TPS piti pisteet Turussa

TPS-HPK 3-2 (0-1, 3-0, 0-1)

HPK haastoi mainiosti sarjakärjen mutta kotijoukkueen tehokas toinen erä oli lopulta liikaa ja se piti kolme sarjapistettä itsellään. HPK:n maaleista vastasivat Otto Paajanen ja Oula Palve.

 

HPK lähti torstaina haastamaan ennakkoluulottomasti sarjakärki TPS:aa ja samalla pyyhkimään mollivoittoisesti mennyttä tiistai-iltaa lopullisesti mielestään. Erän alussa HPK sai luotua muutamia hyökkäyksiä turkulaisten alueelle mutta Eetu Tuulolan sivuverkon heiluttelua lähemmäksi maalia ei päästy.

Hieman ennen erän puoltaväliä pelin painopiste kääntyi HPK:n alueelle ja TPS pääsi yrittämään johtomaalia ylivoimalla. Ylivoimamaalin sijaan nähtiinkin HPK:n alivoimaosuma, kun Teemu Turusen kääntö maalille päätyi sopivasti Otto Paajasen lapaan. Paajanen sijoitti laukauksensa ohi Rasmus Tirrosen pariinkin kertaan, sillä ei ollut aivan varma oliko ensimmäinen laukaus jo käynyt maalissa, olihan se.

Heti Paajasen osuman perään Oula Palve komennettiin jäähyaitioon ja TPS pääsi kahden miehen ylivoimalle. HPK:n maalissa Antti Karjalainen jatkoi loistavia otteitaan ja nollasi muun muassa Tomi Kallion yrityksen suoraan syötöstä. Loppuerä pelattiin pitkälti kotijoukkueen komennossa mutta HPK puolusti uhrautuvasti ja pariin kertaan onnikin oli myötä. Kerran TPS:n maalia tarkasteltiin videoltakin, vaikka ainakin HPK-fanit näkivät, että kiekko oli noin metrin päässä maaliviivasta – ei siis maalia.

 

TPS kampeaa johtoon

Toinen erä alkoi hämeenlinnalaisittain kylmällä suihkulla, kun Petrus Palmu viiletti vasemmalta laidalta hyökkäykseen. Palmu ei löytänyt sopivaa syöttölinjaa, vaan pamautti tarkalla rannelaukauksella peli tasoihin.

Palmun maalin jälkeen HPK:lla oli muutamakin paikka siirtyä uudestaan johtoon mutta Kainulaisen, Palven ja Lahden sihti oli kateissa. Ja kun HPK ei maalinteossa onnistunut, iski TPS johtoon. Kiekko ajautui onnekkaasti Teemu Väyryselle, joka ohitti Karjalaisen.

HPK jatkoi hyvää painetta TPS:n päädyssä mutta turkulaiset iskivät jälleen vastahyökkäyksestä. Tällä kertaa Väyrynen toimi tarjoilijana ja Elias Karvonen pääsi vapaasta paikasta niittaamaan TPS:n kahden maalin karkumatkalle.

 

TPS:n johto kestää

Kolmanteen erään HPK lähti kuromaan TPS:n johtoa kiinni. HPK ei meinannut millään päästä kunnon maalipaikoille mutta sai kun saikin luotua kavennuksen. Kristian Vesalainen antoi kiekon hyökkäysalueella Oula Palveelle, jonka yllättävä ja nopea rannelaukaus yllätti täysin Rasmus Tirrosen ja HPK tuli maalin päähän.

Palven maalin jälkeen HPK jatkoi pelin painamista TPS:n päätyyn mutta todellinen loppukiri jäi tällä kertaa piippuun osittain Eetu Tuulolalle tuomitun 2+2 minuutin jäähyn ja aivan lopussa Otto Paajasen kaksiminuuttisen takia.

HPK tuhosi molemmat TPS-ylivoimat ja pääsi vielä yrittämään reilun puoli minuuttisen tasoitusta ilman maalivahtia mutta lisäosumia ei enää nähty kumpaankaan päähän.

Ottelun tilastot tästä linkistä

 

Seuraava ottelu:

HPK:n ottelut jatkuvat tällä viikolla vielä lauantaina, kun joukkue matkaa Jyväskylään. Seuraava kotiottelu on edessä tulevan viikon keskiviikkona, kun Hämeenlinnaan saapuu Rauman Lukko.

Lippukauppaan tästä ja #illallahallille

 

HPK:n otteluraportit tarjoaa:

Pallomeri.net – Kaikki urheilusta

28.09.2017 21:04

Jaa artikkeli: