuitenkin hetken viilentyä, kun kuvaan astuu maajoukkuetauko. Jere Sallinen edustaa Kerhoa tuolloin Leijona-paidassa. HPK jatkaa otteluitaan 18.12. tiistaina Pelicansia vastaan Lahdessa.

Niklas Heinonen 8.12.2012

08.12.2012 20:25

Jaa artikkeli: