Tehokkaampi TPS korjasi potin

HPK-TPS 1-5 (0-1, 0-2, 1-2)

HPK:n ja TPS:n torstainen kohtaaminen Ritari Areenalla ei ollut pelillisesti aivan yhtä selvä mitä lopputulos antaa olettaa. HPK oli pelissä mukana mutta viimeistely tökki ja TPS:n maalissa Teemu Lassila pelasi huippu ottelun.

20151112, HÄMEENLINNA, HPK vs. TPS, HPK:N HEIKKI LIEDES (91) TEKI JOUKKUEENSA AINOAN MAALIN. Kuva: Veli-Matti A. Pitkänen

TPS:n ykkösketju aloitti ottelun todellisella pyörremyrskyllä HPK:n päädyssä. Alkuhärdellin jälkeen HPK kuitenkin sai pelistä otetta ja erän alkupuolella Kerho saikin luotua pari maukasta maalintekopaikkaa. Sakari Manninen ja Vojtech Polak polkaisivat 2-1 ylivoimahyökkäykseen mutta Mannisen syöttö jäi hieman Polakin jalkoihin, eikä mies päässyt laukomaan suoraan syötöstä ja Teemu Lassila ennätti väliin. Heti Polakin paikan jälkeen Joona Karevaara pelattiin vapaaksi mutta hänenkin yritys jäi vaisuksi.

Ennen erän puoltaväliä HPK pääsi yrittämää avausosumaa ylivoimalla. Tauon aikana harjoiteltu ylivoima pyöri ajoittain varsin mallikkaasti mutta tulosta se ei tuottanut. Ylivoiman jälkeen kiekko pomppi jo miltei TPS-maalin maaliviivalla mutta yli asti sitä ei saatu.

Ottelun avausmaali nähtiin ajassa 12.19, kun Tadas Kumeliauskas kuljetti kiekon HPK:n alueelle ja syötti sen taka-aallosta nousseelle Olli Malmivaaralle. Malmivaaran tarkka one-timer painui torjuntavuorossa olleen Kristian Järvisen tuupparipuolen yläpesään.

Tehoton HPK, tehokas TPS

Toinen erä alkoi siitä mihin ensimmäinen jäi. HPK painoi peliä TPS-päätyyn ja sai luotua maalipaikkoja miltei solkenaan mutta maaliin asti ei kiekkoa edelleenkään saatu. Erän alkuun parhaat paikat avautuivat Matias Haaraselle mutta miehen sihti oli hukassa. Kertaalleen kiekko pomppi jälleen miltei maaliviivalla mutta Joonas Lehtivuori ei saanut sohittua kiekko maaliin saakka.

20151112, HÄMEENLINNA, HPK vs. TPS, HPK:N KRISTIAN JÄRVINEN (31) . Kuva: Veli-Matti A. Pitkänen

Erän puolivälin jälkeen myös TPS pääsi paremmin peliin mukaan ja siirtyi kahden maalin johtoon, kun Patrik Virta katkaisi HPK-puolustuksen heikon purun ja latasi kiekon maaliin jäätä pitkin. Vain reilu minuutti Virran maalin jälkeen TPS juhli jälleen. Tällä kertaa kiekko pelattiin ylivoimalla klap-klap tyyliin Dave Spinalle, joka nosti kiekon HPK-maalin ylähyllylle.

Kolmannen erän alkuun HPK:lle tuomittiin illan toinen rangaistus, eikä TPS jättänyt käyttämättä ylivoimaansa. Kiekko ajautui jälleen heikon purun jälkeen Petteri Nummelinille, joka siirsi pelivälineen Tomi Kalliolle. Kiekko jäi pomppimaan Kallion laukauksen jälkeen HPK:n maalille, josta Eric Perrin lakaisi sen maaliin.

Kaksi minuuttia myöhemmin myös HPK rikkoi vihdoin kuparisensa niin ikään ylivoimalla. Juha Koivisto siirsi kiekon Otto Paajasen laukauksen jälkeen Heikki Liedekselle, joka sai suupaistua kiekon tyhjään TPS-maaliin.

20151112, HÄMEENLINNA, HPK vs. TPS, HPK:N HEIKKI LIEDES (91) . Kuva: Veli-Matti A. Pitkänen

TPS katkaisi nopeasti HPK:n orastavan loppukirin, kun vain vajaa minuutti Liedeksen maalin jälkeen turkulaiset siirtyivät 1-5 -johtoon. Kiekko pelattiin maalin takaa Ilkka Pikkaraiselle, jonka ranne puhui ja miehen 100. Liiga-maali oli tosiasia.

Pikkaraisen maalin jälkeen ottelun loppu oli enenmmän ja vähemmän pelailua, eikä ottelun voittajasta enää ollut epäselvyyttä.

– Lähdettiin kyllä hyvin liikkeelle peliin. Tulos ei kyllä mairittele meitä. Pelattiin ihan hyvin ja oltiin mukana mutta kolme aika karkeeta henkilökohtaista virhettä ja Teemu Lassila kentän parhaana käänsivät pelin. Luotiin kyllä paikkoja ja väännettiin ja käännettin mutta palkintoa ei saatu. Hiukan kuitenkin parempaa kuin edellisissä peleissä, summasi HPK:n päävalmentaja Pasi Arvonen ottelun jälkeen.

Ottelun tarkemmat tilastot tästä

HPK:n kolmen kotiottelun putki jatkuu lauantaina, kun Hämeenlinnaan saapuu vieraita pohjoisesta. Ottelu Oulun Kärppiä vastaan alkaa perinteisesti kello 17.00.

HPK:n otteluraportit tarjoaa:

Pallomeri.net – kaikki urheilu-uutiset samasta paikasta!

 

12.11.2015 22:00

Jaa artikkeli: