Tiukka ote Hämeen Herruuden valtikasta

2-1 (2-0, 0-0, 0-1)

Hämeen Herruuden toinenkin osaottelu päättyi Kerhon voittoon, tänään lukemin 2-1. Kerhon maalintekijöinä kunnostautui Markus Nenonen(1+1) ja Elmeri Eronen. Näin ollen otteluvoitot on Kerholle 2-0 ja pisteet 6-0. Ottelu oli alusta alkaen täysin Kerhon hallintaa eikä vierailla ollut juuri minkäänlaista saumaa edes taistella pisteitä. Vasta ottelun lopussa pääsi Pelicans maalin päähän ja sitä kautta luomaan pientä painetta kerholaisten ajatuksiin. Mutta tuhnuksi jäi ja HPK otti täyden pistepotin numeroin 2-1.

Eilisen tahdeissa

Kerho tuli erään kuten useimmiten kotona, vauhdilla ja vaarallisena. Näytti jopa siltä, että Pelicans oli tullut ainoastaan selviytymään Hämeenlinnaan. Mutta ei se aina ole niin selkeää ja Pelicans pääsi hiljalleen mukaan vauhtiin.

Seitsemän minuutin kohdalla oli Krivosikilla avopaikka laittaa ottelun avausmaali omiin nimiin, Tolvanen kuitenkin sai patjansa väliin ja avausmaalia saatiin vielä odotella. Mutta ei kauaa, ajassa 10.34 sai Nenonen, Frimanin avauksen lapaan, otti pari potkua kohti maalia ja antoi ranteen laulaa. Olihan se selvä, 1-0.

Maalin jälkeen Kerho painoi vielä lisää vauhtia luistimiin ja otti valtikkaa enemmän haltuunsa. Paikkoja oli niin Luceniuksella, Lukalla ja Innalalla mutta Pelicansin blokit ja Tolvanen viimeisenä lukkona piti lahtelaisten päätä pinnalla. Ajassa 14.23 sai vieraiden Jarkko Pynnönen kakkosen kiinnipitämisestä ja kotiyleisö odotti armolaukausta ison linnun niskaan. Sitä ei saatu, Pelicans puolusti alivoimalla hyvin ja peitti maalipaikat.

Seuraava jäähy tuli lähes heti perään, ajassa 16.27. Ja sekin Pelicansille. Alex Lintuniemi taklasi Elmeri Erosta. Ehkä kuitenkin jopa puhtaasti mutta pää vähän notkahti ja Elmeri keräili hetken kamojaan jään pinnasta. Tuomaristo oli kuitenkin sitä mieltä, että taklaus oli jäähyn arvoinen ja kohdistui päähän, joten Lintuniemelle 2+10 ja Kerho uudelle ylivoimalle.

Ylivoimalla Kerho pyöritti Pelicansin neliötä hyvin mutta laukauksia ei montaa nähty, eikä ylivoimalla maalia nähty. Kuitenkin heti ylivoiman päätyttyä, kiekko ajautui Eroselle joka tinttasi kiekon verkkoon ja taululle lukemat 2-0. Syöttöpisteet maalista Nenoselle (1+1) ja Kanniselle. Erätauolle lähdettiin Kerhon turvallisessa 2-0 johdossa.

Isät vastaan pojat

Olipahan erä, voisi joku todeta. Ensimmäiset 15 minuuttia oli Kerhon aivan täydellistä hallintaa ja Pelicansilla ei minkäänlaista saumaa taistella yhdestäkään pisteestä. Mutta tää on jääkiekkoo, aina ei nallekarkkeja jaeta ottelutapahtumien mukaan. Ajassa 23.43 otti vieraiden Frank Gymer boksia kampituksesta ja Kerholle tarjottiin katkoa selkärankaa ylivoimalla.

Ylivoiman ainoa raporttimerkintä kuitenkin jäi Taavi Vartiaisen ja Tuomas Tikan kasvojen hierontaan. Maalipaikkoja Kerholla kyllä oli muutamakin mutta se viimeinen silaus puuttui ja Pelicans pystyi puolustamaan huipputontit pois. Jäähyn jälkeen hallinta oli täysin Kerholla, Pelicansilla ei hetkeen ollut minkäänlaista saumaa edes kunnolla koskea kiekkoon.

Mutta sitten. 32.23 ja Nikkilälle 2 minuuttia mailasta kiinnipitämisestä ja Kerho alivoimalle. Vaan eipä ollut hätiä mitiä alivoimallakaan, Pelicans sai pitää kiekkoa mutta Kerho hallitsi tilannetta ja vieraiden yritykset jäi tuhnuiksi jo alkaessaan.

Erän lopussa Pelicanskin “sai koskea kiekkoon” ja pääsi laukomaan muutaman kerran kohti Voutilaista mutta eipä niissä Joona ongelmia ollut. Torjunnat toki erässä meni “väärinpäin”, kun Voutilaiselle kirjattiin 12 ja Tolvaselle 7 torjuntaa, mutta kiekonhallinnasta ne ei kerro vielä mitään. Pelicansin laukaukset tulivat kaukaa ja olivat helppoja.

Pelicans herää

Kolmannen erän eka kymppi vedeltiin vähän puolivaloilla. Siihen nähden millainen oli jälkimmäinen kymppi ja kuinka kova trilleri ottelusta lopulta tulikaan. Vasta ajassa 49.53 tuli ensimmäinen tilastomerkintä kun vieraiden Antti Tyrväinen otti boksia kampituksesta. Kerhon ylivoima oli erittäin mallikasta ja lähes koko kaksi minuuttia kiekko pyöri Pelicansin alueella. Maali jäi puuttumaan ja lukemat 2-0 säilyi.

56.47 ajassa ottelun virtaus kääntyi. Pelicans piti aikalisänsä ja otti samalla pelin hallinnan viimeistään itselleen ja ajassa 57.07 kavensi Hannes Björninen lukemiksi 2-1. Ongelmia oli luvassa lisää ajassa 58.09 kun Miro Karjalaiselle vihelletiin 2+2 minuuttia korkeasta mailasta ja Pelicans ylivoimalle.

Maalin muodossa ei tilastomerkintöjä enää nähty mutta Petteri Nikkilä ja Juhamatti Aaltonen nahtistelivat itselleen kakkoset ajassa 59.22. Kerho selvisi Pelicansin lopun rynnistyksen ja otti Hämeen Herruudesta ison otteen voittolukemin 2-1.

Seuraavan kerran Kerho on askissa tiistaina 3.12. kun Stadissa asettuu vastaan IFK, joka bulilla asenteella koittaa kaataa hallitsevan Suomen mestarin. Kiekko jäähän klo 18.30! Toinen tärkeä asia on joulukuu, joka alkaa huomenna. Ilman joulukalenteria ei elä kukaan, ja meilläkin on teille oma joulukalenteri tiedossa! Pysyhän kuulolla ja availe luukut ensi kuun jokainen päivä! Nähdään halllilla!

30.11.2019 19:48