Tiistaitohinat Raumalla

Lukko-HPK 26.11.2013 klo 18.30

HPK matkaa tiistaina Raumalle, jossa joukkue kohtaa samoista sarjasijoista kamppailevan Lukon. Lukko on ennen tiistain ottelua neljä pistettä Kerhoa edellä.

Päivänpolttavat

Sekä HPK, että Lukko päättivät edellisen viikon voitokkaasti, kun HPK kukisti TPS:n voittolaukauskisassa ja Lukko oli Ässiä etevämpi länsirannikon hegemoniaottelussa. Muutenkin joukkueiden viimeajat ovat sujuneet positiivisissa merkeissä. Lukko on voittanut viimeisestä viidestä ottelusta kolme ja HPK on poistunut kaukalosta voittajana edellisistä otteluista neljä kertaa viidestä.

HPK pääsee matkaan lähes terveellä kokoonpanolla. Ainoa varma kotiin jäävä pelaaja loukkaantumisen takia on Jyri Niemi. HPK:n kentälliset ovat toimineet hyvin edellisissä otteluissa ja niihin tuskin on tulossa ainakaan isoja muutoksia. Lopullinen päätös pelaavasta orkesterista päätetään luonnollisesti pelipäivän aamuna.

Lukon oma ikäpresidentti Petteri Nummelin täytti maanantaina kiekkoilijalle kunnioitettavat 41 -vuotta. ”Petun” pelaaminen tiistaisessa ottelussa on kuitenkin epävarmaa loukkaantumisen takia.

Päivän puntari

HPK sai pelin juonesta kiinni vihdoin marraskuun alun maajoukkuetauon aikana. Kerhon tehoilu on jakautunut tasaisesti koko joukkueen kesken ja jokaiselle kentälliselle on tullut onnistumisia. Eniten tahtipuikkoa edellisissä otteluissa on heilutellut kultakypärä Ville Viitaluoma, Borna Rendulic, sekä Craig Schira.

Myös alkukaudesta ontunut ylivoimapelaaminen on osoittanut heräämisen merkkejä edellisissä otteluissa.

Lukon tehoista suurimmaksi osaksi on sen sijaan vastannut yksi mies. Ville Vahalahti on ollut hurjassa vireessä ja noussut koko Liigan pistepörssin jaetulle piikkipaikalle. Edellisissä viidessä ottelussa Vahalahti on rohmunnut peräti tehot 4+4. Vahalahti joutui jättämään edellisen pelin Ässiä vastaan kesken mutta lienee pelikunnossa tiistaina.

Pelipäivän väitteet

Väitän, että Borna Rendulic jatkaa hyvää syksyään ja merkkauttaa vähintään yhden maalin omiin nimiinsä.

Väitän, että ottelu päättyy lukemiin 1-4.

Lätty

26.11.2013 08:35

Jaa artikkeli: