Tervetuloa Oranssille Alueelle HIFK

HPK-HIFK 3.12.2014 klo 18.30

Ritari-areenan keskiviikko-ilta on täynnä sähköä, kun vastaan asettuu iso ja paha Helsingin IFK. Joukkueet kohtaava toista kertaa tällä kaudella.

HPK kohtaa keskiviikkona HIFK:n, joka saapuu Ritari-areenalle ensimmäistä kertaa sitten viime kauden. Edellinen ottelu pelattiin IFK:ta vastaan Ritari-areenalla 13.3.2014, jolloin HPK kaatoi helsinkiläiset 3-1 ja eteni sensaatiomaisesti pudotuspeleihin.

Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella kerran aiemmin, jolloin HPK nappasi kolme pistettä itselleen Helsingistä yhden maalin turvin. Tomas Zaborsky syötti kaksi osumaa tuossa ottelussa ja on tällä hetkellä todella kovassa lennossa. Sen tietää myös HPK:n maalivahtivalmentaja Kari Lehtonen.
– Zaborsky on vaarallinen pelaaja. Olimme Ässissä samaan aikaan. Hän on yllätyksellinen pelaaja, ja on saanut Pohjois-Amerikan reissultaan oikeaa asennetta.

Lehtonen antoi vuolaita kehuja myös HPK:n slovaki-sentteri Marek Viedenskylle.
– Viedensky on ollut erittäin positiivinen yllätys meille. Marek on tunnollinen harjoittelija joka päivä ja käyttää kokoaan hyvin. Haluaa kehittyä jääkiekkoilijana.

Saros vastaan Husso?

Keskiviikkona HPK:n maalissa pelaava Juuse Saros pelasi lauantaina kauden toisen nollapelinsä Vaasassa ja ehti kiekon tielle peräti 39 kertaa. Torjuntaprosentti on nyt 92,12. Tuttuun viileään tyyliinsä Saros ei liikoja tätäkään ottelua hehkuta, vaikka vastassa saattaa olla nuorten MM-joukkueen ykkösvahdin paikasta kilpaileva Ville Husso.
– En ole asiaa sen tarkemmin ajatellut. Ihan normaalilta tämä peli tuntuu kuten muutkin, mutta olisihan se ihan kiva pelata Hussoa vastaan.

IFK:n nuori taituri Nikolai Goldobin oli poissa tiistain CHL-ottelusta ja jättänee myös HPK-ottelun väliin. Zaborsky sai eilisessä CHL-pelissä luistimesta kasvoihinsa, mutta pystyi pelaamaan ottelun loppuun pienen paikkauksen jälkeen.

03.12.2014 14:45

Jaa artikkeli: