”Tunteet pinnassa sarja-avauksessa”

HPK-TPS 15.9.2011 klo 18.30

Mika Järvinen torjuu HPK:n maalilla kauden avausottelussa Turun Palloseuraa vastaan. Jokereista täksi kaudeksi takaisin Hämeenlinnaan palannut Järvinen pelaa näin ensimmäistä kertaa liigaa kasvattiseuransa paidassa.

Jokereiden lisäksi KalPaa liigaurallaan edustanut Järvinen myöntää, että paluu ”omaan joukkueeseen” antaa extra-latauksen otteluun.

– Yksi ympyrä sulkeutui. On hienoa päästä pelaamaan heti sarja-avauksessa kotijäällä. Kyllä tunteet on pinnassa normaalia ottelua enemmän. On varmasti paljon tuttujakin katsomossa.

”Järä” on ollut erityisen hyvä Rinkelinmäellä vierasjoukkueen riveissä pelatessaan. 22-vuotias hattulalainen uskoo, että sama meno jatkuu nyt HPK:n paidassa.

– Aina kun täällä pääsi pelaamaan oli kova halu näyttää. Aika hyvin tuli onnistuttuakin. Niitä otteita olisi nyt tarkoitus jatkaa, Järvinen kertoo.

Jrvinen_Mika_DSC_8662

 

Piispanen ykkösketjuun

Toisen päävalmentajakautensa Kerhossa aloittava Harri Rindell vakuuttaa, että joukkue on valmiina kun kiekko tippuu jäähän.

– Hienoa, että pitkä valmistautumisjakso on nyt ohi ja päästään tositoimiin. Harjoituspelit eivät sujuneet parhaalla mahdollisella tavalla, mutta luottamus ja usko omaan tekemiseen kasvaa päivä päivältä.

Uusi maalivahtikaksikko Mika Järvinen-Mikko Tolvanen on lähtökohtaisesti erittäin tasainen ja peliaika jakautumaan viime kautta tasaisemmin, jolloin Teemu Lassila torjui miltei kaikki ottelut.

– Tällä kaudella on erittäin paljon peräkkäisiä pelejä esimerkiksi viikonloppuisin, joten on erittäin hyvä tilanne siinä mielessä, että voidaan laittaa tuore maalivahti tolppien väliin seuraavana päivänä, Rindell miettii.

Avausvastustaja TPS on uudistunut. Joukkuetta valmentaa KalPassa hyvää jälkeä tehnyt Pekka Virta, joka on uudistanut turkulaisten pelitapaa ainakin harjoitusotteluiden perusteella.

– Tepsi pelaa nyt enemmän kiekkokontrolliin perustuvaa peliä, mikä tietysti on Virran joukkueelle tyypillistä. Toisaalta pelitapaa ei voi noin vain siirtää uuteen joukkueeseen vaan se on luotava käytettävissä olevan pelaajamateriaalin mukaan, arvioi Rindell.

HPK:n uusi slovakkisentteri Marek Zagrapan ei pelaa sarja-avauksessa. Harjoitusotteluissa ykkösketjussa pelanneen Zagrapanin paikan Janne Laakkosen ja Marko Luomalan keskellä ottaa Arsi Piispanen. Rindellin mukaan Zagrapanin vamma ei ole vakava.

– Kyseessä on lähinnä varotoimenpide. Täytyy saada Zagrapanille pari fyysistä harjoitusta alle ennen kuin hyppää takasin kaukaloon. Lääkärin mukaan kuntoutuminen kestää noin pari viikkoa, mutta voi olla, että Marek nähdään kaukalossa jo aiemmin.

 

HPK:n kentälliset:

Janne Laakkonen – Arsi Piispanen – Marko Luomala
Marko Tuulola – Mathias Porseland

Niko Nieminen – Alex Leavitt – Scott Barney
Jukka Laamanen – Santeri Alatalo

Janne Kolehmainen – Tuukka Pulliainen – Juuso Honka
Josh MacNevin – Ossi-Petteri Grönholm

Jaakko Turtiainen – Otto Paajanen – Antti Roppo

Mika Järvinen (Mikko Tolvanen)

 

Tervetuloa Rinkelimäelle sarja-avauksen huumaan!

 

Karri Salo

14.09.2011 18:19

Jaa artikkeli: