Tasainen taisto kääntyi Tapparalle

Tappara-HPK 3-2 (2-0,1-2,0-0)

HPK:n vahva kiri ei riittänyt kotiluolassaan pelannutta Tapparaa vastaan. Yli 7200 katsojaa todisti, kun Olli Palola teki voittomaalin ottelun toisessa erässä.

HPK aloitti terävästi ja sai luotua muutaman todella vaarallisen tekopaikan. Tappara-maalissa pelanneen Juha Metsolan kivenkovaa itseluottamusta ei kuitenkaan hetkautettu.

Tappara rokotti heti ensimmäisestä maalipaikastaan ajassa 4.19. Jeff Ulmer laukoi avopaikasta kiekon ohi Mika Järvisen, johon alustuksen tekivät kaksikko Nieminen-Barkov.

Ottelun toisesta maalista vastasi sama kolmikko noin 10 minuuttia myöhemmin. Tällä kertaa Ville Nieminen vastasi maalinteosta kauniilla ohjauksella ja syöttöpisteet kirjattiin Ulmerille ja Barkoville.

HPK pääsi koittamaan kavennusmaalia kertaalleen ylivoimalla, mutta ylivoimasta ei tullut kerrassaan mitään.

Ensimmäistä erää kuvaa hyvin katsomosta kuulunut ääni: ”Kaksi paikkaa, kaksi maalia.”

HPK kampeaa peliin mukaan

Ottelun toinen erä alkoi hienoisessa Tappara-hallinnassa, vaikka lukuisten HPK-fanien toiveissa oli aivan toisenlainen sävel.

Tappara painoi pelin kolmeen nollaan HPK:n epäonnistuneen avauspelin jälkeen. Kiekko pelattiin keskustaan Chris Connollylle, jonka Järvinen vielä torjui, mutta paluukiekosta Olli Palola viimeisteli kiekon verkkoon.

Palolan maalin jälkeen Ari-Pekka Selin herätteli joukkuettaan aikalisällä ja tämän jälkeen Kerho aloitti valtaisan takaa-ajon.

Ajassa 28.00 O-P Grönholmin oivaltava läpisyöttö tavoitti Juha Kiilholman, joka viimeisteli vuorenvarmasti kavennusosuman Juha Metsolan längistä.

HPK:n toinen maali näki päivänvalon ajassa 37.46. Kiilholma ja Vänttinen petasivat maalin takaa avopaikan Antti Aarniolle, joka latasi kiekon reppuun ja tilanteeksi 3-2. Maali oli jopa illan näyttävin ja se herätteli Kerho-fanit viimeistään kannustamaan omiaan.

Lisämaaleja ei enempää nähty toisessa erässä, vaan trilleri venyi viimeiseen erään.

Niin lähellä mutta kuitenkin niin kaukana

Ennen erän puoltaväliä HPK pääsi yrittämään tasoitusta ylivoimalla. HPK:n ylivoima pyöri illan aikaisempiin ylivoimiin verrattuna varsin mallikkaasti mutta tasoitusta ei saatu aikaan. Viimeisenä HPK:n tasoitusyritykset vesitti loistavan ottelun pelannut Metsola.

Erän puolenvälin jälkeen HPK:lla oli parikin maukasta paikkaa tasoittaa ottelu, kun ensin Arsi Piispanen pääsi puolittaiseen läpiajoon mutta kiireessä tehty yritys päätyi Metsolan paidassa olleeseen Tappara-logoon. Piispasen paikan jälkeen Borna Rendulic tarjoili paikan Jere Salliselle, jonka rannelaukaus kilahti ylärimaan.

HPK otti Järvisen pois maalilta reilu minuutti ennen päätössummeria. HPK vyörytti minuutin verran kiekkoa Tappara-maalille oikein urakalla mutta maaliviivan yli sitä ei kuitenkaan saatu. HPK:n kiri tyrehtyi lopulta Juha Kiilholmalle tuomittuun kaksiminuuttiseen huitomisesta. Katsomoon asti ei tosin täysin selvinnyt minkä takia Kiilholma boxiin passitettiin.

Näin tänään täpötäydessä Hakametsässä, toivottavasti tiistaina saadaan parempi tulos aikaiseksi.