TPS maalin parempi perjantai-illassa

HPK-TPS 4-5 (1-1,0-2,3-2)

HPK jäi pisteittä TPS:n isäntänä yllättävässä ja paljon käänteitä sisältäneessä ottelussa. Kerho oli hienokseltaan niskan päällä, mutta lahjoitti helpoilla virheillä vieraille lopulta täyden pistepotin. Hyvän alun jälkeen maaleja teki vain vierasjoukkue, kunnes peli saatiin vielä jännäksi kuudella kenttäpelaajalla taistellessa.

Kuva: Aleksi Manninen

Ensimmäinen maali näki päivänvalon jo heti vauhdikkaan erän alussa. Jere Innala löi Kerhon johtoon kultakypärä Nenosen oivaltavasta syötöstä. Harmiksi Happy Hour-tunnus ei ehtinyt kovin kauaksi aikaa videotaululle, sllä turkulaiset pääsivät tasoihin heti seuraavassa vaihdossa Kerhon puolustuksen hieman torkahtaessa johtoon siirryttyä.

Kuva: Aleksi Manninen

Kerho onnistui luomaan tukun toinen toistaan vaarallisempia maalipaikkoja TPS-maalille läpi erän, mutta aivan terävin viimeistely jäi vielä odottamaan itseään. Erityisesti hyökkäyspään profiiliaan viime aikoina nostanut rightin viivapelote Miro Karjalainen oli liekeissä ja pommittamassa kiekkoa kohti maalia.

Toinen erä on TPS:n

Toinen erä oli Kerholle tulokseltaan heikko. TPS onnistuttiin pitämään ahdistettuna oman maalinsa tuntumassa hyvin, mutta lopulta kiekot päätyivät löperösti pelattujen oman pään tilanteiden johdosta Larmin maaliin. Molempien sekoilujen päätteeksi turkulaisten Red Bull-kypärä Kaapo Kakko toimitti kiekon HPK:n kannalta väärään maaliin.

HPK:lta lähimmäs osui Markus Nenonen, jonka hirvittävä ranneveto kimposi ylärimasta aina keskialueelle saakka.

Kuva: Aleksi Manninen

Kova loppukiri

TPS ehti karata HPK-virheiden saattelemana jo kolmen maalin johtoon ennen oranssin loppukirin alkua. Niclas Lucenius, Otto Paajanen ja Jere Innala illan toisellaan pitivät ottelun tiukkana, vaikka jossain vaiheessa hieman epätoivoiselta näyttikin. Aivan rinnalle asti ei kuitenkaan yletty, sillä TPS:n tyhjiin tekemä viides maali jäi voittomaaliksi. Petteri Nikkilä pääsi hyvästä paikasta vielä ampumaan, mutta tolppa pelasti turkulaiset.

HPK:n valmentaja Timo Turunen näki ottelussa sekä positiivista että negatiivista.

-Lähdettiin hyvin peliin mukaan. Ensimmäinen erä oli hyvää pelaamista, toinen sähelystä ja kolmas ajoittain ihan erinomaistakin. Vastustajalle oli maalin hinta aivan liian halpa. Ennen peliä luki taululla, että mikään ei heilauta ja niin se menikin. Pelaajille hatunnosto siitä, että lopussa vielä noustiin taistelemaan.

Kuva: Aleksi Manninen

Toivottavasti päälle jää loppukirivaihe, kun tiistaina Lukko saapuu vastustajaksi viimeiseen kotiotteluun ennen joulua.

Tästä HPK-Lukko matsin lippuostoksille!

14.12.2018 21:13

Jaa artikkeli: