Tehot kateissa

HPK-JYP 1-2 (0-0,0-0,1-2)

JYP käänsi tasaisen ottelun edukseen paremmalla viimeistelyllään. HPK:n taisteleva pelityyli oli eri luokkaa kuin perjantaina Helsingissä, mutta jälleen kerran Kerho hukkasi lukuisat ylivoimansa.

HPK lähti otteluun uusituilla ketjukoostumuksilla. Jokereille kärsityn 7-0-tappion jälkeen jotain oli tehtävä ja valmennusjohto jätti Janne Laakkosen kokoonpanon ulkopuolelle. Laakkonen seurasi ottelua klassisesti pohjoispäädyn ylälipalla.

Laakkosen paikan ykkösketjun laidassa otti Janne Kolehmainen. Kakkosketju Teemu Rautiainen-Alex Leavitt-Niko Nieminen ja nelosketju Kari Sihvonen-Tuukka Pulliainen-Antti Roppo säilyivät ennallaan. Otto Paajanen palasi kokoonpanoon ja otti Kolehmaisen paikan kolmosesta.

Kerho olisi kaivannut Laakkosen käsiä erityisesti ylivoimaa pyörittämään. HPK pääsi kahteen otteeseen pyörittämään viidellä kolmea vastaan, mutta väkinäinen ja mielikuvitukseton jauhaminen ei tuottanut tulosta.

JYP iski minuutissa kahdesti

Ottelun kaksi ensimmäistä erää tahkottiin tasaisen tehottomasti. Tuomarikaksikko Hannu Heriksson-Jari-Pekka Pajula jakoi rangaistuksia avokätisesti ja peli oli todella rikkonaista.

Kummankaan joukkueen ylivoimapeli ei ollut erikoista. Maalivahdit Mika Järvinen (HPK) ja Riku Helenius (JYP) torjuivat varmasti, mutta todellisia laatupaikkoja oli harvakseltaan.

JYP siirtyi johtoon kolmannen erän puolivälissä. Kristian Näkyvä jätti kiekon Juha-Pekka Hytöselle, joka laukoi pelivälineen Järvisen räpylän ja yläriman kautta sisään.

Alle minuuttia myöhemmin peli oli jo 0-2. Vieraiden Filip Riska kiersi Kerhon maalin ja syötti täysin vapaana olleelle Miika Lahdelle, jolla oli helppo työ viimeistellä. Maalin jälkeen HPK:n päävalmentaja Harri Rindell otti aikalisän.

HPK:lle jäi 12 minuuttia aikaa hakea tasoitusta. Kerho onnistuikin siirtämään pelin painopisteen jyväskyläläisalueelle ottelun loppuminuuteilla ja kaivattu kavennus syntyi ajassa 58.17. Marko Luomala syötti maalille unohtuneelle Janne Kolehmaiselle, joka kiitti ja sivalsi Kerhon maalin päähän. Maali oli Kolehmaiselle kauden seitsemäs.

Kavennuksen jälkeen HPK otti Mika Järvisen pois ja kuudennen kenttäpelaajan kehiin. JYPin Mikko Viitanen sai kaksiminuuttisen ajassa 58.53 ja Kerho pääsi vielä kerran yrittämään kahden miehen ylivoimalla.

Lähimmäksi tasoituksta pääsi Antti Roppo, kun peliaikaa oli jäljellä alle kymmenen sekuntia. Ropon laukaus pomppivasta kiekosta viuhui kuitenkin yli JYP-maalin.

Mäkelä loukkaantui

HPK:n päävalmentaja Harri Rindell oli tyytyväinen Kerhon taisteluilmeeseen, mutta manasi hukattuja mahdollisuuksia.

– Edelleen peräänkuulluttaisin maalille menoa ja himoa maalintekoon. Tänään liian monta kertaa syötöt viipyivät ja laukaukset suuntautuivat maalivahdin paidan logoon.

Tuukka Mäkelä loukkasi jalkansa ottelun tuoksinnassa ja puolustaja joutunee huilamaan jonkun aikaa.

– Tarkkaa tietoa ei ole, mutta pahalta näyttää. Ei ole varmaankaan ihan heti pelikunnossa, Rindell avasi Mäkelän tilannetta.

HPK:n Niko Niemiselle tuli täyteen 500 ottelua SM-liigassa, onnea Nigel!

Kerho matkustaa tiistaina KalPan vieraaksi Kuopioon.