TPS-turnauksen mestaruus Hämptoniin – KalPa kaatuu maali-iloittelussa

Pallokerho voittaa KalPan TPS-turnauksen finaalissa lukemin 6-5 ja täten voittaa molemmat viikonlopun harjoitusottelunsa. HPK eteni turnauksen finaaliin kaataessaan perjantai-iltapäivän ottelussa JYPin. Lauantainen ottelu oli perjantaisen tapaan erittäin tiukka ja vauhdikas. KalPa oli vahva ja pitikin hetkittäin Kerhoa otteessaan. Ottelu alkoi rauhallisemmissa merkeissä, mutta montaa minuuttia ei keritty pelaamaan, kun peliin tuli ryminää. KalPa avasi maalinteon, mutta HPK:n tasoitettua ja mentyä ohi, pysyi Kerho loppuun asti johdossa. Ottelua sävytti runsaat jäähyminuutit ja erikoistilannepelaaminen.

Ensimmäisessä erässä oli pelattu vajaat 7 minuuttia, kun KalPa iski maalin edustalta avausmaalin. HPK pääsi kuitenkin kuittaamaan muutaman minuutin kuluttua ylivoimalla komean kuvion päätteeksi, jossa Heikki Huttunen iski turnauksen toisen maalinsa Martelin ja Loimarannan esityöstä. Seuraavat maalit tulivatkin ryppäissä, kun HPK:lta iskivät peräjälkeen Ruokonen sekä Henriksson. KalPa iski kavennuksen välittömästi Henrikssonin maalin perään. Kolme maalia syntyi kolmeen minuuttiin. Erässä nähtiin siis yhteensä viisi maalia.

Toisessa erässä maaleja ei enää roiskittu samaan tahtiin ja ainokainen nähtiin Huttusen lavasta. Hude iski jo turnauksen kolmannen maalin, tällä kertaa hienon yksilösuorituksen päätteeksi. Huttunen pääsi kahden miehen alivoimalla painimalla maalivahdin kanssa kasvokkain ja sutaisi Kerhon 4-2 johtoon. Maalin lisäksi erän sykähdyttävin hetki oli, kun Rautiainen komennettiin pesulle tappelun seurauksena.

Kolmannessa erässä maalit tulivat jälleen ryppäinä. KalPa kavensi lukemat 4-3, jonka jälkeen Toivola laittoi kiekon reppuun välittömästi siirretyn rangaistuksen aikana. Kerho 5-3 johtoon. Voiton pystyi melkein jo maistamaan, kun Eskil Wold laukoi kiekon tyhjään maaliin ajassa 57:20. KalPa ei kuitenkaan jättänyt peliä kesken, vaan kavensi lukemat kahdella maalilla 6-5. Viimeisin syntyi vain 18 sekuntia ennen loppua, mutta HPK:n pystyi suojelemaan johtonsa loppuun saakka.

Haastattelussa Heikki Huttunen

HPK:n seuraava harjoitusottelu pelataan ensi viikon perjantaina 18.8. kun FPS saapuu Hämeenlinnaan HPK:n vieraaksi. Tervetuloa kauden ensimmäiseen Pohjantähti Areenassa pelattavaan otteluun!

12.08.2023 17:52