Terävämpi KooKoo korjasi lisäpisteen

KooKoo-HPK 3-2 vl. (0-0,1-1,1-1,0-0,1-0)

HPK lähti Kouvolaan katkaisemaan kolmen ottelun tappioputkeaan, muttei siinä onnistunut. Alun tasaisesta ottelusta muodostui kuitenkin todellinen tunteiden vuoristorata josta lopulta voittajaksi nousi KooKoo.

Tulokseton ensimmäinen

Ottelun avauserä ei juurikaan kunnon maalipaikkoja tarjonnut, vaikkakin ylivoimaa päästiin pyörittämään puolin ja toisin.

Ottelun ensimmäinen tilastomerkintä tuli ajassa 2.10, kun KooKoon Alexander Ytterell sai 2min rangaistuksen estettyään HPK:n Mikko Lahtelaa aloituksen jälkeisessä tilanteessa.

HPK:n ylivoima oli ennen tätä iltaa koko liigan neljänneksi tehokkainta, mutta Ytterellin rangaistuksen aikana se takkusi ja pahasti. Osansa tässä oli myös KooKoon hyvällä alivoimalla, joka oli todella aktiivista. Kun HPK sai vihdoin pakkopelin pyörimään sen parhaaksi paikaksi jäi Elmeri Erosen viivalaukaus, jonka KooKoon maalilla torjunut Victor Brattström selvitti helposti.

HPK:n ylivoiman jälkeen peli aaltoili tasaisena pitkän aikaa päädystä toiseen kunnes ajassa 14.22 KooKoon Samuli Ratinen päätti purjehtia tekopaikkaan, koko HPK -viisikon katsoessa vierestä.

Ratinen lähti oman siniviivan tuntumasta nostamaan kiekkoa ja kun kerran syöttöpaikkaa ei auennut laittoi hän jalkaa liikkeelle. Väkevän nousun päätteeksi Ratinen harhautteli itsensä nokikkain maalivahti Emil Larmin kanssa, mutta Santeri Lukan mailapelaaminen esti Ratisen viimeistelyn. Tilanteesta kuitenkin tuomittiin Lukalle 2min rangaistus huitomisesta.

Jos oli HPK:n ylivoima hieman vaisua erän alussa, niin sen alivoima oli taasen täyttä A -luokkaa, vaikkakin tilastoissa se oli ennen ottelua koko liigan huonointa.

KooKoo kuitenkin onnistui saamaan yhden kunnollisen paikan, kun kiekko pelattiin poikittaissyötöllä Joonas Odenille p-pisteen kaarelle. Oden ei kuitenkaan päässyt laukomaan suoraan ja kun rannelaukauskaan ei miehellä virittynyt tappiinsa, niin erätauolle lähdettiin tasalukemissa 0-0

Kierrokset nousee

Jos oli ottelun avauserä tasaista puurtamista, niin sitä ei todellakaan toinen erä ollut.

Kotijoukkue KooKoo lisäsi toiseen erään selvästi liikettä sekä pelinopeutta, joka aiheutti HPK:lle isoja ongelmia.

Ensin erän alkupuoliskolla Teemu Engberg karkaa puolittaiseen läpiajoon ja lähes heti perään Ahti Oksanen sekä Eriks Karlsson karkaavat 2vs1 hyökkäykseen. Kummatkin yritykset kuitenkin pysähtyvät lähes maagista ottelua HPK -maalilla pelaavaan Emil Larmiin.

Näistä yrityksistä ei kuitenkaan muutamaa minuuttia kauempaa ehdi kulumaan, kun jälleen on KooKoon pelaaja läpiajossa. N 8min kohdalla Ahti Oksanen lähettää roikkukiekon HPK -puolustuksen taakse ja Aleksi Ainali spurttaa tähän kiinni. Elmeri Erosen hyvä takakarva kuitenkin estää ottelun avausmaalin synnyn.

KooKoo kuitenkin loppujen lopuksi tekee ottelun avausmaalin, kun ajassa 35.40 Henri Kanninen otti typerän hyökkäyspään rangaistuksen kampituksesta.

KooKoon ylivoimassa kiekko liikkui nopeasti ja lopulta se löysi tiensä p-pisteellä seisseelle Joonas Odenille. Oden otti yhden potkun kohti maalia ja ampui napakan rannelaukauksen ohi Emil Larmin.

Hetken näyttää jo, että KooKoo alkaa menemään menojaan, mutta se kuitenkin antoi HPK:lle mahdollisuuden, kun Oskari Manninen otti harmittoman näköisen tilanteen seurauksena 2min rangaistuksen kampitettuaan Valtteri Puustista oman puolustalueen kulmauksessa.

HPK:n ylivoima ei juuri ottanut rauhottuakseen, mutta maalin se sai kuin varkain. Tommi Tikka kirjaimellisesti jyräsi hyökkäysalueen kulmauksessa KooKoon Teemu Engbergin ja tämän seurauksena KooKoon lähes koko muu alivoiman nelikko käy jäässä makaavan Tikan kimppuun. Koska tilanteesta ei tuomittu rangaistusta peli sai jatkua ja Valtteri Puustinen sekä Petri Kontiola unohtuivat aivan yksinään maalin edustalle. Kristian Vesalainen toimittikin kiekon suoraan Puustiselle, joka jatkoi sen eteenpäin Kontiolalle. Kontiolalla olikin helppo työ siirtää peliväline verkon perukoille ja tasoittaa ottelu.

Tilanne tietenkin kuumensi tunteita kotijoukkueen leirissä ja johtikin siihen, että Trevor Mingoia sekä Martin Bergerille kummallekkin tuomittiin 10min käytösrangaistukset.

Summerin soidessa nähtiin myös hieman lisää tunteiden vuoristorataa, kun KooKoon pelaajat kävivät kuumana kuin hellankoukut ja lähtivät nyrkkihippasille. Mittaa toisistaan nyrkein ottivatkin Otto Latvala ja Erik Karlsson. Myös maalivahdit Larmi ja Brattström hieman kyselivät kuulumisi toisiltaan, mutta tönimistä kummemmaksi tämä ei kehittynyt. Erätauolle siis siirryttiin lukemissa 1-1.

Jälleen jatkoille

Viimeinen erä ei olis HPK:n kannalta voinnut paremmin alkaa. Jo 17 -sekunnin pelin jälkeen vierailijat heiluttavat maaliverkkoa. Valtteri Puustinen ajaa hyökkäysalueelle sisään oikeasta laidasta ja laukoo. Laukaus kuitenkin epäonnistuu ja KooKoon maalivahti Brattström ohjaa sen kulmaan. Puustinen itse saa kiekon uudestaan ja käntää sen yhdellä kosketuksella maalin eteen liukuneelle Vesalaiselle. Vesalainen suorittaa komean vartaloharhautuksen, jonka päätteeksi hän nostaa kiekon maalin kattoon. 1-2 vierailijoille.

HPK:n maalin jälkeen peliä jatketaan tasatahtiin, mutta erän loppua kohden KooKoo saa juonesta vierailijoitaan paremmin kiinni. Tähän selkeä syy löytyy jäähytilastosta. HPK pelaa erän viimeisestä kymmenminuuttisesta noin 6min alivoimalla ja tämä kostautui.

Elmeri Erosen istuessa jäähyä kiinnipitämisestä, KooKoo tasoittaa ottelun. Tervor Mingoia potkaisee itsensä laidalta liikkeelle ja antaa syötön keskustassa seisseelle Kyle Platzerille. HPK:n nelikon keskellä ollut Platzer ampuu suoraan syötöstä ja kiekko löytää tiensä HPK -maalin takanurkkaan. Ottelu jälleen tasan pelikellon näyttäessä aikaa 50.56.

KooKoon tasoitusmaalin jälkeen HPK ottaa lyhyessä ajassa kaksi rangaistusta lisää, kun ensin Markus Nenonen saa rangaistuksen kampituksesta ja pari minuuttia tästä Eemeli Räsänen saa rangaistuksen poikittaisesta mailasta. Hyvästä pakkopelistä huolimatta KooKoo ei kuitenkaan onnistu maalinteossa, joten ottelu siirtyi jatkoajalle.

Ottelun jatkoaikaa hallitsi kiekollisesti HPK, mutta siitä huolimatta kumpikaan joukkue ei paikoilla juurikaan mässäillyt. Siispä edessä oli jatkoaika, jonka aloitti KooKoo.

Sen ensimmäisenä laukojana esiin astui Trevor Mingoia, joka ovelalla harhautuksella onnistui ujuttamaan kiekon ohi hyvin ottelussa torjuneen Larmin.

Kun kukaan jäljellä olevista laukojista ei onnistunut, niin lisäpiste jäi näin ollen Kouvolaan. HPK:lta voittolaukauksia ampuivat Juuso Ikonen, Kristian Vesalainen ja Harri Kainulainen.

HPK pelaa seuraavan kerran keskiviikkona 18.11.2020, kun JYP saapuu Pohjantähti Areenalle. Liput tuttuun tapaan lippu.fistä!

14.11.2020 20:05