Tulikuuma HPK katkaisi porilaisten voittomarssin

0.50 Matti Järvinen 0-1 (Steve Moses)
11.42 Moses 0-2 YV (Petteri Nurmi, Jere Henriksson)
57.20 Michael Joly 1-3 RL
58.06 Arttu Pelli 1-4 YV,TM (Joly, Markus Nenonen)

Kerho lähti viettämään viikonlopun päätöskamppailua Poriin Ässien vieraaksi. Alla oli eilinen kotivoitto Ilveksestä lukemin 4-2. Kotijoukkue Ässillä oli alla kolmen voiton putki ja edellisessä kotiottelussaan porilaiset myöskin ottivat päänahan samaiselta Ilvekseltä. Kultakypärinä ottelussa häärivät Michael Joly, tehoin 20+27 ja kotijoukkueen kultakuuppana otteluun lähti Derek Barach, 13+9. Kotijoukkueella luisteli maaliin Niklas Rubin ja Kerholta taas mahtivireeseen äitynyt Daniel Lebedeff. HPK miehitti sarjataulukossa sijaa 10. ja Ässät majaili sijalla 8. mutta putosi pykälän alaspäin avauserän alussa kun IFK nappasi kolme pistettä Tapparalta aikaisemmin tänään alkaneessa ottelussa.

Avauserässä HPK näytti ettei tullut Poriin nautiskelemaan näkymistä vaan pelaamaan lätkää! Avausminuutilla Matti Järvinen vei Kerhon johtoon ja ylivoimalla ajassa 11.42 lisäsi Steve Moses johdon kahteen maaliin. Toisessa erässä, joka oli jo vähän kevättä ennakoiva ainakin lämpötasonsa puolesta, tuli Ässät maalin päähän ja sitten iski  Daniel Lebedeff luukut kiinni. Päätöserässä Michael Joly iski ensin Kerhon kolmannen rankkarista 57.20 ja loppuniitin ampui tyhjään pömpeliin Arttu Pelli 58.06.

(Kuva: Tomi Vastamäki)

Massi lauantain karkkipussilla heti avausminuutilla

Kauaa ei ehditty Porissa lätkytellä nollilla ennen kuin Kerho tinttasi ensimmäisen kerran Ässien nuottaan! Ajassa 0.50 Matti Järvinen vei Steve Moseksen syötöstä maalin edestä lähteneellä rannelaukauksella Kerhon 0-1 johtoon. Moses katkaisi Ässien purun nappaamalla roikun käteensä ja sai syötettyä maalin takaa lätyn Massille pisteiden väliin joka laukoi onetimerilla kiekon reppuun.

Maalin jälkeen pelattiin puolin ja toisin intensiivistä kiekkoa mutta hetkeen ei laukauksia saatu kohti rysiä kummassakaan päässä. Ajassa 7.03 lähti Rony Ahonen boksiin estämisestä ja alivoima kutsui oranssia leiriä. Reilu minuutti tästä ja Matti Järvinen teki seuraa Ahoselle ja reilut 40 sekuntia pelattiin kolmella viittä vastaan.

Kerhon kolmikko kesti, eikä ihan loppuun asti tarvinnutkaan kestää, koska ajassa 10.04 Roope Talaja tasoitti puntit ottamalla korkeasta mailasta jäähyn.

Ja kun HPK pääsi ylivoimalle, laitettiin hyrrä pyörimään sillä seurauksella että taas helisi Ässien pömpelissä! Steve Moses ohjasi Petteri Nurmen viivakudin sisään ja lukemat olivat 0-2! Toinen syöttöpiste kirjattiin Jere Henrikssonille. Tämä riitti Karri Kivelle ja Ässät otti aikalisän ajassa 11.42.

Kokonaisuudessa Ässät oli kyllä pelissä ehkä hienokseltaan sitten niskan päällä kun katsotaan isossa kuvassa koko erää. Tai ainakin porilaiset saivat useammin päätettyä hyökkäykset laukaukseen ja Daniel Lebedeff oli työllistettynä. Tosin tässä tilastossa myös näkyy Ässien kahden miehen ylivoima, jossa Lebe poimi parikin koppia nopeassa hetkessä. Avauserässä Rubin torjui kuusi laukausta ja Lebedeff kymmenen kertaa.

Tunne nousee ja Isomäki kuhisee

Myös tähän erään Kerho rakensi avausminuutille mahtitontin, tällä kertaa laukojana oli Nessu, mutta Niklas Rubin venytti ja liukui eteen oikea-aikaisesti napaten laukauksen kiinni ja kahden maalin johdossa jatkettiin.

Mutta mutta. Ajassa 21.28 vilkkui valot Isomäessä Ässien maalin merkiksi. Aleksi Laakso sai vetää sydämensä kyllyydestä vastakiekkoon ja musta painui Leben selän taakse, peli oli 1-2 ja nyt oli odotettavissa taas kunnon kiimainen taistelu pisteistä. Seuraavasta hyökkäyksestä Ässät oli jo lähellä tasoitusta eikä Lebedeff olisi ehtinyt venyä eteen millään, mutta Barachin syöttö meni pitkäksi eikä Talaja osunut pelivälineeseen.

Ässät sai älyttömästi virtaa peliinsä kavennusmaalista ja hurmos oli hetkittäin kuin vuodelta 2006, vain punaiset irokeesit loistivat poissaolollaan, mutta Kerho oli hetkittäin siirretty matkustajan paikalle ja tekemistä oli saada omaa peliä kasaan.

Kuutisen minuuttia kun oli toista erää pelattu, meinasi Michael Joly ja Antti Pihlström hiljentää kotikannattajat. Joly pelasi Pihlströmille tyhjään börsään vetopaikan, mutta ruuti oli märkää ja veto meni takatolpasta ohi, edelleen johdettin yhdellä maalilla. Sitten rysäytti Artturi Toivola Derek Barachin ihan levyksi Kerhon puolustusalueella ja Barach otti lämpöä, mutta jäähyjä ei puhallettu. Seuraavaksi pelasi Ässät loistopaikan Jesse Joensuulle tuoda Ässät tasoihin, mutta Daniel Lebedeff otti tähän väliin taas torjunnan, jota katsellaan illalla Urheiluruudussa.

Porilaisyleisö oli innosta piukeena ja kohisi jokaisesta punanutun kompuroinnista jäähyä Kerholle, tuomareiden kädet kuitenkin pysyi alhaalla ja toista erää saatiin jatkaa viidellä viittä vastaan kuten kuuluikin. Ja vähän oli saanut nyt myös HPK peliä siihen malliin, ettei Ässät saanut vyörytettyä enää niin ylivoimaisesti tilanteitaan Lebedeffin luukulle vaan myös Kerho sai rakennettua omaakin peliään.

Pari minuuttia ennen erän loppua kotijoukkueen Lenni Hämeenaho riisti kiekon Rony Ahoselta itselleen ja teki jalkojensa välistä aikamoisen pöntön, mutta kun kiekkoa ei saa ottaa itselleen hakkamalla toiselta mailaa pois käsistä niin maali hylättiin ja Hämeenaho istunnolle huitomisesta. Tunne nousi kuitenkin taas pykälän tai kaksi ja seuraavaksi istutettiin jäähyaitioihin Will Graber Ässistä ja Petteri Nikkilä HPK:sta, kun pojat pistivät pienen iskut toistensa kypäriin. Hanskat pysyivät kuitenkin käsissä ja molemmat selvisivät tästä nahinasta kaksi plus kakkosilla.

Ylivoiman lähtiessä käyntiin oli paras maalipaikka kotijoukkueella alivoimalla, mutta Lebedeff seisoi muurina eikä Ässät saanut vieläkään peliä tasoitettua. Toisen erän lopussa pitivät Eetu Liukas ja Matti Järvinen kiekkoa luistimissaan keskialueella kuluttaen sekunteja kellosta. Porilaisten Ian McCoshen ei tästä pitänyt ja summerin soidessa tuuppasi McCoshen Liukasta sillä seurauksella, että taas alkoi se kuuluisa oravan käpy jäätyä ja kasetista nauha loppua. Tähän kuitenkin ehtivät tuomarit väliin, eikä Eetu ehtinyt sen enempää pyyhkiä jenkillä jäätä ja tilanteesta selvittiin ilman rangaistuksia. Päätöserään kuitenkin oli odotettavissa kunnon sähinää näiden pikku naamojen hieromisten jäljiltä. Toisessa erässä Rubin torjui viidesti ja Daniel Lebedeff ehti kiekon tielle 13 kertaa.

Kerho lyö tulikuumat Ässät ja nappaa kolme pistettä

Päätöserään lähdettiin siis äärimmäisen tiukasta tilanteesta ja lämmön odotettiin vain nousevan. Ensimmäisen paikan erään järjesti kotijoukkue, mutta Lebe kesti. Ajassa 44.04 sai sitten HPK mahdollisuuden jälleen ylivoimalla karata kahden maalin johtoon kun Nikolas Matinpalo sai kiinnipitämisestä kakkosen. Ylivoimalla kuitenkin jälleen parhaan maalipaikan rakensi alivoimainen kotijoukkue, mutta tälläkin kertaa vauhtia oli liikaa eikä ratkaiseva syöttö osunut lapaan asti ja Kerho selvisi tästä. Moses sai vetopaikan itselleen rakennettua ylivoiman loppuun mutta tähän sai kilpensä väliin Niklas Rubin.

Seitsemän peliminuutin jälkeen tässä erässä karkasivat Markus Nenonen ja Steve Moses kahdella yhtä vastaan-hyökkäykseen mutta Ässien pakki heittäytyi juuri oikeaan aikaan eikä Moseksen syöttö Nessulle mennyt perille asti. Tämän jälkeen seuraavassa hyökkäyksessä oli Kerho jälleen hässäköimässä Rubinin maalilla, mutta jälleen maalivahti oli parempi ja maalin johto piti vieläkin.

Viimeisen kympin alkaessa kolkutella ovella, sai Eetu Liukas itselleen kakkosen estämisestä. Liukkaalla porisi vähän puurot yli Derek Barachin kanssa ja tästä Eetu boksiin 49.36. Kauaa ei tarvinnut ansaittua alivoimaa kestää kun Ässien Will Graber ei osannut käsitellä työkaluaan ja se heilahti Pihlströmin kasvoihin. Graber jäähylle 49.43 ja peliä jatkettiin tasavajaalla.

Ei kilissyt pönttö kummassakaan päässä tällä erikoistilanteella, eikä myöskään Kerhon ruhtinaallisella seitsemän sekunnin ylivoimalla ja tunnelma nousi Porissa mitä enemmän pelikello aikaa ehti syödä. Viidellä viittä vastaan pelatessa oli taas hässäkkä valmis, tällä kertaa Lebedeffin maalilla. Jesse Joensuu ajoi maalille vauhdilla ja tästä kimpaantuivat hämäläiset ja naamojenhierontatalkoot olivat valmiit. Tästä Joensuu ja Eetu Liukas kakkosille ajassa 52.49, jälleen oli kaukalossa tilaa temmeltää.

Tällä tasavajaalla rakensi HPK parhaan maalipaikan, kapellimestareina Antti Pihlström ja Markus Nenonen. Pihlström koitti Nenoselle pelata kahdella yhtä vastaan-hyökkäyksestä maalin eteen paikkaa mutta aika ja tila loppui kesken, eikä syöttö löytänyt lopulta kunnolla kohdettaan ja Ässät selvisi vielä tästä.

Kolmisen minuuttia ennen loppua heitti Kerho pitkän kiekon ja Niklas Rubin luisteli vaihtoon mutta Kivi käskyttikin maalivahdin takaisin maalille, pelaten näin aikaa Ässille kun aikalisä oli jo käytetty. Aloituksesta karkasi Jere Henriksson läpiajoon ja tätä rikottiin rangaistuslaukauksen arvoisesti. Tätä rankkaria lähti ampumaan Michael Joly joka veivaili Rubinia solmuun eikä yllättäen lähtenyt ampumaan jalkovälistä. Joly otti kiekon maalin edessä haltuunsa uudestaan luistimella ja sijoitti sen ohi Rubinin. Tästä paloi hihat porilaisvahdilla joka otti tilanteesta käytösrangaistuksen ja tuomarit lähtivät katsomaan videolta, oliko maali hyväksytty vai ei. Lopulta maali hyväksyttiin ja Kerho johti ottelua ratkaisevan tuntuisesti 1-3. Porilaiset eivät tätä sulattaneet, ilmeisesti luulivat Rubinin koskettaneen kiekkoa rankkarissa mutta eihän meidän taikuria mikään mailalla tökkiminen pysäytä! Ajassa 57.20 Kerho siisi kahden maalin johtoon.

Ässät sai kiekon itselleen aloituksesta ja otti maalivahdin pois. Rubinin jäähyä oli kärsimässä Roope Talaja, joten nyt Ässät haki kavennusta viidellä viittä vastaan. Mutta ei lähtenyt porilaisten marssi nyt vaan Arttu Pelli niittasi limpun keskelle tyhjää keksintöä ja Kerho johti jo 1-4 ajassa 58.06. Syöttöpisteet Michael Jolylle ja Markus Nenoselle.

Enempää osumia ei nähty ja Kerho nappasi pisteet mukaansa lukemin 1-4. Päätöserässä Niklas Rubin torjui 11 kertaa ja Daniel Lebedeff koppasi kaikki kahdeksan kohti tullutta laukausta.