Tulikuumasta Vaasan saunasta täydet pisteet

2-6 (1-0, 0-2, 1-4)

Vaasan erittäin kuuma ja äärettömän viihdyttävä lauantaisauna toi Kerhon pottiin täydet kolme pistettä 2-6 voiton myötä. Kerhon maalit teki Karjalainen (taas), Eronen, Tikka (1+1), Nenonen, Tavi (1+1) ja Lukka. Lucenius keräsi kaksi syöttöpistettä ja Friman pisti vielä pykälän paremmaksi kolmella syötöllä. Toisen erän aikana alkoi lämpö nousta myös kaukalon sisäpuolella ja erässä nähtiinkin pienet pystypainit josta tuloksena molemmille joukkueille kaksi pientä jäähyä. Kolmannessa erässä nähtiin viisi (1-4) maalia ja lisäksi hanskoja pudoteltiin kahdesti. Tommi Tikka naulasi oman Gordie Howe-hattutemppunsa nyrkkeilemällä Jared Wilsonin kanssa ja muutaman minuutin päästä kävi Sportin Paul Geiger noutamassa Kerhon maalitykin, Miro Karjalaisen pois pelistä. Ja jos edellisestä lauseesta otetaan huumori pois, ei kyseessä ollut nouto vaan mylly lähti normaalissa pelitilanteessa laidan tuntumassa. Ottelun jälkeen ei varmasti yksikään suurilukuisesta HPK Kannattajista lähtenyt kotimatkalle pettyneenä, joukkueesta puhumattakaan.

Sport johtoon

Ensimmäisessä erässä ei näkynyt viitteitä siitä, että molemmat joukkueet pelasivat eilen ottelunsa muualla kuin Vaasassa, vaan jalat kyllä liikkui. Avausminuutilla riisti Kanninen kiekon hyökkäyspäässä ja sai pelattua Innalalle huippupaikan. Jere oli vähän huonossa asennossa ja joutui korjaamaan ennen vetoa ja Hovinen ehti eteen.

5.12 lähti Sportin Victor Westermarck kahden minuutin istunnolle polvitaklattuaan Innalaa, tilanteessa ei kuitenkaan käynyt pahemmin. Kerhon illan ensimmäinen ylivoima oli sanalla sanoen heikko. Alueelle ei kiekollisena päästy kuin pariksi sekunniksi ja enemmän kiekkoa piti Sport Kerhon päädyssä. Jäähyn ja ylivoiman jälkeen Kerho otti enemmän kiekkoa haltuun ja tahditti peliä. Erän puolivälin tienoilla Kerho aloitti pitkän rummutuksen Sportin päädyssä joka päättyikin maaliin. Ikävä kyllä, maalin teki Roope Talaja vastahyökkäyksestä Voutilaisen selän taakse.

Maali ei oikein asetelmia muuttanut vaan Kerho jatkoi enemmän kiekollisena maalin jälkeenkin. Vartin pelin jälkeen Krivosik karvasi ja kaivoi kiekon maalin takaa itselleen, pyörähti maalin eteen ja sai rauhassa laukoa. Laukaus kuitenkin suuntautui suoraan Niko Hovisen syliin ja Sportin 1-0 säilyi. Erän lopulla Sport oli vahvempi kiekollisena ja sai vähän pidemmän myllyn Kerhon päätyyn. Erässä ei kummankaan pidemmät pyöritykset johtaneet kuitenkaan niihin tuhannen taalan paikkoihin vaan se viimeinen syöttö jäi taakse, meni eteen tai kiekko karkasi, tai puolustava joukkue pääsi väliin juuri viimeisellä hetkellä ja pääsi purkamaan tilanteen.

Erätauolle siirryttiin Sportin 1-0 johdossa. Hoviselle Sportin maalissa kuusi, ja Voutilaiselle neljä torjuntaa.

Maalitykki Karjalainen tuo Kerhon tasoihin

Toiseen erään tuli Kerho vieläkin astetta raikkaamalla jalalla ja heti erän alussa kolmikko, Tavi-Tikka-Lucenius oli vaarallisena Sportin maalilla. Ensin paikka oli Luceniuksella, jonka laukauksen Hovinen sai torjuttua. Heti perään käänsi Tavi laukauksen kohti maalia ja lopulta Tikka nousi röyhkeästi kulmasta maalille ja nosti rystyllä maalista yli.

Ajassa 25.15 otti Sportin Jesse Paukku hyökkäyspäässä estämisestä jäähyn ja Kerholle illan toinen ylivoima. Aloituksen jälkeen pääsi Kunyk heti vetämään suoraan syötöstä mutta veto jäi ruuhkaan eikä jatkopalaan päästy kiinni. Hetken päästä karkasi Sport 2vs1-hyökkäykseen jonka Kerhon puolustus selvitti ja heti perään näki Kunyk Nenosen läpiajossa, mutta syöttö karkasi Nessulta kulmaan.

Jäähyn loputtua tuli ajassa 28.35 Sportin maalin takana pienet painit. Lopputulemana lähti istunnolle Kerhosta Cornet ja Karjalainen, Sportilta Chris DeSousa ja Jared Wilson. Peliä jatkettiin kuitenkin viidellä viittä vastaan.

Nujakka toi peliin hirveän vauhdin ja lisää tunnetta. Tästähän Kerho nautti ja ajassa 33.03 tuli palkintokin kun maaliruiskuksi yltynyt Miro Karjalainen pommitti viivasta, Luceniuksen syötöstä pelin tasoihin. Toinen syöttöpiste Tikalle.

Kerho jatkoi painostusta ja 35.19 oli Erosen vuoro painaa lämäri viivasta sisään, Kerholle 1-2. Syöttöpisteet Cornetille ja Frimanille. Ja vielä ehdittiin hankkia vaikeuksiakin erän loppuun. 38.46 lähti Karjalainen hyökkäyspään estämisjäähyllä kakkoselle. Sport pyöritti ylivoimallaan ja haki laukaisupaikkaa mutta Kerhon puolustus esti nämä aikeet maltilla. Kolmanteen erään jäi kärsittävää vielä 46 sekuntia. Erätauolle lähdettiin vuorostaan siis Kerhon johdossa. Toisessa erässä Hoviselle kahdeksan (yht. 14), ja Voutilaiselle neljä (yht. 8) torjuntaa.

No Tikka, No Party

Kolmannessa erässä sai Vaasan lauantaisauna löylyä oikein kunnolla. Maaleja mätettiin yhteensä viisi, tappeluita kaksi ja yksi epäonnistunut rangaistuslaukaus. Ajassa 43.22 nousi Tavi kiekon kanssa Sportin maalin takaa ja ampui kohti maalia, Tikka sai lapansa väliin ja kiekko lipui Hovisen ohi, peli Kerholle 1-3! Toinen syöttöpiste Frimanille.

Tikka viimeisteli “Gordie Howe”-hattutemppunsa (maali, syöttö ja tappelu) ajassa 46.26, ottamalla pienet myllyt Sportin Jared Wilsonin kanssa keskialueella. Tästä molemmat herrat suihkun puolelle ennenaikaisesti. Tappelun jälkeen ropisi maaliverkot molemmissa päissä. Ensin kotijoukkueen Chris DeSousa yllätti Voutilaisen ja kavensi lukemiksi 2-3 aikaan 47.10. Ja vain 18 sekuntia myöhemmin väläytti Nenonen onetimeriaan Kunykin syötöstä, 2-4.

Ja sitten oli taas myllyttelyn vuoro. Karjalainen painoi Sportin Paul Geigeria laitaan, Geiger oli halukas tansseihin ja kyllähän Miro näissä puhelimeen vastaa. Tästäkin molemmat herrat suihkuun, tämä ottelu ei jäänyt ratkaisemattomaksi vaan pistevoitto Karjalaiselle.

Kun tappelut oli tapeltu, oli yleisön aika nähdä rangaistuslaukaus. Cornet karkasi läpiajoon ja Sportin pakki joutui rikkomaan, rankkaria lähti ampumaan Nenonen. Nenonen koitti ampua nopean ranteen jalkovälistä sisään mutta Hovinen sai patjansa eteen ja tilanne säilyi 2-4:ssä.

Viimeisellä, pelimiesten kympillä olikin sitten maalipaikkoja joka välissä. Ensin Lucenius ja Innala oli käytännössä kaksin Hovisen maalilla mutta Inin veto kopsahti Hovisen patjaan. Seuraava maali nähtiin ajassa 56.42 jonka teki Tavi tyhjään maaliin, syöttöpisteet Luccelle (0+2) ja Frimanille (0+3). Yleensä tyhjiin tehdyn maalin jälkeen loppu on pelailua mutta Kerho halusi vielä kertaalleen iskeä. Loppulukemat 2-6 teki Santeri Lukka ajassa 58.26 Innalan ja Kannisen syötöistä. Tänään Hovinen merkautti yhteensä 24 torjuntaa ja Voutilainen 13.

Seuraavan kerran Kerho on tulessa ensi viikon perjantaina 17. tammikuuta ja koittaa Tepsin kustannuksella jatkaa kotivoittojen putkeaan. Tervetuloa hallille, kiekko putoaa jäähän klo 18.30, ovet auki 17.30! Nähdään hallilla.

11.01.2020 21:36