Tehottomuus vaivasi jälleen – SaiPa vei pisteet

HPK-SaiPa 1-2 (0-1, 1-0, 0-1) HPK sai runkosarjan viimeiseen kotiotteluunsa vieraaksi Lappeenrannan SaiPan. Saimaan rannoilla mahdollisuudet pudotuspeleihin olivat jo menneet menojaan, Kerholle sen sijaan pisteet olivat äärimmäisen tärkeät kamppailussa paikasta suoraan kuuden joukkoonPerjantain KooKoo-ottelun tapaan maalit olivat tiukassa, ja Kerholla tehottomuus vaivasi tärkeässä paikassa.

Valmentajien kommentit artikkelin lopussa.

Ottelun ensimmäisessä erässä vierailija SaiPa otti kenttätapahtumien hallinnan. Paineettomassa tilassa pelaaminen eittämättä sopi nuorelle lappeenrantalaisjoukkueelle, kun taas Kerhon otteissa ottelun tärkeys saattoi näkyä pienenä ylimääräisenä puristamisena. HPK:n hyökkäyspeli ajautui jatkuvasti hyökkäyspäädyssä laidoille ja kulmiin, eikä keskikaistalta montaa laukausta kohti Niclas Westerholmin vartioimaa veräjää tullut.

Ottelun avausosumasta vastasi vierailija SaiPa. Ville Petman kaapi aloitusvoiton hyökkäyspäädyssä ja tarjoili kiekon Elmeri Laaksolle. Laakso lähetti rannelaukauksen viivalta, ja maskin takana Eetu Laurikainen ei pystynyt torjuntaan vaan kiekko painui yläpömpeliin.

Maalin jälkeen Kerho sai lisää potkua luistimiin ja lähti hakemaan tasoitusta, mutta edelleen trendinä ollut tehottomuus hyökkäyspäädyssä oli Kerhon riesana. Paras paikka tarjoutui, kun Ryan Johnston tarjoili laidalta lättyä maalille, mutta Henri Kanninen ei aivan saanut ilmasta ohjattua kiekkoa verkkoon. Vierasjohto varjeltui ensimmäisessä erässä, ja hämeenlinnalaisittain valitettavat lukemat 0-1 säilyivät taululla.

Kuva: Teemu Hannula

Kerho painoi vimmatusti päälle

Toiseen erään HPK:n maalille luisteli loukkaantumisestaan tervehtynyt Daniel Lebedeff. HPK:n päävalmentaja Pikkaraisen mukaan Laurikaista ei vaihdettu peliesitysten vuoksi. Kerhon otteissa maalivahdin vaihto ei kuitenkaan erän aluksi näkynyt heräämisenä, vaan hyökkäyspeli oli edelleen puristamista ja kääntyi jatkuvasti laitaväännöiksi.

Ottelun puolivälin tienoilla Kerho painoi kuitenkin peliä hyökkäysalueelle. Kiekkoa toimitettiin maalille ahnaasti ja irtokiekot alkoivat löytää oranssipaitaisia pelaajia maalinedushässäköissä. Lopulta Kerho sai kaipaamansa tasoitusmaalin, kun kiekko pomppi Michael Jolylle. Joly käännähti taitavasti maalin edessä, ja painoi kiekon ruuhkan takaa etuylänurkkaan. Tällä osumallaan Kerhon kultakypärä Joly merkkautti tililleen kauden 50 tehopisteensä.

Tasoituksesta Kerho sai uutta energiaa otteisiinsa ja laittoi jalkaa kaasulle. Erän viimeinen puolikas oli suvereenia Kerhon hallintaa, ja tämän aikana nähtiin muun muassa viiden minuutin mittainen pyöritys SaiPan päädyssä. Maalit olivat kuitenkin edelleen kortilla, vaikka kunniaa tästä täytyy antaa myös Niklas Westerholmille. SaiPa-vahti merkkautti erän aikana peräti 19 torjuntaa.

SaiPa vie tiukan ottelun

Ottelun kolmanteen erään odotettiin Kerhon jatkavan isännän otteita kaukalossa. Peli eteni kuitenkin tasaisissa merkeissä eikä kumpikaan joukkue päässyt vaarallisille paikoille. Hieman ennen ottelun puoltaväliä Pohjantähti-Areenan yleisö vaati vimmatusti jäähyä SaiPalle, kun Daniel Lebedeff kaadettiin maalin takana rännikiekon jälkitilanteessa. Pilli pysyi kuitenkin tuomareiden taskussa.

Vain hetkeä myöhemmin Markus Nenonen pyyhkäisi jalalla SaiPa-pelaajan kumoon ja tästä tilanteesta puolestaan tuomittiin ottelun ratkaissut kaksiminuuttinen. SaiPan ylivoima toimi, ja ajassa 48:31 vierailijat siirtyivät jälleen johtoon. Kiekko pelattiin Roni Karviselle b-pisteiden kaarelle, mistä hieman vastaavasti kuin ensimmäisessäkin erässä rannelaukaus painui maskin takaa ohi Daniel Lebedeffin ylänurkkaan.

Maalin jälkeen Kerhon ote katosi hetkeksi lähes tyystin, ja hermostuneisuus näkyi otteissa. Kiekko poltti hyökkäyssinisellä Petteri Nurmen lavassa ja SaiPa karkasi tästä läpiajoon.  Tilanteessa Kerhon puolustus ehti hätiin, mutta sääntöjenvastaisesti ja tuloksena oli rangaistuslaukaus SaiPalle. Tämän yrityksen Daniel Lebedeff kuitenkin torjui varmasti ja antoi Kerholle vielä mahdollisuuden voittokamppailuun.

HPK:n etsikkoaika tuli pian tämän jälkeen, kun SaiPa sai kaksi jäähyä nopeasti ja näin päästiin pelaamaan  5-3 ylivoimaa lähes puolitoista minuuttia. Ylivoima oli kuitenkin valitettavan seisovaa, eikä tasoitusta saatu runnottua verkkoon. Ottelun loppuhetket Kerho haki vielä vimmatusti tasoitusta ilman maalivahtia kuudella neljää ja kuudella viittä vastaan, ja tasoitusosumasta käytiin kovaa kapinaa lappeenrantalaismaalilla. Helpottava tasoitusosuma jäi perjantain tapaan tulematta, kun Kerhon kovasta rynnistyksestä huolimatta SaiPan puolustus ja Niclas Westerholm kestivät.

Kerholle siis jo toistamiseen kirvelevä tappio kotijäällä. Runkosarjan viimeinen ottelu pelataan tiistaina Lahdessa Pelicansin vieraana, minkä jälkeen aloitetaan valmistautuminen pudotuspeleihin.

Seuraavaksi Pohjantähti Areenalla pelataan playoffs-kiekkoa. Lipunmyynti alkaa otteluparien ja päivämäärien selvittyä. Seuraa HPK:n somea ja verkkosivuja, jotta pysyt tilanteen tasalla. Tule kannustamaan Kerhoa kevään koitoksissa!

19.03.2022 20:48