Tulihan niitä maaleja

KalPa-HPK 2-4 (1-0,0-0,1-4)

Kerho haki Kuopiosta hienon vierasvoiton. HPK:n kaikki maalit syntyivät vasta päätöserässä, vaikka Kerho hallitsikin kenttätapahtumia selvästi myös kahdessa ensimmäisessä erässä. Maalinteossa onnistuivat Teemu Rautiainen, Jordan Henry sekä Borna Rendulic kahdesti.

Ensimmäinen erä oli tarkkaa peliä. Kotijoukkue oli yllättävän passiivinen ja HPK pystyi painamaan pelin kuopiolaispäätyyn.Tästä kertovat maalvahtien torjunnat: KalPan Pekka Tuokkola 8 ja HPK:n Mikko Tolvanen 2. Maalinteossa onnistui kuitenkin vain KalPa. Osuma syntyi ex-HPK Janne Kolehmaisen väkevällä nousun päätteeksi. Kolehmainen pääsi kiertämään laidalta Tolvasen maalille ja lopulta toisella yrittämällä kiekko painui HPK-maaliin.

HPK:n parhaat tilanteet avautuivat Borna Rendulicille, kroaatti pääsi yrittämään maalintekoa läpiajosta sekä tuhannen taalan vetopaikasta, mutta Tuokkola nollasi laukaukset hienosti.

Tehottomuus vaivasi toisessakin erässä

Toinen erä oli vielä selvemmin HPK:n hallintaa. Alkuminuuteilla Juho Mielonen vapautti toisen puolustajan Jordan Henryn läpiajoon suoraan jäähyaitiosta. Tuokkola kuitenkin torjui Henryn laukauksen “Hasek-tyylillä”.

KalPa otti kaksi jäähyä putkeen erän alkupuolella ja HPK pääsi pyörittämään 5-3-ylivoimaa vajaan minuutin. Jere Salliselle avautui vapaa tekopaikka maalin eteen, mutta Sallisen yritys osui epäonnekkaasti KalPa-puolustajan luistimeen ja kiekko kimposi ylärimaan.

KalPan parhaan, ja lähestulkoon ainoan paikan loi neloskentän laidassa yllättäen pelannut Antti Kerälä. Hyökkääjä vei Kerho-puolustajan komeasti vipuun ja pääsi nokikkain Tolvasen kanssa. “Tolkki” näytti kuitenkin olevansa torjuntavireessä pitkästä pelitauosta huolimatta.

Hanat auki päätöserässä

Kolmanteen erään lähdettiin Kalpan sitkeässä 1-0-johdossa. Se ei kuitenkaan kestänyt kauaa, sillä Teemu Rautiainen tasoitti pelin kun erää oli pelattu 2.12. Pienoisen hässäkän jälkeen kiekko ajautui Rautiaiselle maalin kulmalle. Rautiainen nosti kiekon tyylikkäästi ylärekisteriin. Syöttöpisteet kakkosketjun muille jäsenille, Jesse Saariselle ja Juha kiilholmalle.

Kalle Kerman vei KalPan uudelleen johtoon ajassa 49.10. Kotijoukkueen maali syntyi melkeinpä ainosta tilanteesta, jonka mustapaidat pystyivät luomaan. Kermanin komealle ujutukselle ei Tolvanen mahtanut mitään.

HPK ei kuitekaan luovuttanut masentavasta takaiskumaalista huolimatta. Kun hyökkääjillä tuntui ruuti olevan märkää, nousi puolustaja Jordan Henry parrasvaloihin. Henry ajoi upeasti koko kentän läpi ja hassutteli matkalla KalPa-puolustuksen sekä maalivahti Tuokkolan. Maali oli Henrylle SM-liigauran ensimmäinen ja varmasti vapauttava, sillä paikkoja miehellä on ollut yllin kyllin. Syöttöpisteet Aleksi Laaksolle ja Johan Larssonille.

KalPan Tommi Miettinen otti jäähyn ajassa 54.22 ja Kerholle aukesi loistava paikka niitata peli varsinaisella peliajalla poikki. HPK ei jättänyt tilaisuutta käyttämättä. Tuhlaajapoikana pelissä häärinyt Borna Rendulic iski kiekon maalin kattoon lähietäisyydeltä. Selvä maali tarkastettiin vielä varmuuden vuoksi videolta ja lopulta tuomarit näyttivät aloitusta keskelle.

KalPalle jäi neljä minuuttia aikaa hakea tasoitusta. Pekka Tuokkola otettiin vaihtoon ja kuudes kenttäpelaaja jäälle kun peliaikaa oli jäljellä vajaat kaksi minuuttia. Pienoisen pyörityksen Kalpa saikin HPK-päätyyn, mutta todellisia huippupaikkoja ei nähty. Rendulic lopetti kotijoukkueen pyristelyt laitamalla kiekon tyhjään KalPa-maaliin ajassa 59.04.

Voitto oli HPK:lle todellinen makupala, sillä Kerho taistelee KalPan kanssa samoista sijoituksista. Kolmen lisäpisteen myötä HPK nousi sarjassa jo viidenneksi. Pelit jatkuvat ensi viikolla, jolloin tiistaina Rinkelinmäelle saapuu sarjataulukossa toisena majaileva JYP. Todellinen huippuottelu siis luvassa, joten ei muuta kun oranssia ylle ja katsomaan!

 

23.2.2013

24.02.2013 09:50

Jaa artikkeli: