Tärkeät kolme pistettä sarakkeeseen – HPK haki Teemu Rautiaisen johdolla voiton Turusta

Varmasti moni ajatteli, että Turussa on edessä hankala ilta hankalasti alkaneen kauden johdosta erinomaisesti pelannutta TPS:aa vastaan. Vaan joukkue lähti pelaamaan voitosta ja toi kolme pistettä Hämeenlinnaan hienolla pelillä. Illan kirkkaimpana tähtenä tuikki Teemu Rautiainen, joka iski ottelussa peräti neljä maalia. Myös HPK:n maalin suulla Sami Rajaniemi pelasi huippuottelun pitäessään tärkeillä hetkillä TPS:n takamatkalla. Loppulukemat Turussa 2-5.

HPK lähti otteluun hyvin. Peli alkoi iloisissa merkeissä, kun Teemu Rautiainen iski ottelun ensimmäisen maalin jo toisella peliminuutilla luistimellaan. TPS piti kiekkoa hallussaan ensimmäisessä erässä Kerhoa enemmän, mutta maalipaikkojen osalta mentiin tasaisissa merkeissä, kun HPK iski vastahyökkäyksiä. TPS pääsi tasoittamaan ottelun erän puolivälissä, kun Markus Nurmi pääsi laukaisemaan tarpeeksi läheltä. Tauolle tasatilanteessa 1-1.

Toinen erä oli selkeästi Kerhon. HPK pääsi pelaamaan enemmän kiekolla sekä oli aktiivisempi kuin ensimmäisessä erässä. Tällä kertaa HPK ja erityisesti Teemu Rautiainen oli myös maalipaikan tultua tehokas, sillä hyökkääjä iski molemmat HPK:n toisen erän maalit. Loimaranta alusti myös toisen maalin ensimmäisen tapaan ja kaksikko löysi näin ilahduttavasti toisensa uudessa ketjussaan.

Kuva: Teemu Saarinen

Kolmannessa erässä HPK oli alussa hieman ottavana osapuolena, kun TPS painoi päälle. Alivoima ja Sami Rajaniemi olivat erittäin tärkeässä roolissa, kun turkulaiset hakivat kavennusta Ketolan istuessa rangaistusta, tästä HPK selvisi onneksi takaiskuitta. Kun alivoima oli selvitty ja kello juoksi kohti kuuttakymppiä, rupesi näyttämään jo todella hyvältä. Rautiainen pääsi iskemään vielä helpottavan neljännen osuman erän puolivälissä ylivoimalla, kun hyökkääjä tälläsi sydämensä kyllyydestä kiekon verkon perukoille. Kumpaankin suuntaan nähtiin vielä maalit, kun Huttunen pääsi viimeistelemään ensimmäisen Liiga-maalinsa tyhjiin ja TPS kavensi viimeisellä minuutilla loppulukemat 2-5.

Neljä kertaa maaliverkkoja heiluttaneen Teemu Rautiaisen kommentit ottelusta ja omasta upeasta illasta:

Hieno taisteluvoitto meiltä, jokianen äijä oli hommissa ja teki sen mitä ollaa sovittu. Sillon lopputulos on usein positiivinen!
Maaleissa kyllä oli tuuria ja hienoja pelejä Loimulta ja Ketolalta, nii sai ite paikat laittaa kiekkoo sisään. Hyviä onnistumisia jengille ja itselle.

Maalikooste TPS-HPK

HPK jatkaa peliviikkoaan perjantaina Kouvolassa KooKoon vieraana. Lauantaina HPK pelaa kauden ensimmäisen lauantain kotiottelunsa, kun Saimaan Pallo saapuu Hämeenlinnaan. Ottelussa julkistetaan myös HPK:n uuden maskotin nimi, joten nyt kannattaa ehdottomasti olla perheen pienempien kanssa paikalla!