Tikan punnerrus toi Kerholle lisäpisteen

HIFK-HPK 2-3 JA. (1-0, 0-1, 1-1, 0-1)

HPK matkusti elintärkeään kuuden pisteen otteluun perjantaina HIFK:n vieraaksi. Voitolla Kerho olisi noussut neljän pisteen päähän illan isännistä sarjataulukossa ja pistänyt kamppailun suorasta pudotuspelipaikasta äärimmäisen kutkuttavaksi. Tappio taas olisi tiennyt haaveiden kaatumista ja valmistautumista ensimmäiselle pudotuspelikierrokselle.

Synkkä alku Helsingin illassa

Nordenskjöldinkadun kotiyleisön ei kauan tarvinnut suosikkinsa maalia odottaa. Mikko Kousa toimitti tulisen lämärin kohti Joona Voutilaisen maalia ja tähän sai maalin edustalta Teemu Turunen napautettua vielä ohjauksen Elmeri Erosen syleilystä huolimatta. Voutilainen jäi tilanteessa haromaan tyhjää ja kotijoukkueen avausmaali näki päivänvalon vain 19 sekunnin pelin jälkeen. Antti Pennasen haastokaan ei tällä kertaa tuonut muutosta tilanteeseen.

Erä jatkui isäntien komennossa, kun HPK ei tuntunut pääsevän kontrolloidusti hyökkäysalueelle lainkaan. Kahdella ylivoimallakaan ei päästy juurikaan hätyyttelemään Atte Engreniä työpisteellään. Erän loppupuolella Kerho sortui kolmeen kahden minuutin rangaistukseen, mutta jos ylivoima oli heikompaa, oli alivoima aivan eri tasolla. Takaiskuilta vältyttiin hyvin blokkausten ja Joona Voutilaisen venymisten ansiosta.

Toisessakaan erässä Kerho ei näyttänyt saavan hyökkäyspelaamistaan kuntoon. Hyökkäyksiin lähteminen oli todellista tervanjuontia ja  seurauksena peliväline tuntui päätyvän jatkuvasti joko isäntien haltuun tai pitkäksi kiekoksi. Toisessa erässä Atte Enrgrenille ei merkattu lainkaan torjuntaa, kun Valtteri Puustisen tulinen rannelaukauskin päätyi HIFK:n maalirautoihin saakka. Joona Voutilainen oli kuitenkin vain hieman työllistetympi kaukalon toisessa päässä ja tasaiset lukemat pysyivät taululla.

Kanadan kaksikko ja Kanninen

Tommi Tikalle vihelletty koukkaamisjäähy ajassa 38:00 muodostui ottelun käännepisteeksi. Henri Kanninen kaapi puolittaisen puolustuspään aloitusvoiton ja pääsi karvaamaan tiensä vielä läpiajoon isäntien ylivoimakentällisen läpi. Tästä paikastaan Kanninen ei erehtynyt vaan harhautettuaan Engrenin nosti kiekon varmasti rystyllä verkon perukoille ja näin ottelun tasoihin hieman kenttätapahtumien vastaisesti.

Tikan istuessa jäähyä nähtiin vielä poikkeuksellisen näyttävä alivoima, kun Philippe Cornet joutui pelaamaan käytännössä koko alivoiman ilman mailaa työvälineensä hajottua. Kerho kanukkikaksikko Cody Kunyk-Philippe Cornet ei tilanteesta kuitenkaan hämmentynyt, vaan vaihtoivat sujuvasti ehjää Kunykin tikkua mieheltä toiselle sen mukaan kummalla suurempi tarve oli. Lopulta Cornet sai purettua kiekon ulos alueelta tilanteen päätteeksi ja summerin soidessa tämä suoritus sai ansaitut suosionosoitukset paikalla olleelta runsaslukuiselta HPK-kannattajien ryhmältä.

Tästä kanadalaiskaksikko vain lämpesi kolmanteen erään. Hieman yli viisi minuuttia oli ehditty pelata, kun Kunykin nappipassi tavoitti maalin kulmalta Cornet’n. Havumetisen mies oli paikassa itse varmuus, nostaen kiekon ohi Engrenin ja näin Kerhon johtoon ottelussa.

Tikka ja kiekko verkkoon

Loppuun asti johto ei kuitenkaan kestänyt, vaan lopulta HIFK:n onnistui punnertaa peli tasoihin vaikka HPK sovittelikin itseään jo ottelussa kuljettajan istuimelle. Ilman maalivahtia pelannut HIFK otti tarvittavan aloitusvoiton, mistä Mikko Kousa tulitti kiekon toistamiseen HPK:n maaliin ja itselleen tehot 1+1 ottelussa. Näin ollen kuudenkymmenen minuutin pelin jälkeen taululla lukemat 2-2 ja paremmuutta mitattiin jatkoajan merkeissä.

Jatkoajalla joukkueet kävivät toistensa ylle ja peli aaltoili tuttuun tyyliin, kuten kolmella kolmea vastaan on tapana. Pelikellon ehdittyä 63. minuutille nähtiin kuitenkin eräs kauden erikoisimmista tilanteista. HIFK:n Tobias Winberg työnsi härkämäisesti maalille ajaneen Tommi Tikan Atte Engreniä päin ja kaksikko päätyi lopulta HIFK:n maaliin saakka.

Tilannehuoneesta tarkastettuna tulkittiin kuitenkin myös kiekon löytäneen tiensä maaliin saakka ja “good goal”. Näin kaksi pistettä Hämeenlinnaan vaiherikkaan ottelun jälkeen.

HPK:lla runkosarjaa on jäljellä vielä kolme ottelua ja suora pudotuspelipaikka on illan voiton myötä kuuden pisteen päässä. Kaiken sattuessa kohdalleen mahdollisuudet kuudenteen sijaan ovatkin siis vielä hiuksenhienot. Seuraavan ottelunsa HPK pelaa kotonaan ensi tiistaina, kun pudotuspelipaikastaan kamppaileva KalPa saapuu Pohjantähti Areenalle.

06.03.2020 21:44