Tehokkaalla viimeistelyllä täysi pistepotti

HPK-Blues 4-2 (2-0,1-1,1-1)

HPK taisteli tiistaina voiton Espoon Bluesista ja nappasi tärkeät kolme pistettä. Kiekollinen peli ei ollut parhaimmillaan, mutta tehokkuus maalipaikoissa takasi voiton. Juuse Saros seisoi totutusti isossa roolissa pisteiden takana.

Korpela, Tuulola, Hietanen

Kuva: Pekka Rautiainen

Ottelun ensimmäiset minuutit olivat sekavia. Peli ei näyttänyt olevan raiteillaan kummallakaan joukkueella. Vierasjoukkue Blues esiintyi oudon vaisusti ja välistä tuntui, ettei pisteet edes kiinnosta espoolaisia.

Ottelun avausmaali nähtiin ajassa 14.33. Juha Kiilholma ja Ossi-Petteri Grönholm tekivät loistoalustuksen Petteri Nikkilälle, jonka napakka ranneveto avopaikasta painui ohi Blues-vahti Jani Niemisen. Maali oli Nikkilän uran ensimmäinen Liiga-maali ja se näkyi myös vapautuneesta tuuletuksesta.

HPK:n päävalmentaja Pasi Arvonen suitsutti suojattiaan pelin jälkeen.
– Hieno homma Nikkilälle, että sai viimein palkinnon työlleen. Hän on esittänyt erittäin kypsiä otteita meidän puolustuksessa.

Nikkilä
Nikkilä maireana kiekon kanssa, jolla syntyi uran avausmaali

HPK löi taululle lukemat 2-0 noin puolitoista minuuttia edellisestä. Tällä kertaa maali syntyi ylivoimalla ja maalarina toimi Joonas Vihko. Vihko sai maaliinsa syötöt Ville Viitaluomalta ja Borna Rendulicilta.

Ensimmäisellä erätauolla nähtiin vauhdikas mittelö, kun HPK-nettitoimituksen Lätty ja Kämmen ottivat mittaa toisistaan polkuautokisassa. Jää miltei suli vauhdin hurmasta veljien renkaiden alla. Taistelun maineesta ja kunniasta voitti herroista toinen.

Nikkilän tuuletus

Kuva: Pekka Rautiainen

Illan komein osuma toisessa erässä

Toisessa erässä päärooliin kentällä nousi HPK:n Juuse Saros. Peräti 13 kertaa kiekon eteen ehtinyt nuorukainen nollasi tylysti bluesilaisten lähentelyt kerta toisensa jälkeen.

HPK löi pelin ratkaisevan tuntuisesti jo kolmeen nollaan ajassa 25.04. Koko ottelun espoolaisten pakistoa kiusannut Ville Järveläinen päätti vauhdikkaan nousunsa hyökkäysalueelle komeaan ylänurkkalaukaukseen. Järveläinen huijasi molemmat Blues-pakit ennen maaliaan ja pisti kiekon vuorenvarmasti sisään ohi voimattoman Jani Niemisen.
– Tulin laidasta sisään ja nousin keskelle. Bluesin pakit varmaan luuli, että jätän kiekon ja siinä ne vähän tuhri sitten. Sattui lähtemään hyvä laukaus, ei siinä sen kummempia, kuvaili vaatimaton Järveläinen osumaansa.

DSC_5291

Kuva: Veli-Matti A. Pitkänen

Blues pääsi kaventamaan erän puolivälissä Ilmari Pitkäsen osumalla. HPK-puolustuksen oman alueen puolustuspeli nukahti hetkeksi ja Pitkänen räppäsi kiekon verkkoon Saroksen nenän edestä.

Arvonen ristiriitaisin tunnelmin pelin jälkeen

Kolmannessa erässä nähtiin vielä kaksi osumaa, kun molemmat joukkueet osuivat kertaalleen. Ajassa 43.18 Teemu Rautiainen pisti kiekon neljännen kerran Blues-maaliin. Rautiainen oli kolmas HPK-kasvatti, joka teki ottelussa maalin. Osuma katkaisi Bluesin selkärangan lopullisesti.

DSC_5238

Kuva: Veli-Matti A. Pitkänen

HPK:lle siunaantui erässä vielä paikkoja lisäosumiinkin, mutta niitä ei enempää nähty. Sen sijaan Blues löi vielä kertaalleen kiekon ohi Saroksen asjassa 57.38. Jeren veli Tomi Sallisen ylänurkkalaukaukselle Saros ei mahtanut mitään.

HPK:n Pasi Arvonen pisti ottelun pakettiin seuraavasti.
– Vähän on ristiriitaiset tunteet. Tärkeät kolme pistettä meille, mutta kiekollinen peli meiltä tänään ei ollut hyvää. Sen sijaan maalipaikoissa oltiin erittäin tehokkaita. Kyllä meiltä hyvää taistelua puolustuspäässä löytyi ja viimeisenä lukkona oli Juuse, joka pelasi huikean pelin taas. Hän antaa joka ilta mahdollisuuden voittaa.

Kolmen pelin viikko jatkuu HPK:n osalta torstaina, kun vastaan asettuu Helsingin IFK Helsingissä. Lauantaina matka käy sen sijaan SaiPan vieraaksi.

Kämmen

22.01.2014 10:39

Jaa artikkeli: