Tepsi käänsi pelin kolmannessa

HPK-TPS 2-3 (1-1,0-1,1-1)

3859 katsojaa oli pakkautunut Ritari-areenalle seuraamaan HPK:n ja TPS:n välistä lauantai-illan näytelmää. TPS korjasi Ville Vahalahden kolmannen erän osumalla kolme pistettä Turkuun.

Ottelun ensimmäinen erä ei kovin suurta taidetta tarjonnut Ronald McDonaldin avauskiekon pudotusta lukuun ottamatta. HPK oli koko ensimmäisen erän jaloissa eikä päässyt kontrolloidusti omalta alueelta pois millään.

Maalinteon hämeenlinnalaiset kuitenkin aloittivat, ja komeasti. Laakkonen-Luomala –akseli kiekottelivat TPS-pakit solmuun ja Laakkosen syötöstä Luomala ohjasi maalinkulmalta kiekon ohi TPS-vahti Marek Schwarzin ajassa 8.01.

TPS onnistui erän kuluessa luomaan myös pari maalipaikkaa. Turkulaiset karvasivat myös koko erän aktiivisesti ja etenkin 16-vuotias Artturi Lehkonen ja 17-vuotias Rasmus Kulmala pistivät silmään pirteydellään.

Ajassa 18.53 TPS:n ulkomaalaiset löivät pelin tasoihin Janne Laakkosen istuessa rangaistuspenkillä. Tomas Plihal voitti aloituksen, Tomas Mojzis levitti Juraj Mikukselle, joka niittasi kovan lämärin yläkulmaan.

TPS johtoon

Toinen erä ei HPKlaisittain kovin mallikkaasti alkanut. Jo 19 sekunnin pelin jälkeen Mathias Porseland otti jäähyn koukkaamisesta. TPS ei turhia kainostellut, vaan niittasi ajassa 21.18 ylivoimalla tilanteeksi 1-2. Ville Vahalahden alustuksesta kiekon maaliin toimitti Tomas Mojzis.

Toisessa erässä oli paikkansa myös HPK:lla. Muun muassa Antti Roppo karkasi läpiajoon, mutta ei onnistunut pistämään peliä tasoihin. Pieniä viitteitä paremmasta pelistä alkoi kotijoukkuelaisittain myös näkyä, mutta pieniä muutoksia kokenut pelitapa ei aivan vielä ole hallussa.

Voitto hukattiin huolimattomuuteen

Kolmannessakaan erässä homman juonesta ei oikein saatu kiinni Kerho-leirissä. Osa katsojista jopa turhautui ajoittain. HPK:n fanikatsomo koitti kuitenkin kelpo-ottein vastata TPS-fanien laulantaan.

Kerho pisti pelin jännäksi ylivoimalla. Ajassa 46.45 Marko Tuulola sivalsi pelin tasoihin Mathias Porselandin ja Arsi Piispasen syötöistä. Maali oli ”Tuuskille” jo kauden neljäs.

Noin kahdeksan minuuttia ennen loppua TPS kuitenkin teki voittomaalin. Huolimattoman puolustuspelaamisen seurauksena Ville Vahalahti sai vapaasti laittaa kiekon ohi Mikko Tolvasen. Mario Scalzo ja Marko Anttila saalistivat itselleen syöttöpisteet.

Timo Lehkonen oli pelin jälkeen vähäsanainen.
– Eka erä oltiin ihan jaloissa. Kaksi viimeistä erää pelattiinkin jo ihan tyylikkäästi. Sitten viidellä puolustaminen unohtui ja viimeisen maalin aikana yritettiin puolustaakin sitten kolmella.

Teemu Rautiainen ei tyytyväiseltä vaikuttanut.
– Allekirjoittaneella on liian ailahtelevaa. Liikaa tulee ylä- ja alamäkiä omiin suorituksiin. Tepsiä vastaan alku oli huono, mutta sen jälkeen saatiin mekin paikkoja. Vastustaja oli vaan tällä kertaa parempi.

Uutta matoa koukkuun HPK pistää keskiviikkona Tampereella Ilvestä vastaan. Seuraava kotiottelu on ensi perjantaina Oulun Kärppiä vastaan.