Tappara vei kuuman ottelun

HPK-Tappara 1-2 (0-1,0-1,1-1)

Kolmannen erän taistelu ei riittänyt tällä kertaa pisteille. Tappara pelasi hyvän vierasottelun ja oli tehokkaampi maalipaikoissaan. HPK:n sairaslista pidentyi entisestään kun Antti Aarnio sai aivotärähdyksen.


Tappara tuli otteluun hyvin latautuneena ja siirtyi johtoon ajassa 3.03. Antti Erkinjuntti kiersi vauhdikkaasti HPK-maalin ja syötti maalin eteen vapaaksi unohdetulle Jarno Koskirannalle, joka tinttasi kiekon suoraan syötöstä ohi Mika Järvisen.

Ottelu oli kuuma jo avauserästä lähtien. Tapparan Ville Nieminen taklasi sääntöjen rajamailla kiekotonta Antti Miettistä, saamatta kuitenkaan rangaistusta. Miettinen ei  ajoa purematta niellyt, vaan tempaisi Niemistä vielä saman vaihdon aikana. “2000-luvun Jari Korpisalo” kellahti kevyen töytäisyn seurauksena ja Miettinen passitettiin jäähylle.

Tämän episodin jälkeen Kerhon pasmat sekosivat, eikä joukkue tuntunut saavan mitään aikaan edes ylivoimalla. Paras paikka siunaantui puolustaja Dan Spangille, jonka sihti oli kuitenkin tällä kertaa hakusessa.

HPK ei saanut pelijuonesta kiinni toisessakaan erässä. Tappara pelasi työteliäästi ja pyöritti pitkiä hyökkäyksiä HPK-päädyssä.

Erän ainoa maali syntyi ylivoimalla ajassa 28.00. Teemu Aalto syötti siniviivalla NHL-apu Jannik Hansenille, joka jatkoi hienosti maalin eteen ajaneelle Ville Niemiselle, joka jatkoi pelivälineen yhdellä kosketuksella reppuun.

Erän ikävin tapahtuma oli Antti Aarnion loukkaantuminen taklaustilanteessa. Tapparan Tuukka Mäntylä tempaisi Aarnion painiotteella laitaan sillä seuraksella, että Aarnio joutui jättämään leikin kesken. Otteluvalvojan mukaan tilanne menee jatkotutkintaan.

– Siellä se makaa pimeässä huoneessa aivotärähdyksen saaneena, kommentoi HPK:n päävalmentaja Ari-Pekka Selin ottelun jälkeen.

Uudella ilmeellä kolmanteen erään

Mitä lie HPK:n valmennusjohto syöttänyt joukkueelle toisella erätauolla, sillä kolmanteen erään luisteli hurmioitunut HPK. Antti Miettinen toi Kerhon maalin päähän kun erää oli pelattu vain 48 sekuntia. Johan Larsson ampui siniviivalta ja Miettinen laittoi Tappara-vahti Juha Metsolan torjuman paluukiekon sisään. Maali oli Miettiselle kauden toinen.

Tämän jälkeen Kerho myllytti Tapparan päädyssä useiden minuuttien ajan ja haki tasoitusta. Hyvistäkään paikoista huolimatta kiekkoa ei kuitenkaan saatu ohi Metsolan.

Ottelun ratkaisu oli harmittava HPK:n kannalta. Kerho järjesti Tappara-maalille melkoisen häsmäkän ja kiekko saatiin toimitettua ylärimaan. Vastahyökkäyksestä Tapparan Jerry Ahtola iski kiekon maaliin. Mielenkiintoiseksi tilanteen teki se, että HPK:n mahdollista maalia tarkistettiin videolta Tappara-maalin jälkeen. Jos videotarkastus olisi osoittanut HPK:n tilanteen maaliksi, olisi Tapparan maali hylätty. Näin ei kuitenkaan ollut ja Tappara siirtyi 1-3-johtoon.

Loppuminuutit HPK haki kavennusta ilman maalivahtia, mutta paras puhti oli poissa. Tappara taisteli ansiokkaasti ja piti maalinsa puhtaana. Näin ollen HPK koki ensimmäisen kolmen pisteen menetyksensä yli kuukauteen.

Ari-Pekka Selin ei selitellyt tappiota.

– Kolmas erä oli tasonnostoa ja hyvää draivia, että pisteet halutaan tälläkin kertaa vaikka väkisin. Sitten tuli yksi nukahdus ja peli kolmeen yhteen. Vähän väsyneen oloinen esitys pitkän vieraskiertueen jälkeen. Puhalletaan vähän ja uusilla lääkkeillä sitten tiistain peliin.

HPK pelaa seuraavaksi KalPaa vastaan vieraskentällä. Seuraava kotiottelu pelataan Rinkeilnmäellä torstaina 29.11. Porin Ässiä vastaan.

 

Karri Salo 23.11.2012

 

 


23.11.2012 20:35

Jaa artikkeli: