TPS väänsi voiton jatkoerässä, sarja nyt HPK:lle 2-1

TPS – HPK 3-2 1.je (0-1, 1-0, 1-1, 1-0)

Avauserän perusteella näytti, että HPK menee tässä pelissä menojaan. TPS kuitenkin heräsi toisessa erässä taistelemaan ja venytti ottelun jatkoille sekä lopulta voittoon asti ensimmäisessä jatkoerässä.

HPK:lta vahva avauserä, TPS jäi telineisiin

Ottelun lähtökohdat olivat mielenkiintoiset. HPK:lla ottelusarjassa 2-0 johto. TPS:llä oli käytännössä siis pakkovoiton paikka, koska 0-3 tappioasemasta nousut ottelusarjan voittoon ovat olleet vuosien saatossa todella harvinaisia.

Ottelun alku oli tarkkaa pelaamista ja vaarallisia paikkoja ei sinänsä nähty, HPK:n hallitessa pelitapahtumia. HPK siirtyi jälleen ensimmäisenä kuskin paikalle reilun viiden minuutin pelin jälkeen, kun Robert Leino syötti laidasta maalin eteen täysin vapaana olevalle Janne Taville. Tavi nosti kiekon tyylikkäästi rystyltä maalin kattoon. Eikä kauaa tästä, kun TPS otti ensimmäinen jäähynsä. Rangaistu pelaaja oli Ilkka Heikkinen. Ylivoimalla ei syntynyt maalia, vaikka hyviä paikkoja olikin. HPK:lla oli hyvä ote tässä kohtaa pelistä.

TPS:n ensimmäistä kunnon pyöritystä saatiin odottaa melkein erän puoliväliin asti. Pyörityksen seurauksena oli Petteri Nikkilän jäähy. HPK:lla ei ollut kuitenkaan suurempaa hätää tämän alivoiman aikana. Hetkeä myöhemmin saatiin seurata hetki 4vs4 erikoistilannetta, kun molemmille joukkueille tuomittiin 2 minuuttiset. Kentällä riitti hetken aikaa tilaa, mutta maaleja ei tässä kohtaa nähty.

Erän seuraava tilastomerkintä oli TPS:n väärä vaihto jäähy, jonka tuomasta ylivoimasta HPK ei saanut kauan nauttia, kun Eetu Tuulolalle tuomittiin keskialueelta estämisjäähy. Erän loppuun ei kuitenkaan maaleja nähty, vaikka vielä ihan ennen erän loppua Jere Innala pääsi kilauttamaan TPS-maalin kehikoita.

Toinen erä kotijoukkueen

Ensimmäisen erän loppuun TPS:n Lauri Pajuniemi sai vielä 2+10 minuutin jäähyn, joten Kerho pääsi aloittamaan toisen erän ylivoimalla. Erän alun ylivoima jäi kuitenkin vaisuksi. Toisessa erässä TPS pääsi pois telineistä ja paransi peliään. Toisen erän ensimmäiset tilastomerkinnät saatiin, kun Kaapo Kakko sai kampitusjäähyn ja samasta tilanteesta Robert Leinolle sukeltamisjäähyn.

Toisen erän loppupuolella Kaapo Kakko sai vielä hankittua TPS:lle ylivoiman. Kerho taisteli alivoimalla minkä pystyi, mutta TPS onnistui lopulta kuitenkin iskemään kiekon maalin edestä verkkoon. Maalintekijänä Otto Nieminen. Toinen erä oli selkeästi TPS:n, mutta HPK selvisi vain yhdellä takaiskulla Emil Larmin hyvien torjuntojen ansiosta ja hyvällä irtokiekkojen siivoamisella.

Ylitöiksi menee

TPS jatkoi ruuvin kiristämistä myös kolmannessa erässä ja reilun viiden minuutin pelin jälkeen, Jonne Virtanen pääsi iskemään Larmin torjuman irtokiekon maaliin. TPS siirtyi ensimmäistä kertaa johtoon koko ottelusarjan aikana. HPK ei jäänyt kuitenkaan laakereille lepäämään vaan hetkeä myöhemmin hyökkäyspään pyörityksen jälkeen Nikkilä ampui viivasta ja Nikkilän ampuman irtokiekon tykitti häkkiin Markus Nenonen. Tilanne ajassa 47.38 siis 2-2.

HPK jatkoi maalin jälkeen hyvää otettaan ja TPS joutuikin ottamaan ajassa 50.25 jäähyn Olli Kaskisen toimesta. HPK-ylivoima pyöri, mutta TPS peitti laukaisupaikat ja selvisi alivoimastaan. TPS käytti aikalisänsä ajassa 56.15. HPK sai pahaan paikkaan jäähyn, kun Eetu Tuulola otti keskialueen kampituksesta 2 minuuttisen. Pelikellon näyttäessä tässä vaiheessa 57.06. HPK kesti Larmin johdolla alivoiman. Varsinainen peliaika päättyi lopulta 2-2 ja sen jälkeen suunnattiin jatkoerään.

Jatkoerän tapahtumia

TPS aloitti jatkoerän vahvasti ja sai pienimuotoista mylläkkää HPK:n päätyyn. HPK kuitenkin selvisi tästä. Kotijoukkueen pyörityksen jälkeen vierasjoukkue HPK sai puolestaan mylläkkää TPS päädyssä. Hyviä paikkoja avauitui muun muassa Eetu Tuulolalle ja myös Miro Karjalainen lähetti vaarallisen viivalaukauksen. TPS ja maalivahti Henrik Haukeland kuitenkin kestivät.

Tämän jälkeen molemmilla oli paikkansa ensimmäisessä jatkoerässä. HPK:n hallitessa pelitapahtumia. Lopulta vain vajaa minuutti ennen ensimmäisen jatkoerän loppua iski TPS:n Otto Nieminen ottelun ratkaisun TPS:lle. Samalla TPS siis kavensi Ottelusarjan voitot 1-2.