Tehokkaampi Ilves voittoon

Ilves-HPK 5-1 (3-1,0-0, 2-0)

HPK hallitsi kahta ensimmäistä erää Ilvestä vastaan hienokseltaan. Ilves kuitenkin rankaisi paikoistaan ja korjasi täyden potin keskiviikko-illan ottelussa.

HPK aloitti ottelun Hakametsässä parilla maukkaalla maalintekopaikalla, kun Joona Karevaaralle avautui todellinen avopaikka mutta mies ei saanut nostettua kiekkoa Ilvesvahti Hannu Toivosen käden yli. Lisäksi Henri Auvinen harhautteli itsensä vetopaikkaan mutta Toivonen torjui tämänkin.

Erän puolivälin tienoilla ottelussa nähtiin kolme maalia kolmeen minuuttiin. Ilveksen Aleksi Mustonen viimeisteli nousunsa jälkeen maalin etukulmasta Ilveksen johtoon. Tämän jälkeen Markku Flinck tarjoili paikan Joonas Vihkolle, joka onnistui viime kauden seuraansa vastaan. HPK teki kuitenkin äärimmäisen tärkeän kavennuksen vain 24 sekuntia Vihkon maalin jälkeen. Patrick Holland käytti kiekkoa Vojtech Polakilla, joka passasi pelivälineen takaisin Hollandille, eikä Holland erehtynyt.

HPK painoi maalin jälkeen peliä Ilves-päätyyn mutta ei saanut tasoitusta aikaan. Kun tasoitusta ei syntynyt, iski Ilves erässä vielä kertaalleen. Mustonen käytti luistelunopeuttaan toistamiseen hyväkseen ja nousi HPK-maalille iskien kiekon Kristian Järvisen jalkojen välistä maaliin. Maalin jälkeen Järvinen komennettiin vaihtoon ja tilalle HPK:n maalille luisteli Jere Myllyniemi.

Maalihanat kiinni

Toiseen erään HPK pyrki aktiivisempaan karvauspelaamiseen ja aiheuttamaan siten Ilves-pakeille kiirettä. Muutamaan kertaan tässä onnistuttiinkin ja kiekonriistoja syntyi jo hyökkäysalueella. Etenkin kaksikko Polak-Holland pystyi järjestämään tekopaikkoja toisilleen.

Erän puolivälin jälkeen molemmilla joukkueilla oli loistavat tilaisuudet lisämaaleihin, kun ensin Sakari Manninen lähetti Antti Miettisen läpiajoon. Toivosen torjuttua Miettisen yrityksen käynnisti Ilves vastahyökkäyksen. Kiekko pelattiin Flinckille, jolla oli jo tyhjä maali edessään. Myllyniemi venytti hanskansa kuitenkin kuin ihmeen kaupalla kiekon eteen ja koppasi varmasti alkukauden näyttävimmällä torjunnalla kiekon haltuunsa.

HPK pääsi erän lopulla hakemaan kavennusta vielä ylivoimalla mutta mitään merkittävää ei miesylivoimalla saatu aikaan ja päätöserään jäi edelleen kahden maalin takaa-ajo.

Kolmanteen erään HPK sai mahdollisimman huonon startin, kun neljän minuutin kohdalla Flinckin tarkka ja napakka rannelaukaus muutti tilanteen jo 4-1:een. Muutenkin kotijoukkue otti kolmannessa erässä kiekollista peliä haltuunsa, eikä HPK saanut todellista kirivaihdetta silmään missään vaiheessa.

Erän lopulla Eemeli Suomi kaunisteli tamperelaisten voittolukemia vielä yhdellä maalilla ja teki hämeenlinnalaisten kotimatkasta entistäkin murheellisemman.

HPK:n pelit jatkuvat viikonloppuna kahdella vierasottelulla, kun joukkue matkaa perjantaina Jyväskylään ja lauantaina on edessä reissu Helsinkiin.

Ottelun tilastot löydät tästä

HPK:n otteluraportit tarjoaa:

Pallomeri.net – kaikki urheilu-uutiset samasta paikasta!

 

23.09.2015 20:56

Jaa artikkeli: