Tehottomuus jatkui Porissa

Ässät-HPK 3-1 (1-1,0-0,2-0)

Ei auta itku markkinoilla. Yhdellä tehdyllä maalilla harvoin voittaa jääkiekkopeliä. Tänään Porissa HPK:n ainoasta vastasi Juha Kiilholma.

Peli-ilme näytti molemmilla joukkueilla olevan kohdallaan tiistai-illassa, vaikka Porin jäähallin lehtereille ei ollut vaivautunutkaan kuin hieman alle 3400 katsojaa.

Kotijoukkue Ässät aloitti maalinteon ajassa 4.28. HPK:n hyvän vaihdon keskeytti kiekonmenetys hyökkäysalueella, josta Ässät rankaisi tehokkaasti. Niklas Hagman toi kiekon alueelle, syötti Tommi Taimelle, joka niittasi kiekon ylänurkkaan ohi Frans Tuohimaan.

Ensimmäinen erä tarjosi paikkoja molemmille joukkueille ja HPK-leiristä näkyvimpänä hääri avauserässä Juha Kiilhoman johtama ketju. Ässiltä edukseen erottui varsinkin kakkosvitja Hagman-Kreps-Umicevic.

Ässät joutui jo ensimmäisen erän aikana muokkaamaan ketjujaan, sillä ykkösketjun laituri Sami Lähteenmäki joutui jättämään kentän loukkaantumisen takia.

Koppimaalilla tasoihin

Ensimmäinen erä oli lähes taputeltu, kun HPK lähti puolustuspään aloituksen jälkeen vielä viimeiseen hyökkäykseensä. Jere Sallinen laukoi tulisesti viivasta ja Juha Kiilholma sai mailansa väliin ohjaten HPK:n tasoihin vain 15 sekuntia ennen summerin soittoa.

Toisessa erässä molemmat joukkueet jatkoivat siitä mihin jäivät. Maalipaikkoja luotiin, mutta tehokkuus jäi uupumaan. Lähimmäksi maalintekoa pääsi Ässät aivan toisen erän lopussa, kun Ässä-puolustaja vapautti Niklas Hagmanin läpiajoon. HPK:n Jyri Niemi sai kuitenkin viime hetkillä nostettua Hagmanin mailaa ja siivosi tilanteen tyylikkäästi ilman takaiskua.

Tolppaa lähemmäs ei päästy

Kolmanteen erään lähdettiin kutkuttavassa tasatilanteessa 1-1. HPK: mielissä kiilsi vierasvoitto, kun taas Ässät halusi tarjota kotiyleisölleen syyn, miksi tulla jatkossakin pelejä katsomaan.

Kotijoukkue oli suunnitelmissaan etevämpi ja vei ottelun lopulta nimiinsä lukemin 3-1. Ajassa 54.56 Jokereista lainalla oleva puolustaja Petteri Lindbohm siirsi Ässät johtoon ja viimeisen sinetin löi tyhjiin erittäin vahvan ottelun pelannut Tuomas Huhtanen.

HPK:llakin oli etsikkoaikansa siirtyä johtoon. Otto Paajanen kilautti erän aikana kerran tolppaankin, mutta niitä ei kuulemma maaleiksi lasketa.

HPK:n maalissa pelannut Frans Tuohimaa pelasi kelpo-ottelun, joten maalivahtiosasto tuntuu olevan kunnossa pelistä toiseen.

Perjantaina Ritari-areenalle saapuu loistavasti kauden aloittanut Ilves. Odotettavissa on erittäin mielenkiintoinen ja varmasti viihdyttävä kiekkoilta.