Terävä alku tyrehtyi lopussa – TPS vei lisäpisteen jatkoajalla

3-4 ja. (1-0, 2-1, 0-1, 0-1)

HPK lähti metsästämään jo kahdeksatta peräkkäistä kotivoittoa, kun TPS saapui vieraaksi Pohjantähti areenan kirkkaisiin valoihin. Kotijoukkueen osalta peli itsessään alkoi vauhdikkaasti, mutta loppujen lopuksi pelin edetessä suoritustaso laski ja käteen jäi jatkoaikatappio.

Oranssia ylivoimaa

Ottelun avauserä oli kotijoukkueen osalta aktiivinen ja dominoiva. HPK ei juurikaan jättänyt palaa vierailija TPS:lle, joka ei meinannut päästä edes kontrolloituihin hyökkäyksiin.

Ottelun avausmaali nähtiinkin ajassa 7.45, kun Valtteri Puustinen ajoi kiekon kanssa hyökkäysalueen kulmasta sisään. Puustinen harhautukset TPS -puolustus vielä blokkasi, mutta kiekko pomppi puolustaja Niklas Frimanille, joka ajoi kiekon kanssa keskustaan ja ampui pienen maskin takaa pelivälineen tolpan kautta verkon perukoille. Frimanin kauden viidenteen osumaan ei syöttäjiä merkattu.

HPK sai hetki avausosuman jälkeen oivan mahdollisuuden lisätä johtoaan, kun ensin Lauri Korpikoski komennettiin jäähylle huitomisesta ja heti perään Hannu Kuru joutui rikkomaan liukasta Jere Innalaa.

HPK:n ylivoima pyörikin näyttävästi ja sen paras paikka pelattiin maalin takatolpalle Cody Kunykille, joka ei isäntien epäonneksi saanut kiekkoa nousemaan TPS -maalilla operoineen Rasmus Tirrosen patjan yli.

Hetki Kunykin yrityksen jälkeen Niclas Lucenius pääsi myös yrittämään p-pisteiden välistä, mutta taiteilija ei malttanut itse ampua vaan haki vielä takatolpalle syöttöä, joka tyrehtyi TPS -puolustukseen.

Erän lopulla TPS sai oivan paikan tasoittaa, kun kiekko pelattiin maalin takaa Markus Nurmelle aivan parhaalle maalintekosektorille, mutta Rasmus Reijola nollasi yrityksen, ehkä kauden hienoimmalla torjunnalla. Täten ensimmäiselle erätauolle siirryttiin kotijoukkueen yhden maalin johdossa.

Kömmähdysten kauppaa

Ottelun toinen erä ei olisi voinut surkeammin, HPK:n osalta alkaa, kun vain seitsemän sekunnin pelin jälkeen Joe Piskula toimitti kiekon ränniä pitkin HPK:n päätyyn. Kiekko otti laidasta odottamattoman kimmokkeen ja pomppi suoraan Ilari Filppulan lapaa, joka siirsi pelivälineen lähes tyhjään HPK -maaliin. Osumaan toinen syöttö merkattiin Henrik Larssonille.

Kauaa ei kuitenkaan HPK jäänyt tasoitusta harmittelemaan vaan iski lähes välittömästi itsensä uudelleen johtoon. Ajassa 20.50 Jere Innala nousi väkevästi laidan kautta sisään hyökkäysalueelle ja ampui terävällä rannelaukauksella isännät jälleen johtoon. Syötöt itselleen nappasi paluun kokoonpanoon tehnyt Valtteri Puustinen ja Petteri Nikkilä.

TPS sai mahdollisuutensa nousta jälleen tasoihin, kun Philippe Cornet otti itselleen 2min rangaistuksen väkivaltaisuudesta ajassa 23.38.

