Tappara vei maalikarkelot

HPK-Tappara 2-5 (1-2, 1-3, 0-0)

HPK ja Tappara pelasivat vauhdikkaan ottelun yli 5000 katsojan edessä. Tappara oli terävämpi maalipaikoissaan ja korjasi lopulta ansaitusti täyden pistepotin Hämeenlinnasta. HPK:n molemmista maaleista vastasi Kristian Vesalainen.

Ottelu Hämeenlinnassa alkoi Suomi 100 juhlallisuuksilla ja lähes ääriään myöden täyttynyt Rinkelinmäki kunnioitti paikalle saapuneita sotaveteraaneja seisten, sekä kuuntelemalla lapsikuoron esittämän Maamme-laulun.

Kun juhlallisuudet oli saatu juhlittua, oli itse ottelu valmis alkamaan. HPK painoi ensivaihdot pelin Tappara-päätyyn mutta Oula Palven kiemurat eivät aivan tuottaneet avausosumaa. Tappara sai pelinhallinnan itselleen, kun Niklas Friman sai kaksiminuuttisen huitomisesta. Tappara ei jättänyt ylivoimaa käyttämättä, vaan Otso Rantakari laukoi vieraat johtoon.

Myös HPK käytti ensimmäisen ylivoimansa hyväkseen, kun hieman erän puolivälin jälkeen Kristian Vesalainen tasoitti ottelun. Palve tarjoili Vesalaiselle poikkikentän syötön ja nuorukainen laukoi ranteella kiekon ohi Christian Heljangon.

Vesalaisen maalin jälkeen ottelu tasottui ja kohahduttavimmat suoritukset nähtiin Antti Karjalaisen räpylätorjunnasta jo lähes täysin varmaan maalipaikkaan, sekä Petteri Nikkilän raju avojääntaklaus Tappara-hyökkääjään.

Tappara siirtyi kuitenkin uudestaan johtoon vielä ennen erätaukoa, kun Jere Karjalainen oli unohdettu vapaaksi maalin edustalle, eikä Karjalainen jätännyt mitään mahdollisuuksia sukunimikaimalleen.

Tapparan johtomaali herättää tunteita

Toiseen erään HPK sai mainion startin, kun erän alkuun ansaittu ylivoima tuotti jälleen tulosta. Maali oli lähestulkoon identtinen ensimmäisen kanssa Vesalaisen kiittäessä jälleen Palveen tarjoilusta.

HPK:n riemu oli kuitenkin lyhytaikainen, kun Tappara siirtyi nopeasti kahden maalin johtoon Jere Karjalaisen kahdella osumalla, mitkä syntyivät 22 sekunnin välein.

Tapparan kolmatta maalia edelsi tilanne, missä Tappara-puolustajan maila nousi Miro Ruokosen kasvoihin. Ruokonen jäi jäähän makaamaan, minkä takia Tappara pääsi hyökkäämään ylivoimaisena tehden lopulta maalin. Tilanne herätti keskustelua vielä ottelun jälkeenkin mutta otteluvalvojakaan ei nähnyt tilanteessa rikettä. Jokainen voi tehdä omat tulkintansa tapahtuneesta alla olevalta videolta.

 

 

Tappara lisäsi johtoaan vielä yhdellä maalilla ennen erän puoltaväliä, kun Juhani Jasu ohjasi kiekon maaliin ylivoimalla maalin edestä.

HPK sai vielä tilaisuuden tulla peliin mukaan kolmannen erän alkuun, kun se pääsi kaksi kertaa peräkkäin ylivoimalle. Kerran HPK:n tilannetta tarkasteltiin jo pitkään videolta ja muutaman kerran Heljanko pelasti Tapparan takaiskulta jo lähes varmasta maalipaikasta, eikä kiekkoa saatu millään maaliin asti.

Tappara puolusti joukkueena viisaasti, eikä pästänyt Kerhoa enää kunnon tekopaikoille, vaikka HPK pelasikin miehekkäästi ja yritti kavennusta loppuun asti.

Ottelun tilastot tästä

Seuraavaksi

HPK matkaa heti huomenna todella tärkeään otteluun Vaasaan Sportin vieraaksi. HPK:n kotiottelut jatkuvat tulevan viikon viikonloppuna TPS:aa ja HIFK:a vastaan.

Lippukauppaan tästä ja #illallahallille

 

HPK:n otteluraportit tarjoaa:

Pallomeri.net – kaikki urheilu-uutiset samasta paikasta! 

01.12.2017 22:23

Jaa artikkeli: