TPS tyhjin käsin kotimatkalle – Lukka laukoi Kerhon voittoon

2-1 (1-0, 0-1, 1-0)

Kolme kertaa on turkulaiset tällä kaudella kohdattu, jokainen ottelu on venynyt yli varsinaisen peliajan. Turun molemmat pelit, lokakuussa ja helmikuussa, päättyi Kerholle lukemin 3-4 ja kotona marraskuussa pelattu ottelu päättyi Tepsille 2-3. Kerho hävisi edellisen ottelunsa perjantaina KooKoolle ja illan vastustaja, TPS porskuttelee kolmen ottelun voittoputkessa. Hämeenlinnalaisittain mielenkiinto kohdistuu itse ottelun lisäksi vieraiden maalin suulle, jota vartioi vuoden 2006 mestaruusmaalivahti, Karri Rämö. Jotta Kerholla olisi pieniä mahdollisuuksia pudotuspeleihin, olisi tänään pakko ottaa turkulaisilta täydet pisteet. Lisäksi, vaikka joukkue edellä mennäänkin, on Petri Kontiola edelleen pistepörssin kärjessä ja tänään on vastassa pörssin kakkonen, Josh Kestner. Ottelu pelataan Ikuisesti Oranssi-pelipaidoilla, jotka tulevat myyntiin Huuto.net-palveluun kuluvan viikon aikana. Kiitämme kaikkia kampanjaan osallistuneita!

Tänään ei jatkoaikoja tarvittu! Kerho marssi 2-1 voittoon Tepsistä ja pieni oljenkorsi pudotuspeleistä säilyi edelleen. Petri Kontiola vei Kerhon 1-0 johtoon avauserässä, Lauri Pajuniemi tasoitti toisessa erässä ylivoimalla ja voittomaalin iski kolmannen erän alussa Santeri Lukka. Päävalmentajien kommentit videolla artikkelin lopussa.

20210330, HÄMEENLINNA, HPK vs. TPS, HPK:N . Kuva: Veli-Matti A. Pitkänen

Konna täräyttää Kerhon johtoon

Ei tullut turkulaiset peruuttelemaan Hämeenlinnan iltaan. Avausminuutit vyöryi TPS vahvasti kohti Eetu Laurikaisen maalia ja sai luotua parikin vaarallista paikkaa, jotka Eetu sai torjuttua. Pikkusen oli liikaa intoa vierasleirissä ja ajassa 3.28 myllytys päättyi väärästä vaihdosta saatuun kakkoseen. Kerho sai pidettyä kiekkoa Tepsin päädyssä lähes koko ylivoiman ajan ja Elmeri Eronen kokeili kahdesti hyvällä laukauksella Karri Rämön kestävyyttä, joihin Rämö vastasi torjunnoilla.

Jäähyn päätyttyä otti TPS jälleen tahtipuikon hanskoihinsa ja kiekkokontrolli pysyi turkulaisilla. Sen verran peli kuitenkin tasottui ja Kerhon puolustus parani, ettei TPS päässyt parhaimmille sektoripaikoille Laurikaista hätyyttelemään avausminuuttien malliin.

Toista ylivoimaa tarjoiltiin Kerholle ajassa 11.09, kun Timur Ibragimov huitoi työkalullaan Kristjan Kombea päähän. Jälleen oli Kerhon ylivoimassa vaarallisuutta ja ylivoima työllisti Karri Rämöä, paras paikka siunaantui Petri Kontiolalle joka pääsi pisteiden välistä vapaasti kokeilemaan, mutta Rämö sai hanskaansa väliin sen verran että laukaus ohjautui muikkuverkkoihin. Reilu minuutti ylivoiman päätyttyä sitten tärähti! Tepsin puolustus hölmöili omissa kiekolla sen verran, että Juuso Ikosen häirinnästä kiekko pomppasi Jere Innalalle. Ini näki heti toisesta aallosta Petri Kontiolan, joka ei enää erehtynyt ja Kerho siirtyi 1-0 johtoon!

Jäähyittä ei selvinnyt Kerhokaan. 17.22 oli pelattu ja nyt vuorostaan Kerho koitti peluuttaa kuutta kenttäpelaajaa Laurikaisen lisäksi, eikä tuomarit tätä hyväksyneet. Kerho alivoimalle ja Tepsille paikka tulla pukukoppimaalilla tasoihin. Mutta ei katkennut selkäranka, HPK taisteli hienon alivoiman eikä TPS päässyt kiekollisena alueelle juuri ollenkaan, ylivoimakuviosta puhumattakaan. Erätauolle lähdettiin Kerhon 1-0 johdossa, Eetu Laurikainen koppasi kiekon yhdeksän kertaa ja Karri Rämö torjui viisi laukausta.

Erän alku jälleen vaikea

Purjeissa oli HPK toisenkin erän alun, ensimmäisen kunnon torjunnan Rämö sai vasta kun erää oli pelattu yhdeksän minuuttia. Siihen asti TPS piti kiekkoa ja haki vimmatusti tasoitusta. Kerho sai kuitenkin edelleen pidettyä vierailijat kaukana Laurikaisen nenän edestä. Ajassa 29.52 koukki Tepsin kultakypärä, Josh Kestner itsensä boksiin ja Kerholle tarjottiin maukas paikka siirtyä kahden maalin karkumatkalle ylivoimalla. Ylivoima pyöri taas suhteellisen mallikaasti, mutta niitä kaikista vaarallisimpia paikkoja ei päästy luomaan ja erikoistilanne kuivui kasaan.

Jäähyn päätyttyä Tepsin Markus Nurmi pujotteli itsensä yksin Eetu Laurikaisen eteen ja pääsi laukomaan ihan rauhassa kohti ylänurkkaa. Laurikainen otti eleettömän kopin ja tylsytti Nurmen ajatukset tasoituksesta.

Erän käännyttyä yli puolen välin, pääsi Kerhokin rakentelemaan paikkojaan Rämön päätyyn. Paras mahdollisuus tuli Juuso Ikoselle ja Jere Innalalle, jotka karkasivat kahdella yhtä vastaan-hyökkäykseen. Inin syötön sai kuitenkin turkulaispakki katkaistua ja lukemat säilyi ennallaan. 34.16 lähti Kestner uudestaan erässä jäähylle, nyt korkeasta mailasta ja taas oli Kerhon mahdollisuus ylivoimalla. Sama kuvio toistui edelleen, ylivoima pyöri hyvin ja laukauksiakin sateli Rämöä kohti mutta kun ei mene, niin ei mene.

Tähänkin erään myös Kerholle puhallettiin yksi jäähy erän loppuun. Santeri Lukka lähti koukkaamisesta istunnolle ja Tepsille annettiin saumaa nousta tasoihin. Eikä vieraat jättäneet paikkaansa käyttämättä. Juuso Pärssinen ja Markus Nurmi pelasivat kiekon Lauri Pajuniemelle pisteen kaarelle, joka sai virittää ranteensa lukkoon. Vaikka Laurikainen ehti ottaa potkun kohti Pajuniemeä, oli veto niin tarkka että se sujahti hanskan ohi yläpeltiin ja tilanne oli tasan 1-1. Näistä lukemista lähdettiin myös erätauolle, toisessa erässä Eetu Laurikainen torjui 10 kertaa ja Karri Rämö seitsemän kutia.

Tepsi poikki ja pinoon

Ensimmäiset erät aloitti Kerho vähän heikolla jalalla, mutta kolmas olikin jo eri maata. 56 sekuntia ehdittiin erää pelata, kunnes helähti Karri Rämön selän takana. Tommi Tikka ja Markus Nenonen antoivat painetta Tepsin pakeille, ja kiekko ajautui siniviivaan Santeri Lukalle. Lukka laukoi viivasta ja Kerho siirtyi 2-1 johtoon! Syöttöpisteitä maaliin ei merkattu.

Viimeiseenkin erään oli jätetty jäähyjä vielä varastoon. Tepsin jäähyn nappasi Topias Haapanen korkeasta mailasta ajassa 47.37. Eikä onnistunut tämäkään ylivoima Kerholta vaikka mylly saatiinkin päälle Tepsin päätyyn.

Loppupelin Kerho puolusti johtoaan viisaasti, hyökäten aktiivisesti eikä vetäytynyt pelkästään omalle kenttäpuoliskolle. Tepsi ei oikein kolmannessa erässä saanut sellaista painetta Kerhon päätyyn, että isompaa hätää olisi syntynyt ja tilanteet saatiin purettua pois. Kolmannessa erässä ei Laurikaiselle merkattu kuin neljä torjuntaa, Rämön torjuessa kahdeksan kertaa. Tepsi otti Rämön pois maaliltaan kun ottelua oli jäljellä puolisentoista minuuttia. Aikalisän paikka turkulaisille tuli ajassa 59.56, kun Jere Innala komennettiin jäähylle koukkaamisesta. Viimeinen aloitus oli kuitenkin lähinnä muodollisuus ja näin täysi pistepotti jäi Pohjantähti areenaan.

Seuraavan kerran Kerho on tulessa torstaina Oulussa Kärppien vieraana, kiekko jäähän klo 18.30 ja ainoastaan täydet kolme pistettä on sieltäkin tavoitteena!

30.03.2021 21:36