Todellinen taisteluvoitto Lappeenrannasta

SaiPa-HPK 1-2 (1-1, 0-1, 0-0)

HPK matkusti lauantai-illan otteluun Lappeenrantaan. Kerholla oli alla voitto Ässistä, SaiPa sen sijaan pääsi otteluun levänneenä ilman perjantain ottelua. Ottelu oli lopulta Kerhon kannalta iso puolustusvoitto, sillä alivoima oli tänään rautaa.

HPK aloitti pelin vahvasti ja ensimmäiset kaksi minuuttia pyörittiin täysin kotijoukkueen päädyssä. Ensimmäinen paikka aukesi Juuso Ikoselle Valtteri Puustisen syötöstä. Ikonen pääsi vetämään b-pisteen kaarelta, mutta kiekko suuntautui suoraan SaiPan maalivahti Matej Tomakin syliin.

Neljän minuutin pelin jälkeen Kristjan Kombe kampattiin keskialueella ja HPK:n ensimmäinen ylivoima oli edessä. Petri Kontiola löysi jälleen Valtteri Puustisen tutulta paikaltaan ja syöttö läpäisi SaiPa-nelikon. Puustisen veto tolppaan, ei maalia.

Vaikka ylivoimalla ei tulosta tullut, Puustinen avasi maalihanat ajassa 06:20, ja viimeistelipä herra kauniisti yläkulmaan. Esityö oli jälleen taattua Petri Kontiola tarjoilee -laatua. Kontiola syötti hyökkäyssinisellä puolustajan jalkojen välistä kiekon Puustiselle, joka karkasi SaiPa-puolustuksen välistä maalintekoon.

Vain vajaa minuutti myöhemmin SaiPa tasoitti käytännössä ensimmäisestä maalipaikastaan. Kultakypärä Tomas Zaborsky pisti kiekon päätyyn, jossa Veikko Loimaranta pelasi kiekon Micke Saarelle, joka oli unohtunut täysin yksin maalin eteen. Viimeistely kliininen ja taululle myös kotijoukkueen ensimmäinen maali.

Maalin jälkeen HPK passivoitui ja SaiPa pääsi pyörittämään pitkän hyökkäyksen vierailijan päätyyn. Kerhon kannalta kovin vaarallisia tilanteita ei kuitenkaan nähty.

Loppuerän vaarallisimmasta paikasta vastasi HPK:n neloskenttä. Miska Ronkainen karvasi kiekon ja tarjoili Joona Montolle, mutta yritys kilpistyi Tomekiin. Maalivahtien torjunnat tasattiin, Tomek 5, Eetu Laurikainen 5.

– Erittäin hyvä alku meiltä. 1–1 ensimmäisen erän jälkeen on ihan oikeutettu tulos. Tasainen erä. Pystyttiin pelaamaan tasaisesti neljällä kentällä. Se jättää paukkuja pelin loppuun, kun eilen pelattiin. Oman siniviivan puolustaminen on selkeä parannuskohde pelin edetessä, kaveri ei saa kuljettaa kiekkoa yli ensimmäisen erän tapaan, kommentoi HPK:n urheilujohtaja Mika Toivola ensimmäistä erää.

Toinen erä alkaa tasavajaalla

Tasavajaa pyörittiin pääasiassa HPK:n päädyssä, mutta ilman maalipaikkoja. Muutoin erän aaltoili tasaisesti ilman häikäiseviä paikkoja.

Erän lähestyessä puoltaväliä, HPK:n ote alkoi vahvistua. Kaikki HPK-viisikot saivat pelin pyörimään SaiPa-päädyssä. Pitkän pyörityksen päätteeksi SaiPa pääsi hyökkäämään ja Kankaanperän estelyt tulkittiin tuomareiden toimesta kakkosen arvoiseksi.

Kerhon alivoima on osoittanut piristymisen merkkejä ja sitä se oli myös Lappeenrannassa. SaiPa ei juurikaan päässyt paikoille, muutama blokki ja sinnikäs, rauhallinen puolustus olivat kotijoukkueelle myrkkyä. Kankaanperän vapauduttua aitiosta pilli soi jälleen ja numero 12 ohjattiin takaisin boxiin. Kevyt vihellys, totesi varmasti moni Kerholainen TV:n ääressä. Toinen alivoima olikin hieman haastavampi ja SaiPa sai aikaiseksi muutaman vaarallisen paikan, mutta Laurikainen hoiti ruutunsa.

Puolivälissä alivoimaa Santeri Lukka joutui poikittaisesta mailasta jäähylle. Vajaan minuutin 5vs3 tilanne kestettiin Laurikaisen yhden hyvän torjunnan ja lopulta Elmeri Erosen purun ja Arto Laatikaisen syötönkatkon takia.

Reilun minuutin aikana yhden miehen ylivoimalla SaiPa sai jo hienoisen hässäkän aikaiseksi HPK-maalille. Laurikainen ja viisi muuta pelaajaa olivat rähmällään maalin edessä SaiPan toimitettua kiekkoa maalille. Kiekko jäi pyörimään vaarallisesti maalin eteen päätyen lopulta takaisin vetopaikalle. Viimeisen vedon blokkasi kuitenkin hienosti Tommi Tikka ja alivoimasta selvittiin.

Alivoiman jälkimainingeissa Otto Latvala heitti omalta alueelta roikon, jonka Harri Kainulainen nappasi haltuunsa ja luisteli laitaa pitkin SaiPa-alueelle. Miro Ruokonen lähti pitkältä takamatkalta, mutta polki jalat Saipa-puolustajalta. Harri Kainulaisen syöttö oli täydellisesti ajoitettu ja poikittaisliikkeeseen joutunut Tomek oli aseeton Ruokosen ohjattua kiekon verkkoon.

– Puolustimme viisi minuuttia erittäin hyvin. Kainulaisen syöttö johtomaaliin oli ajoituksellisesti maailmanluokan syöttö. Pienellä viivyttelyllä tai ennakoinnilla maalia ei olisi syntynyt. Hieno nousu myös Ruokoselta, summasi Toivola.

Pallokerho jatkaa kurinalaisesti

Kolmannen erän alku on vauhdikasta, päädystä päätyyn aaltoilevaa kiekkoa. Molemmilla joukkueilla oli paikkansa, mutta kiekko ei löytänyt tietään maaliin kummassakaan päässä.

Elmeri Eroselle vihellettiin kaksiminuuttinen kampituksesta hänen rikottua Jaakko Lanttaa hävityn kulmapelin päätteeksi. HPK:n parjattu alivoima oli kuitenkin tänään timanttia ja kesti jälleen SaiPa-pommituksen, eivätkä keltapaidat päässeet tasoihin.

Kauaa ei ehditty pelata, kun HPK oli jälleen alivoimalla, tällä kertaa Kainulaisen vuoro istua jäähyllä. Sen suurempia urotekoja ei myöskään tällä kaksiminuuttisella SaiPan puolelta nähty ja lukemat säilyivät taululla 1–2:ssa.

Alivoiman jälkeen alkoi kuitenkin SaiPan vahva vaihe ja HPK joutui usean minuutin ajan puolustamaan. Pitkän kiekon jälkeen HPK:n päävalmentaja Matti Tiilikainen otti aikalisän ja HPK-viisikko pääsi hetkeksi lepäämään. Myllytys jatkui kuitenkin HPK-päädyssä vielä, mutta HPK taisteli sinnikkäästi.

Kolmannen erän vaikeudet jatkuivat ja HPK:n oli pakko tyytyä puolustamaan. Taistelu kulminoitui lopulta siihen, että Kainulainen kampitettiin ja vihdoin myös tuomari oli samaa mieltä. Kerhon ylivoima oli lähinnä ajan peluuta, koska mitään hätää ei ollut 1-2 tilanteessa.

Viimeinen minuutti oli HPK:n osalta varsin kypsää pelaamista, ja pelaajat pysyivät kiekossa hyökkäysalueella ilman kiekonmenetyksiä. Lopulliset torjunnat Tomek 10, Laurikainen 22.

– Tänään hyvää alivoimaa ja maalivahtipeli antoi jälleen meille mahdollisuuden voittoon.  Kaikki neljä kenttää oli pelin ytimessä kiinni. Tiedettiin, että joudutaan puolustamaan ja kaikki onnistuivat siinä, tuumasi ottelun päätyttyä urheilujohtaja.

Pistesaldo tältä viikolta vahva seitsemän. HPK jatkaa kohti kotipeliä Tapparaa vastaan tiistaina 23.2. Varaa oma pöytäsi Kerho-ravintolasta tai KAKUTIsta vaikkapa heti juurikin tästä.

 

 

 

20.02.2021 19:40

Jaa artikkeli: