Tulihan se voitto sieltä – Pelli vapautti penkin riemunhuutoihin

HPK ja KalPa pelasivat lauantai-iltana Liiga-ottelun sotiemme veteraanien ja sotiemme naisten tueksi ja muistolle. HPK pelasi ottelun ensimmäisen erän erikoispaidoissa, jotka huutokaupattiin ottelun jälkeen Kerho-ravintolassa. Huutokaupan kokonaissumma 24860 € maksetaan huutajien toimesta suoraan Tammenlehvän Hämeenlinnan seudun perinneyhdistykselle, joka vastaa alueen veteraanityöstä. Kiitos kaikille huutokauppaan osallistuneille!

Kuva: Teemu Hannula

Ennen ottelun alkua kuultiin Veteraanin iltahuuto Hämeenlinnan Mieskuoron seniorien esittämänä. Aloituskiekon pudottivat yhdessä sotaveteraani Venni Maunula ja lotta Annikki Mäki tukenaan Panssariprikaatin komentaja Rainer Kuosmanen. Maunula kertoi asuneensa elämästään 40 vuotta Kuopiossa, joten vierasjoukkue KalPa oli äärimmäisen tervetullut vieras tähän juhlaotteluun.

Ottelu itsessään oli tänään vauhdikas ja tarjosi yleisölle viihdettä. HPK taisteli voiton pitkän kaavan kautta ja joukkueen reaktiot jatkoaikavoittomaalin jälkeen kertoivat siitä, että tätä tarvittiin. Tasaisessa ottelussa edettiin tasatahtiin, KalPa menetti kahdesti johtoasemansa ottelun aikana.

KalPa aloitti maalinteon ensimmäisessä erässä ylivoimalla, kun Oliver Kapanen onnistui Kerho-neliön keskeltä aivan Sami Rajaniemen maalin yläkulmaan, kun Juuso Mäenpää löysi Kapasen oivalla syötöllään, jota HPK:n alivoima ei pystynyt katkaisemaan. Toisen syöttöpisteen nappasi Kasper Puutio.

HPK:n ainokaisen erikoispaidassa teki tänään kapteeni Juuso Hietanen. Kerhon erikoispaidan hihassa komeillut Suomen lippu siivittikin olympiavoittaja maailmanmestarin tuulettamaan kauden neljättä osumaansa. Markus Nenonen ja Antti Pihlström tekivät esityöt eikä kapteeni erehtynyt B-pisteeltä.

Myös toisessa erässä mentiin tasatahtia, muutama jäähy alle ja sitten verkot tötterölle. KalPa siirtyi 2-1 johtoon Benjamin Korhosen maalilla. Ruotsalaispuolustaja Anton Karlsson kiersi maalin ja toimitti kiekkoa maalille, jonka eteen parkkeerannut sai maalimerkinnän kiekon osuttua häneen.

Kerho kuittasi tasan minuutin päästä. Michael Joly karkasi jo monesti nähdyllä tavalla luistellen jalat alta vastustajan pakilta. Normirako löytyi Matej Machovskyn puikoista ja numerot jälleen tasan.

Kolmannen erän oltua maaliton, jatkoaika tarjosi ottelun ratkaisun. Liiallista innokkuutta otteluennakossa uumoillut Arttu Pelli oli tehokkaan innokas ja ratkaisi ottelun upealla vedolla ohi KalPa-vahdin. Michael Joly ja Karri Aho saivat ratkaisumaaliin syöttöpisteet. Vahva paluu Pelliltä yli kuukauden tauon jälkeen.

Lehdistötilaisuus 3.12.2022

HPK pelaa seuraavan ottelunsa keskiviikkona 7.12.2022 Jyväskylässä JYPiä vastaan. Ensi viikon kotiottelut ovat vuorossa 93-vuotisviikolla torstaina ja lauantaina, kun länsirannikon joukkueet Ässät ja Lukko saapuvat Hämptoniin.

03.12.2022 21:54