Täysi pistepotti lauantai-illasta

HPK-HIFK 2-1 (1-1, 1-0, 0-0)

HPK maksoi kalavelkansa HIFK:lle korkojen kera ja voitti lauantai-illan kamppailun lukemin 2-1. Ottelu oli kokonaisuudessaan varsin laadukas ja vauhdikas esitys kotijoukkueelta ja voitto oli lopulta täysin ansaittu. HPK:n maaleista vastasivat Joonas Lehtivuori ja Severi Sillanpää.

20161119, HÄMEENLINNA, HPK vs. HIFK, HPK:N SEVERI SILLANPÄÄ (67) TEKI 2-1 MAALIN. Kuva: Veli-Matti A. Pitkänen *** Local Caption ***

Ottelun kulku

HPK sai painettua pelin alusta asti vierasjoukkueen päätyyn ja otti pelinhallinnan itselleen osittain aikaisen ylivoimansa ansiosta. Ensimmäistä maaliakaan ei tarvinnut odotella kuin reilut viisi minuuttia. Joonas Lehtivuori oli hiipinyt puolustajan tontilta maalille ja sai luutia irtonamun lähietäisyydelta maaliin.

20161119, HÄMEENLINNA, HPK vs. HIFK, HPK:N JOONAS LEHTIVUORI (3) TEKI OTTELUN AVAUSMAALIN. Kuva: Veli-Matti A. Pitkänen *** Local Caption ***

HPK jatkoi maalin jälkeen painostusta ja HIFK:n maalipaikat olivat vähissä. HIFK sai kuitenkin tasoitettua ottelun oikeastaan ensimmäisestä tilanteestaan, kun merkkausvirheen jälkeen vapaana ollut Juhamatti Aaltonen onnistui ohittamaan Emil Larmin.

Aaltonen oli lähellä siirtää HIFK johtoon erän viime hetkillä mutta tällä kertaa Larmi veti pidemmän korren Aaltosen läpiajosta.

20161119, HÄMEENLINNA, HPK vs. HIFK, HPK:N EMIL LARMI (33) . Kuva: Veli-Matti A. Pitkänen *** Local Caption ***

HPK:n vahvasta avauserästä kertoo myös maalivahtien torjunnat: Larmi 4, Kevin Lankinen 17.

Vaikka tilastojen valossa ottelun toinen erä oli tasaisempi, oli HPK:lla tukuittain laadukkaita maalipaikkoja mutta terävyys maalipaikoissa jäi puuttumaan.

Kertaalleen kiekko onneksi kuitenkin saatiin HIFK:n maaliin, kun näyttävän hyökkäyksen jälkeen kiekko pelattiin Severi Sillanpäälle, jonka rannelaukaus muutti lukemat 2-1:een.

Ottelun kolmas erä oli pelin tasaisin ja hieman vajaat 4000 katsojaa sai pureskella kynsiänsä jännityksestä viimeiseen saakka. HPK:lla oli erän lopulla mahdollisuus ylivoimalla ratkaista ottelu mutta se ei siinä onnistunut ja HIFK:lle jäi vielä runsaasti aikaa tasoittaa ottelu. HIFK saikin kuudella kenttäpelaajalla melkoisen myllytyksen HPK-maalille mutta tulosta ei syntynyt ja täysi pistepotti jäi Hämeenlinnaan.

20161119, HÄMEENLINNA, HPK vs. HIFK, HPK:N JAAKKO TURTIAINEN (28). Kuva: Veli-Matti A. Pitkänen *** Local Caption ***

Ottelun parhaat

HPK:n duunariketju Turunen-Sillanpää-Turtiainen oli tänään erittäin hyvällä pelipäällä ja hoiteli hommansa erinomaisesti. Kentällinen painoi pelin painopisteen jatkuvasti vieraiden puolustusalueelle ja sai palkinnoksi viimeistellä ottelun voittomaalin.

Sanottua:

– Kova ja viihdyttävä, sekä fyysinen peli. Hyökkäyspeli oli oikeastaan koko illan hyvää ja laadukasta. Oltiin valmistauduttu hyvin peliin ja tiedettiin, että vastustajalla oli peli eilen ja jos pysytään liikkeessä ja aktiivisina, niin se kyllä kääntyy meille. Hyvä veto, iloitsi HPK:n päävalmentaja Antti Pennanen ottelun jälkeen.

Seuraava peli

HPK:n ottelut jatkuvat heti tulevan viikon tiistaina, kun Hämeenlinnaan saapuu vieraita Tampereelta. Tule kannustamaan HPK:n voittoputkelle jatkoa Ilveksen kustannuksella!!