Täysi pistepotti Vaasasta – Jesse Paukku 2+0!

Sport-HPK 1-2 (0-1, 0-1, 1-0)

Ei hullumpi debyytti Jokipoikien lainapelaajalta! Jesse Paukku iski Kerhon molemmat maalit Sportin verkkoon. HPK hallitsi ottelua ajoittain selvästi, mutta Sport laittoi pelin jännäksi loppuminuuteilla. Voiton myötä HPK nousi sarjataulukossa neljänneksi.

Ottelun kulku

HPK pelasi vahvan avauserän. Varsinkin erän puolivälissä kiekko pyöri jatkuvasti Sportin päädyssä. Kerhon aktiivisuus palkittiin ajassa 8.31, kun Jesse Paukku onnistui maalinteossa ensimmäisessä Liiga-ottelussaan. 22-vuotias Paukku ohjasi Jaakko Turtiaisen hienon lättysyötön yläsektoriin. Syöttöpiste kirjattiin Turtiaisen lisäksi Joonas Lehtivuorelle.

Sport pääsi avauserässä kertaalleen ylivoimalle, mutta Kerho selvitti erikoistilanteen vaivatta. Maalivahtien torjunnat (Sportin Rasmus Rinne 11 ja HPK:n Emil Larmi 4) kertoivat ensimmäisen erän voimasuhteista.

Kerho jatkoi toisessa erässä aktiivista karvauspeliään ja kotijoukkue oli helisemässä. Ansaittu 0-2-osuma syntyi siirretyn rangaistuksen aikana ajassa 31.34. Turtiainen laukoi siniviivalta ja Paukku ohjasi nätisti ohi hölmistyneen Rinteen. Toinen syöttöpiste merkattiin järkevästi pelanneelle Joni Tuulolalle.

Toisen periodin lopussa nähtiin melkoinen hurlumhei-vaihe. Ensin Emil Larmi pysäytti hienosti Joonas Vihkon läpiajon ja tämän jälkeen Joni Tuulola syötti Otto Paajasen vapaaksi toiseen päähän. Paajanen ujutti kiekon Rinteen patjojen välistä, mutta kiekko lipui epäonnekkaasti ohi maalin. Näin toiselle erätauolle siirryttiin lukemissa 0-2.

HPK hallitsi kenttäpeliä kolmannessakin erässä, eikä Sport meinannut saada millään kiriä käyntiin. Kotijoukkueen valmennusjohto teki yllättävän ratkaisun ja otti Rinteen pois maaliltaan, kun peliaikaa oli jäljellä viisi minuuttia. Uhkapeli tuotti tulosta ajassa 55.39, kun Markus Nenonen pääsi käyttämään kuuluisaa laukaustaan. Emil Larmi ei mahtanut tilanteelle mitään.

Kerho raatoi loppuminuutit pois kellosta ja näin kolme pistettä lähti mukaan Hämeenlinnaan!

Ottelun tilastot ja videokooste

Seuraavaksi juhlaottelu!

HPK kohtaa Porin Ässät “kuuden pisteen ottelussa” torstaina 8.12. Samalla juhlitaan Hämeenlinnan Pallokerhon 87-vuotista historiaa. Huom. kaikki liput hintaan 8,70e. Kiekko tippuu Rinkelinmäen jäähän klo 18.30 – olethan paikalla!

Tarjous on voimassa 2.-8.12.2016. Tarjousta ei voi yhdistää muihin tarjouksiin, eikä se koske Ritariklubilippuja. Lipunmyyntipisteet perivät lipunmyyntipalkkiot omien listahintojensa mukaan. Kerho-ravintola ei peri lipunmyyntipalkkiota. Ritari-areenan lippuluukulla +2€ lisämaksu. Alle 8,70€ maksava lippu on normaalihintainen.