Tiistai-ilta ei elämyksiä tarjonnut

HPK-Blues 1-3 (0-2,0-1,1-0)

HPK kaatui Espoon Bluesia vastaan jo avauserän ensi minuuteilla. Katastrofaalisen alun jälkeen ottelua ei saatu käännettyä, vaan Blues korjasi kolme pistettä.

HPK sai ottelun alkuun täystyrmäyksen Bluesilta. Blues luisteli jäälle hyvin valmistautuneena ja jo 16 pelatun sekunnin jälkeen iski kiekon maalivahti Mikko Tolvasen taakse. Asialla oli ruotsalaissentteri Joakim Eriksson.

Lisää kylmää vettä HPK-leiriin oli luvassa ajassa 3.45. Kerholaiset hävisivät kulmapelitilanteen puolustuspäässä ja Bluesin Petri Lammassaaren rannelaukaus löysi HPK-maali ylänurkan. Syötöt osumaan merkittiin Teemu Ramstedtille ja Toni Kähköselle.

Bluesin 0-2 –osuman jälkeen HPK-valmennus otti aikalisän herätelläkseen ryhmää. Herättely ei kuitenkaan auttanut, vaan ensimmäinen erä meni täydellisessä Blues-hallinnassa.

HPK ei onnistu toisessakaan erässä

HPK sai ensimmäisen kunnon tekopaikkansa toisen erän toisella minuutilla, kun nelosketju Paajanen-Pulliainen-Roppo sai pienen pyörityksen aikaan. Roppo syötti kiekon maalin kulmalle parkkeeranneelle Otto Paajaselle, mutta Paajanen ei pystynyt maalintekoon.

Kun vajaat kuusi minuuttia toista erää oli kulunut, Blues iskee tilanteeksi 0-3. Alex Leavittin harhasyöttö Blues-alueella tavoitti keskialueella olleen Tomi Sallisen ja Sallinen siirsi läpiajon päätteeksi kiekon maaliin.

Parhaat paikat HPK loi toisessa erässä kolmos- ja nelosketjujen voimin. Koostumukset menivät hiukan sekaisin toisen erän puolivälissä, kun HPK menetti Janne Kolehmaisen.

Ykkösketju unessa

Hämeenlinnalaisyleisö (2815 katsojaa) ei kolmannessakaan erässä päässyt nauttimaan laadukkaasta jääkiekosta. Erän ainoasta täysosumasta vastasi kuitenkin HPK. Nelosketjun sentterinä toiminut Tuukka Pulliainen survoi kiekon maalinedushässäkästä maaliin. Syötöt merkittiin ketjun muille lenkeille Antti Ropolle ja Otto Paajaselle.

Bluesin työjuhta, ex-HPK Jari Sailio oli tyytyväinen pisteisiin.
– Hyvä fiilis jäi voitosta, että saatiin kolme pistettä. Vähän nihkeetä oli muuten, että oltais voitu pelata enemmän eikä roiskia.

HPK:n Harri Rindellillä ei ollut syytä kehua omiaan.
– Lähtö oli katastrofaalinen eikä siitä toivuttu. Johtotähdet (ykkösketju) otti turpaan kentän joka osa-alueella, kun muut ketjut jäivät maalipaikkojen puolesta plussalle. Aloituksissa tuli takkiin koko ajan vaikka kuinka käytiin niitä läpi.

HPK:n sarja jatkuu lauantaina Oulussa Kärppiä vastaan. Seuraava kotiottelu on maajoukkuetauon jälkeen 16.11. keskiviikkona SaiPaa vastaan. Silloin saatetaan saada jo miehiä sairastuvalta mukaan kuvioihin.