Vierailijat eivät oikein meinanneet saada ylivoimaansa millään käyntiin ja keskittyivätkin enemmän jakelemaan harhasyöttöjä. Yhden näistä harhasyötöistä HPK:n romuluinen hyökkääjä Tommi Tikka käyttikin hyödykseen, kun ajassa 24.08 Tikka katkoi TPS -puolustuksen syötön siniviivan tuntumassa ja ampui kiekon ohi Rasmus Tirrosen. Peli 3-1 isännille.

TPS kuitenkin kaiken sekoilun jälkeen sai kun saikin tehtyä vielä samaisen ylivoiman aikana maalin. Kiekko kierrätettiin maalin etutolpalle, josta Lauri Korpikoski jatkoi kiekon hieman helpohkosti Rasmus Reijolan patjojen välistä maaliin. Osumaan syötöt itselleen nappasivat Topi Nättinen sekä Tony Sund.

Tämän enempää maaleja ei enää erässä nähty vaikka isännillä olikin muutama erittäin hyvä tekopaikka. Paras näistä Jere Innalalla, joka karkasi Henri Kannisen kanssa läpiajoon, mutta maaliraudat pelastivat tällä kertaa Rasmus Tirrosen ja TPS:n. Näin ollen toiselle erätauolle siirryttiin kotijoukkueen yhden maalin johdossa.

Kun ote katoaa

Ottelun kolmas erä alkoi kotijoukkueen kannalta suotuisissa merkeissä, kun se pääsi heti erän alussa ajassa 40.42 pyörittämään ylivoimaa Petteri Wirtasen huidottua sääntöjen vastaisesti Henri Kannista. HPK:n illan kolmas ylivoima ei kuitenkaan ottanut onnistuakseen ja sen paras paikka nähtiinkin, kun Elmeri Eronen toimitti kiekon viivalta maalin edustalle jossa sitä oli sutimassa sisään Jere Innala. Rasmus Tirronen oli kuitenkin tilanteessa nopeampi jaloistaan.

HPK:n ja eritoten Jere Innalan aktiivinen pelaaminen palkittiin erän puolessavälissä, kun ensin ajassa 51.00 ja heti perään ajassa 53.54 vierailijoille vihellettiin kaksi kahdenminuutin rangaistusta peräjälkeen. HPK:n erikoistilannepelaaminen ei kuitenkaan ottanut vieläkään onnistuakseen ja kunnon tekopaikkoja ei juurikaan luotu.

Mitä enemmän ottelu läheni loppuaan, niin sitä tahtia myös kotijoukkueen huolimattomuus kasvoi. Tästä hyvä esimerkki nähtiinkin aivan erän lopussa, kun Valtteri Puustinen hyppäsi vaihtoaitiosta suoraan kampittamaan Teemu Väyrystä. TPS käyttikin tehokkaasti illan toisen ylivoimansa, kun Zach Budish tökkäsi kiekon ruuhkaan keskeltä kohti HPK:n maalia ja huonossa torjunta-asennossa ollut Rasmus Reijola oli yllätetty kolmannen kerran. Peli tasan 3-3 ja edessä oli jatkoaika. TPS:n tasoitusmaaliin syötöt sai Laurit Korpikosi ja Pajuniemi.

Jatkoaikaa ei keretty pelaaman kuin vaivaiset 52 -sekuntia, kun Markus Nurmi karvasi kiekon hieman kyseenalaisin keinoin pois Cody Kunykilta ja karkasi läpiajoon. Nurmi käyttikin pitkää mailaansa hyvin hyödyksi ja nosti pelivälineen Rasmus Reijolan takapatjan yli maalin kattoon. Kaksi pistettä matkasi näin ollen Turkuun ja isännille jäi katkera yksi pistettä pureskeltavaksi.

HPK pelaa seuraavan kerran keskiviikkona, kun se kohtaa kotonaan SaiPan. Ottelu alkaa klo 18.30. Tervetuloa.

17.01.2020 21:54

Jaa artikkeli: