Tolvanen nollasi Tapparan

HPK-Tappara 2-0 (2-0,0-0,0-0)

Lauantai-iltainen jääkiekkonäytelmä HPK:n ja Tapparan välillä tarjosi vähämaalisen kamppailun voitosta. Kerho-vahti Mikko Tolvasen uran ensimmäinen varsinainen nollapeli kruunasi kotijoukkueen ansaitun voiton lukemin 2-0.

Illan ottelu alkoi juhlallisesti. Jukka Laamanen pelasi perjantaina Raumalla uransa 600. liigaottelun ja Marko Tuulolalle Tappara-ottelu oli liigaottelu numero 800. Konkarit kukitettiin ennen aloituskiekon tipahdusta.

HPK luisteli otteluun erittäin valmiina. Peli painui alkuminuuteista lähtien Tappara-päätyyn ja ajassa 1.10 Tapparan Joonas Liimatainen ja Jarkko Pyymäki joutuivat rikkomaan jäähyjen arvoisesti.
Kerhon ei tarvinnut kahden miehen ylivoimaa pelata kuin 16 sekuntia, kun Mathias Porselandin viivalämäri siirsi HPK:n 1-0 johtoon. Esityön maaliin tekivät Janne Laakkonen ja Jukka Laamanen.

Kerho hallitsi ensimmäisen erän kenttätapahtumia ja pystyi luomaan hyviä maalipaikkoja Tappara-maalille. Erän puolenvälin tienoilla mm. Niko Niemiselle siunaantui avopaikka, josta Nieminen kuitenkin leipoi kiekon railakkaasti ohi maalin.

Erän loppupuolella nähtiin yksi HPK:n kauden hienoimmista osumista. Pelikellon näyttäessä 18.27 Jukka Laamanen löysi hienosti maalin eteen unohtuneen Janne Laakkosen. ”Laku” narrasi Tappara-vahti Juha Metsolan sille kuuluisalle kebabkioskille ja veivasi kiekon maaliin. Kerho siirtyi erätauolle tilanteessa 2-0.

Ote kääntyy Tapparalle

HPK pääsi aloittamaan toisen erän ylivoimalla, muttei pystynyt luomaan sen aikana painetta Tapparan päähän. Kesken kauden Tapparan penkin taakse siirtynyt Risto Dufva oli saanut joukkonsa heräteltyä pelaamaan vaisun ensimmäisen erän jälkeen.

Tappara sai pelin juonesta kiinni ja hallitsi pelitapahtumia. Juhlakalu Tuulolalle sattui erän puolivälissä hasardi kiekon kanssa omassa päässä, mutta sitä seuranneen tilanteen illan sankari Mikko Tolvanen torjui eleettömästi.

– Hyvin ollaan kaksi erää pelattu, mutta pitäisi saada vielä oma pääkoppa kuntoon, ettei sattuisi tuollaisia virheitä.

Kapteeni Tuulola avasi syitä toisen erän jälkeen myös joukkueen muuttuneesta peli-ilmeestä.
– Ollaan pikkuisen muutettu pelisysteemiä, että saataisiin lisää aktiivisuutta kentälle ja nyt näyttää ihan hyvältä.

Tyytyväisiä ilmeitä HPK-leirissä

Kolmannessa erässä ote pysyi Tapparalla. Tamperelaiset painoivat kovaa päälle ja hallitsivat ottelua. HPK-valmennus reagoi tilanteeseen ja otti aikalisän ajassa 46.05. Viesti oli Harri Rindellin mukaan yksinkertainen.
– Oltiin pahasti jäämässä jyrän alle ja oli parempi ottaa aikalisä. Tehtiin samalla pieniä muutoksia kokoonpanoon.

Aikalisän jälkeen ykkösketjussa ottelun pelannut Alex Leavitt siirrettiin penkille, samoin kuin nelosketju. Nelosketjussa pelannut Henri Tuominen otti paikan ykkösketjun keskellä Laakkosen ja Luomalan välissä.

Harri Rindell oli mielissään HPK:n peli-ilmeestä kokonaisuutena.
– Ensimmäinen erä oli pelillisesti selkeästi meidän, mutta toiseen erään Tappara sai otteen pelistä. Kolmannessa erässä puolustuskurinalaisuus oli hienoa ja pystyttiin takaamaan nollapeli loistavasti torjuneelle Tolvaselle.

Illan ottelussa kolmella tähdellä palkittu maalivahti Mikko Tolvanen oli myös tyytyväinen.
– Puolustettiin hyvin ja pelattiin energisesti. Tappara ei päässyt oikein maalin eteen ja laukaukset olivat lähinnä peruskuteja.

Kolmosketjun laidassa yhdessä uusien vahvistusten Ville Hämäläisen ja Jan-Mikael Juutilaisen kanssa pelannut Teemu Rautiainen pelasi loistavan ottelun ja aiheutti paniikkia Tapparan puolustukseen. Rautiainen huokui positiivisuutta ottelun tauottua
– Loistava fiilis, kun tehtiin kaksi maalia ja saatiin pidettyä vastustaja nollilla. Kaverilla oli isoja ja kankeita pakkeja, niin oli kiva antaa niille vähän painetta.

Ensimmäinen liigamaali sai kuitenkin vielä odottaa itseään.
– Kun paikka tulee niin kyllä mä sisään laitan, kertasi nuorukainen pelin jälkeen.
Odottaa sopii, saadaanko Rautiaisesta uusi tähtipelaaja HPK:hon. Otteet Tapparaa vastaan olivat erittäin kypsiä ja ennakkoluulottomia.

HPK siis korjasi ottelusta täyden pistepotin ja seuraava tilaisuus pisteisiin on tiistaina Lappeenrannassa SaiPaa vastaan. Seuraava kotiottelu pelataan Rinkelinmäellä torstaina HIFK:ta vastaan.