Täysi pistepotti Turusta!

TPS-HPK 0-3 (0-1,0-1,0-1)

Juuse Saroksen nollapeli, ensimmäinen ylivoimamaali vieraskentällä, päävalmentaja Pasi Arvosen ensimmäinen voitto ja ennen kaikkea tappioputken katkaisu. Siinä pitkä liuta positiivisia asioita lauantai-iltaan. Nämä asiat tekevät varmasti hyvää koko Kerho-perheelle.

HPK lähti otteluun uusituilla ketjukoostumuksilla. Tuomas Vänttinen teki kauan odotetun paluun ja otti paikkansa kolmosketjun keskellä. Joonas Vihko nostettiin takaisin ykkösketjuun Jere Sallisen ja Ville Viitaluoman rinnalle. Jaakko Turtiainen sai pelivuoron nelosketjussa. Blues-ottelussa pelanneet Robert Leino ja Teemu Rautiainen eivät olleet kokoonpanossa. Puolustuspäässä Jyri Niemi nousi ykköspariin Graig Schiran rinnalle.

Ottelun avauserä oli näennäisesti TPS:n hallintaa, mutta Kerho piti turkulaiset poissa huippupaikoilta. Juuse Saros HPK-maalissa oli itse varmuus, eivätkä kotijoukkueen lähentelyt nuorta kassaria hetkauttaneet.

Kerho pääsi ylivoinalle erän puolivälissä. Pitkästä aikaa näytti siltä, että HPK:n yv-myllyssä oli ideaa. Ykkösketju loi pari hyvää maalipaikkaa, joista paras osui Joonas Vihkolle. Laukaus viuhui kuitenkin harmittavasti yli maalin.

Ajassa 18.20 kuitenkin helähti. Kakkosketju Jesse SaarinenJuha KiilholmaBorna Rendulic painoi pelin Tepsi-päätyyn. Rendulic ampui kaukalon kulmasta TPS-vahti Fredrik Norrenan patjoihin ja reboundissa oli ensimmäisenä Saarinen, joka löi kiekon varmasti reppuun. ”Jepen” tuuletuksesta näkyi, että maali teki niin sanotusti gutaa.

Kiilholman tahtomaalilla karkuun

Ottelun toinen erä oli rikkonainen. Kerholle tuomittiin kolme jäähyä peräjälkeen, mutta alivoima toimi mallikkaasti. TPS vaikutti yllättävän ponnettomalta ja Saroksen eleettömät torjunnat pitivät huolen siitä ettei tasoitusta nähty.

Kun TPS ei pystynyt omia erikoistilanteitaan hyödyntämään, iski HPK. Juha Kiilholma lähti rohkeasti alivoimalla karvaamaan TPS-maalin taakse, ja turkulaisten paletti sekosi täysin. Norrenan ja TPS-puolustuksen aivoitukset menivät totaalisesti ristiin ja Kiilholma ryösti kiekon maalin eteen Otto Paajaselle. Paajasen laukaus lipui torjunnasta kohti maalia ja Kiilholma ryntäsi paikalle varmistamaan, että musta ylitti maaliviivan. Todellinen tahtomaali, joita on tällä kaudella nähty liian vähän. Kiilholma tuuletti koppimaaliaan raivokkaasti ja täysin ansaitusti.

Lopullinen niitti ylivoimalla

Kolmanteen erään HPK lähti suojelemaan kahden maalin etumatkaansa. TPS:lle kuitenkin tarjottiin mahdollisuutta tulla peliin mukaan, kun Jaakko Turtiainen ja Antti Bruun ottivat jäähyt peräjälkeen. TPS:n ylivoimapeli ei kuitenkaan lähtenyt rullaamaan missään vaiheessa kunnolla. Nelosen selostaja JP Jalo kuvaili kotijoukkueen erikoistilannepelaamista ”suorastaan surkeaksi”.

Jäähyjen jälkeen oli Kerhon vuoro kokeilla ylivoimaa, kun TPS:n Veli-Matti Vittasmäki passitettiin jäähyboksiin ajassa 53.43. HPK:n ykkösnyrkki ei jättänyt tilannetta hyödyntämättä. Yv-pelaamisessa noudatettiin vanhoja oppeja: ”toimita kiekko maalille ja mies maskiin”. Graig Schira ampui siniviivalta ja Jere Sallinen ohjasi kiekon maalinedustalta ohi Norrenan. Osuma oli HPK:n ensimmäinen ylivoimamaali vieraskentällä tällä kaudella.

Puhdas 0-3-vierasvoitto antaa joukkueelle varmasti itseluottamusta jatkoon. Ensi viikolla pelataan back to back -minisarja Helsingin IFK:a vastaan. Lauantaina 26.10. pelataan Hämeenlinnassa, silloin kaikki paikalle!

 

Rysty 19.10.2013

19.10.2013 11:20

Jaa artikkeli: