TPS esitteli Usheninit, Kerholle yksi piste

2-1 vl. (1-0, 0-1, 0-0, 1-0)

27.30 Arttu Pelli 1-1 (Michael Joly, Antti Pihlström)

Putket katkeavat aina, niin oli käyvä tänäänkin kun molemmat joukkueet lähtivät illan taistoon kolmen ottelun mittaisissa voittoputkissa. Kuluvan kauden kaksi aikaisempaa kohtaamista oli päättynyt TPS:n voittoihin jalkapallolukemin 1-0, Turussa lokakuussa varsinaisella peliajalla ja joulukuussa Hämeenlinnassa jatkoajan jälkeen. Tiukkaa oli tänäänkin, eikä maaleilla juhlittu mutta eipähän jäänyt Kerholta enää maalit tekemättä TPS:aa vastaan. TPS meni avauserässä johtoon ja Kerhon toisessa erässä toi tasoihin Arttu Pelli. Kolmannessa erässä ei enää maaleja tehty, eikä ratkaisua saatu jatkoajallakaan värkättyä joten pisimmän kautta mentiin tänään. Voittolaukauksilla onnistui ainostaan yksi mies, Jonne Tammela ja tällä osumalla lisäpiste jäi kotijoukkueen haltuun.

Valmentajien kommentit artikkelin lopussa.

Seitsemäs erä ilman täysosumaa TPS:aa vastaan

Alkurytmit tälle illalle löi Kerhon nelosketju, joka avauskentällisenä jäällä oli. Jo heti kymmenen pelatun sekunnin jälkeen sai Artturi Toivola syötettyä kiekon maalin kulmalle Miro Ruokoselle, jolla oli paikka tintata heti avausmaali. Ruokosen maila oli kuitenkin sen verran pidettynä, että laukaus jäi tuhnuksi ja kotijoukkue selvisi tilanteesta kuivin jaloin, näin kerholaiset saivat jatkaa edelleen kauden avausosuman syntymistä turkulaisnuottaan.

HPK sai otetta ja pientä pyöritystä turkulaisten päätyyn ykkösketjun luistellessa kentälle ensimmäistä kertaa mutta vielä ei sitä viimeistä syöttöä saatu kohdalleen ja laukaukset jäi uupumaan. Tepsin ensimmäinen huippupaikka tuli reilun viiden minuutin jälkeen. Usheninin veljekset pyörittivät kiekkoa Eetu Laurikaisen silmien alla ja lopulta viivasta nousi vetopaikalle Johan Ivarsson, mutta tämän onetimerin koppasi urheiluruututorjunnalla Laurikainen ja lukemat pysyivät nollilla.

Avausmaali välähti Gatorade Centerin valotaululle kotijoukkueen toimesta ajassa 10.36. Topias Haapanen taisteli kiekon itselleen Kerhon maalin takana ja heitti rystyllä viivaan Jimi Suomelle. Suomi oli ahnaalla päällä ja laukoi uransa avausmaalin Laurikaisen selän taakse ja TPS siirtyi 1-0 johtoon.

Vaikka Kerho hyökkäsi avausminuutilla ensimmäisenä, oli avauskymppi kokonaisuudessa kotijoukkueen heiniä ja tuskaiselta näytti oranssien lasien läpi. Avauserän viimeinen vitonen kun oli pyörähtämässä käyntiin purjehti Tepsin Markus Nurmi kerholaisten läpi ja oli nokikkain Laurikaisen kanssa. Edi kuitenkin näytti ettei tänään mene ihan mikä tahansa ja sai tilanteen torjuttua. Vastahyökkäyksestä polkaisi vauhtiin Kerhon tuplakasi, Michael Joly ja löysi syötöllään Toivolan maalin edestä mutta ei uponnut tässä erässä kiekko tästäkään turkulaisten rysään.

Edellisten hyökkäysten jälkeen sekosi hetkeksi Kerhon paletti ja ensain ajassa 15.23 tuli boksia väärästä vaihdosta. Alivoimalla ei kuitenkaan näyttänyt olevan ongelmia ja paras maalipaikka tulikin Henri Kanniselle nopeasta kaksi vastaan yksi-hyökkäyksestä, mutta Henen vedon Andrey Kareev torjui kulmaan. Ja kun alivoima näytti toimivan vippasi vielä Petteri Nurmi kuin varmuudeksi kiekon katsomon puolelle ja näin Kerho joutui vetämään kahden miehen alivoimalla vajaan minuutin verran. Näistä yleensä kun selvitään saadaan pelin virtaus käännettyä, ja niin selvittiin tälläkin kertaa. Tosin pelin virtauksen kääntymistä saatiin kyllä jäädä vielä odottelemaan toiseen erään asti, mutta iso askel sitä kohti oli otettu.

Avauserässä Andrey Kareev kirjautti itselleen viisi torjuntaa ja Kerhon maalissa Eetu Laurikainen koppasi kiekon haltuun 10 kertaa. Tässä vaiheessa iltaa totuus oli se, että kokonaiset seitsemän erää oli tällä kaudella vedetty ilman tehtyä maalia turkulaisia vastaan, sekä jatkoaikaa vähän päälle.

Kerho herää peliin mukaan

Virtauksen kääntymistä lähdettiin hakemaan lisää toisen erän alussa, kun Sean Collins komennettiin istunnolle korkeasta mailasta ajassa 21.51. Tepsiltä ylivoimaa tuli pyörittämään Usheninin veljekset ja toki kolme muutakin mustapaitaa, mutta kiekko liikkui aktiivisimmin näiden kahden herran lavoissa. Tulosta ei kuitenkaan tullut Kerhon maankuulua, sekä timanttista alivoimaa vastaan ja ensimmäisen ylivoimamyllyn TPS purki käytännössä itse harhasyötöllä. Toisellakin minuutilla TPS piti kiekkoa hallussa Kerhon puolustusalueella, mutta laukauspaikkoja ei oranssi neliö jättänyt käytettäväksi ja tästäkin alivoimasta selvittiin.

Toista erää oli lätkitty viitisen minuuttia kun Kerhon ykkösketju näytti osaamistaan. Tommi Tikka kaivoi kiekon miehekkäästi hyökkäysalueen kulmassa Tepsin pakeilta ja sai syötettyä Antti Pihlströmille tyhjään tilaan maalin eteen. Pihlströmillä oli kaikki tila ja aika maailmassa, mutta esteeksi muodostui tepsivahdin patja ja jatkokarkissa oli kiinni Michael Joly, jonka kuti nousi Andrey Kareevin torjunnasta verkkoihin. Vaan ei nautiskellut Kareev enää kauaa ajatuksissaan hunajaisesta nollapelistä kun Kerho iski. Pihlström toi kiekon sisään alueelle ja löysi passillaan Jolyn vapaana laidassa. Joly nousi kohti maalia parin harhautuksen jälkeen ja nosti millintarkan rystylätyn maalin eteen hiipineelle Arttu Pellille, joka napautti pelin tasoihin ajassa 27.30!

Kerho sai osumastaan selkeästi lisää virtaa ja kiekkoa painettiin vahvasti TPS:n päätyyn. Saihan kotijoukkuekin omia vähän pidempiä pyörityksiään aikaiseksi, mutta näillä silmillä katsottuna oli Kerho erässä paljon aktiivisempi. Varsinkin Joly tuntui kiekollisena olevan jälleen kerran toisinaan ilmiömäinen ja aiheutti paniikkia vastustajalle. Mutta tiukassa olivat ne jäätävimmät maalipaikat, kuten illalta odottaa saattoikin.

Erän viimeisen vitosen pyörähdettyä käyntiin mentiin jälleen tasaisesti päästä päähän. Lähimmäksi maalia pääsi kotijoukkueen Juuso Pärssinen, Hämeenlinnassa loistaneen Timon poika, joka kilautti kiekon Laurikaisen tolppaan kovalla lämärillään b-pisteen kaarelta. Ja vaikka Jonne Tammela vielä vilautti pientä jalkakynää Kerhopakeille erän viimeisillä sekunneilla, päästen sillä maalipaikkaan, oli toinen erä kerhomerkkinen lasien väristä riippumatta. Toisessa erässä Andrey Kareev torjui 11 laukausta ja nyt Eetu Laurikainen sai enemmän huiliaikaa töistään, torjumalla ainoastaan neljä laukausta.

Naamojen pitelyä ja lopulta jatkojen kautta ratkaisu

Päätöserään otettiin taas molempien puolelta selvät askelmerkit. Toiselle ei pisteitä ilmaiseksi luovuteta ja virheet on saatava minimiin. Avausminuutit halusi Kerho pitää kiekkoa ja TPS kyttäsi, josko sieltä virhe ja iskupaikka löytyisi jostain välistä. Reilun kolmen minuutin jälkeen käskytti Joly omia luistimiaan taas siihen malliin, että turkulaispakeista Jimi Suomi joutui tekemään töitä oikein kunnolla pitääkseen Jolyn aisoissa karkaamasta läpiajoon. Hätäisimmät hämäläiset kyselivät jo rankkarinkin perään mutta kyllä tilanteessa sääntöjen puitteissa edettiin. Seuraavasta aloituksesta Joly polki uudestaan vauhtia ja turkulaisista Jonne Tammela ei kyydissä pysynyt, joten jäähy oli pakko ottaa. Kerho ylivoimalle ajassa 43.50.

Kolmikko Joly-Harper-Pelli jauhoivat kiekolla Tepsin nelikkoa rikki ja pari maalipaikkaa saatiinkin rakennettua mutta ei ollut tähdet oikeassa asennossa ja ylivoima jäi käyttämättä. Myöskään kakkosylivoima ei saanut tuhojaan tehtyä ja ylivoiman jälkeen peli oli edelleen tasan. Ja kun itse et tee, käy kaverikin lähellä. Jäähyn päätyttyä pelasi Mikael Pyyhtiä maalipaikan Markus Nurmelle mutta Eetu Laurikaisen hansikas oli kohdallaan, eikä saanut kaverikaan maalia tehtyä.

Päätöserän avauspuolikas meni taas puolestaan vähän turkulaisten laariin hienokseltaan, vaikka Kerholla siinä pari minuuttia olikin aikaa koittaa johto-osumaa ylivoimalla tehdä. Lyhyempi vaihtomatka tuntui sopivan enemmän päivän enemmän levänneelle kotijoukkueelle. Viimeisellä kympillä tiivistettiin peliä entisestään ja tilanteita ei enää syntynytkään yhtä tiheään kuin aiemmin. Tässä nyt tietysti vaikuttaa vähän oranssit lasit ja niiden tehokkuus.

Erän erikoisuutena voitaneen mainita vuonna 2019 pudotuspeleissä lanseerattu naaman piteleminen. Tuomareilta lipsahti kolmesti erässä ohi korkea maila, joka kopsahti vastustajaa päähän. Nämä tosin tapahtuivat puolin ja toisin, eikä ratkaisseet mitään tilannetta joten nokan koputtelua niistä ei jäänyt. Varsinainen peliaika ei tuonut tänään tulosta ja voittajaa lähdettiin hakemaan jatkoajan kautta. Ja kun peliaika tuli täyteen sai Markus Nurmi kakkosen kampituksesta, joten jatkoajan sai Kerho aloittaa neljällä kolmea vastaan.

Kovin vakuuttavasti ei lähtenyt jatkoajan erikoistilanne käyntiin. 18 sekunnin pelin jälkeen puhallettiin Kerhon toimesta pitkä kiekko ja aloitus tuotiin Laurikaisen nenän eteen. Mutta tästä aloituksesta peli saatiin käännettyä toiseen päätyyn ja ylivoimakin saatiin kuntoon. Patrick Harper sai kokeilla pariin otteeseen onetimerilla, onko Kareev vielä hereillä tässä vaiheessa iltaa, ja olihan se.

Harperin vedot jäivät lopulta ainoiksi yrityksiksi ylivoimalla ja TPS selvisi tästä kurimuksesta ilman tappiota. Ja kun jäähy päättyi, nappasi kotijoukkue kiekon haltuunsa pitäen sitä tiukasti hallussaan. Pelikatkoa ei enää nähty ja loppuaika pelattiin neljällä neljää vastaan, edessä oli voittolaukauskilpailu. Tässä kisassa Kerhosta ei onnistunut kolmesta yrityksestä kukaan ja kun kotijoukkueesta maalin teki Jonne Tammela, jäi lisäpiste Turkuun.

Ensi viikolla vedelläänkin sitten kotiluolassa oikein urakalla! Tiistaina kohdataan KalPa, keskiviikkona JYP ja viikon kruunaa tuplaottelut Kärppiä vastaan perjantaina ja lauantaina, joka on myös perhepeli! Myös seisomakatsomot ovat auki ilman rajoituksia joten tervetuloa viihtymään!