Tappara vahvempi Pohjantähti Areenalla

Viime perjantailta siirretty HPK-Tappara kiekkoiltiin Pohjantähti-Areenalla keskiviikkoillan liigakierroksella. Tappara oli tähän otteluun saanut rivinsä kasaan ja lähti näin haastamaan Kerhoa Hämeenlinnaan. Lopulta Kerhon hyvä alku ei kantanut, vaan voitto kirjailtiin vieraille ja kolme sarjapistettä matkasivat Tampereelle.

Kuva: Teemu Hannula

Isännän ottein avauserässä

Kerho sai ottelun ensimmäiseen erään hyvän lähdön ja isänniltä nähtiinkin muutamia erinomaisia rintamahyökkäyksiä kohti vierailijoiden maalia. Peli saatiin näin pyörimään Tapparan päädyssä ja tämä lupaili hyvää ottelua. Ensimmäisen erän puolivälissä HPK:lle tarjoiltiin ensimmäistä kertaa ylivoimaa, kun Petteri Nurmi pyöritteli mustaa Tappara-maalin tuntumassa ja vieraiden Ben Thomas joutui kaatamaan Nurmen jäähyn arvoisesti.

Kerhon ylivoima ei kauaa ehtinyt vanhentua, kun kakkosylivoimakentällinen teki tuhojaan. Jere Jokinen lähetti rannelaukauksen b-pisteen kaarelta kohti maalia, missä kiekko kimposi ensin Chrstian Heljankon varusteista Joni Tuulolan kasvoihin, mistä matka jatkui Heljankon selän taakse. Osumaa tarkistettiin vielä videolta, mutta lopulta Kerhon kauden kahdeksas ylivoimamaali näki päivänvalon ja merkittiin Jokisen nimiin.

Hetkeä myöhemmin oli Tapparan vuoro kokeilla ylivoimaansa. Kerho onnistui selvittämään alivoiman, mutta juuri Steve Mosesin hypättyä takaisin kaukaloon Tapparan Niko Ojamäki unohtui maalin edustalle vapaaksi ja pääsi laittamaan lapaan pomppineen kiekon verkkoon ja näin tilanne tasoittui 1-1:n.

Erän loppupuolella nähtiin viihdyttävää päästä päähän aaltoillutta kiekko ja taktiset elementit loistivat poissaolollaan.

Erän lopussa nähtiin tunteita kuumentanut tilanne, kun Maksim Matushkin esti Eetu Liukasta katsomon sääntökirjatietäjien mukaan jäähyn arvoisesti. Tilanteessa myös itse Liukas turhautui estelyyn ja viheltämättä jättämiseen ja muistutti itse  Matushkinia parilla poikittaisella mailalla. Tuomaristo löysi tässä kohtaa pillin ja lopulta tilanteesta tuomittiin Liukkaalle itselleen kaksiminuuttinen.

Tappara ottaa hallinnan

Toisen erän aluksi Kerholle siis alivoimaa, mutta tämä vielä kestettiin. Tämän jälkeen jäähyaitiosta vapautunut Eetu Liukas nosti vielä hienosti itsensä laidasta nokikkain Heljankon kanssa, mutta kiekkoa ei aivan loppuun saakka pysynyt mukana ja tilanne kuivui kasaan.

Tämän jälkeen ottelun kuva kääntyi ja Tappara otti täysin hallinnan itselleen. HPK ei päässyt yksittäisiä vastahyökkäyksiä lukuun ottamatta kunnolla kiekkoon, vierailijoiden sen sijaan liikutellessa Kerhon puoulustusalueella kiekkoa vaivattoman oloisesti. Sami Rajaniemi piti kuitenkin Kerhoa vielä mukana pelissä varmalla torjuntatyöskentelyllään. Erässä Rajaniemelle merkattiin 12 torjuntaa kun taas Heljangolle nolla, mikä kertoo karua kieltä erän tapahtumista.

Tappara meni lopulta ansaitusti johtoon. Tilanteessa  Rajaniemi tiputti jo  räpylässä olleen kiekon maalin edustalle, missä irtokiekon poimi mukaansa ensimmäisenä Patrik Virta. Virralla oli tämän jälkeen helppo työ laittaa irtopala sisään.

Ottelun päätöserässä tapahtumat eivät juurikaan muuttuneet, vaan vierailijoiden komennossa edettiin aivan ottelun loppuhetkiin saakka. Jori Lehterä kumautti komealla lämärillään Tapparan 1-3 johtoon kolmannen erän puolivälissä ja vain muutamaa minuuttia myöhemmin Niko Ojamäki vei ylivoimalla Tapparan ratkaisevan tuntuisesti jo 1-4 johtoon.

Ottelun lopusta muodostui vielä jännittävä, kun kerho tuli nopealla kahdella osumalla vain maalin päähän. Ensin Michael Joly otti roolia ylivoimalla ja kiepautti Tappara-puolustuksen kautta kiekon verkon perukoille ajassa 59:17. Kerho sai vielä viriteltyä loppukiriänsä käyntiin kun Joly yllätti Tapparan puolustuksen toistamiseen ja sai pelattua Artturi Toivolalle tekopaikan. Tästä Toivola ei erehtynyt vaan nosti kiekon verkkoon.  Viimeiselle parillekymmenelle sekunnille Kerho otti vielä kuudennen kenttäpelaajan jäälle, mutta aivan aika kellossa ei kunnon hyökkäykseen riittänyt ja Tappara sai vielä kaunistella loppulukemiksi 3-5.

Päivän posi

+Kerhon hyvä ensimmäinen erä antoi viitteitä paremmasta

+Kerho loppukiri, tällä kertaa ei ihan riittänyt

Negailut

-Yksi hyvä erä riittää harvoin voittoon. Tappara pudotti Kerhon kyydistä rutiinillaan toisen erän aikana

Illan erikoiset

Sami Rajaniemelle 500 ottelua täyteen liigassa. Toimituksemme onnittelee rajapyykin johdosta!

Lehdistötilaisuus HPK-Tappara 30.11.2022

Tamperalaiset saapuvat Pohjantähti Areenalle heti huomenna torstaina, mutta sillä erotuksella, että Hämeenlinnaan matkustava joukkue on Ilves! Liput torstai-illan otteluun tästä!

30.11.2022 21:53