Tappara voittoon jalkapallolukemin

TAPPARA – HPK 2-0 (o-0, 0-0, 2-0)

HPK taisteli perjantaina Tapparaa vastaan erittäin hyvän ottelun halliten ottelua lähes tulkoon alusta loppuun. Jääkiekossa ei edelleenkään jaeta pisteitä hallinnasta, joten kolme sarjapistettä jäi Tampereelle Tapparan viimeisen erän osumien ansiosta.

Paluun HPK:n kokoonpanoon perjantain kamppailuun tekivät puolustajat Craig Schira ja Juuso Vainio. Itse ottelun HPK aloitti varsin aktiivisesti karvaten, mikä aiheuttikin vaikeuksia kotijoukkueen puolustukselle ja avasi maalipaikkoja HPK:lle. Maalipaikoissa Joonas Vihkon ja Schiran sihdit olivat kuitenkin pari napsua väärässä asennossa. Lisäksi aktiivisen luistelun ansiosta Tappara joutui rikkomaan ja HPK pääsi ylivoimalle. Ylivoimalla ei kuitenkaan tulosta syntynyt.

Heti Tappara-jäähyn jälkeen myös kotijoukkue sai pelistä otetta ja oli lähellä johto-osumaa. HPK:n maalissa Juuse Saros torjui kuitenkin mainiosti muun muassa läheltä tulleen ohjauksen.

HPK sai vielä erän lopussa mahdollisuuden, kun Jere Karjalainen tarjoili avopaikan Ville Järveläiselle. Järveläisen lirutus Juha Metsolan kainalon alta kilpistyi lopulta kuitenkin tolppaan.

Pallokerho pääsi aloittamaan ottelun toisen erän ylivoimalla, kun ensimmäisen erän lopussa Josh Greenille tuomittua rangaistusta oli jäljellä vielä 50 sekuntia. Lukemat pysyivät kuitenkin muuttumattomina ylivoimankin jälkeen.

Toisessa erässä Tappara pääsi paremmin peliin mukaan mutta HPK:n uhrautuva puolustus ja Saros maalissa estivät kotijoukkueen maalinteon. Schira saikin kiekon kipeännäköisesti nilkkaansa uhrautuessaa kiekon eteen. Schira poistui irvistellen vaihtoon mutta ei joutunut jättämään ottelua kesken.

Hieman ennen erän puoltaväliä Ville Viitaluoma karkasi puolittaiseen läpiajoon ja Tomas Plihal joutui koukkimaan Viitaluoman kumoon. Tilanteesta joku tuomari olisi varmasti viheltänyt rankkarinkin mutta tällä kertaa tuomiona oli kahden minuutin rangaistus. HPK:n ylivoimasta näki, että laukausten merkitystä on harjoituksissa painotettu mutta edelleenkään kiekko ei löytänyt tietään verkkoon asti.

Toisen erän lopulla Tappara oli lähellä maalia, kun Olli Palolan tulinen rannelaukaus kilahti ylärimaan. HPK:n kestäessä vielä Tapparan eränlopun ylivoiman kolmanteen erään siirryttiin yhä maalittomissa lukemissa.

HPK hallitsee, Tappara korjaa pisteet

Kolmanteen erään Tappara sai lentävän lähdön, kun vastahyökkäyksestä Josh Greenin laukaus lipsahti Saroksen maalin ylänurkkaan. Tapparan maalista huolimatta HPK jatkoi hyökkäysten vyöryttämistä Tappara-alueelle ja oli jälleen koko erän ajan hallitsevampi osapuoli. Maalinteko tuottaa edelleenkin suurta tuskaa HPK:lle, eikä tänäänkään mikään tuntunut onnistuvan ratkaisuhetkillä.

Erän puolivälin jälkeen Jere Sallinen karvasi kiekon ja karkasi läpiajoon. Tappara-puolustus veti Salliselta jalat alta ja tällä kertaa tuomiona oli rangaistuslaukaus. Sallisen rystynosto ei kuitenkaan noussut aivan toivotulla tavalla ja Metsola pääsi räpylänsä kanssa väliin.

Tämänkin jälkeen HPK:lla oli aivan tarpeeksi paikkoja maalintekoon mutta Metsolan maali pysyi koskemattomana loppuun asti. Paljon kolmannen erän HPK-hallinnasta kertoo myös maalivahtien torjunnat päätöserässä Saros 3 ja Metsola 14.

HPK:n yrittäessä tasoitusta ilman maalivahtia Antti Erkinjuntti sinetöi Tapparan voiton lukemiin 2-0.

HPK pelaa seuraavan ottelun heti huomenna, jolloin edessä on äärimmäisen tärkeä ottelu taistelussa playoff-paikasta, kun Hämeenlinnaan saapuu Lahden Pelicans. Nyt jos koskaan joukkue tarvitsee jokaisen faninsa oranssille alueelle. Kiekko putoaa jäähän perinteiseen lauantai-aikaan kello 17.00.