Tappara väänsi voiton tasaisesta ottelusta

HPK-Tappara 1-2 (0-0, 1-2, 0-0)

Pallokerho lähti neljänteen peräkkäiseen kotiotteluunsa katkaisemaan kolmen ottelun tappioputkea. Vastus ei edellisestä ottelusta juuri helpottunut, kun sarjakakkonen Tappara suuntasi Rinkelinmäelle. HPK sai maalinsuulleen vahvistusta jo tähän otteluun, kun Eetu Laurikaisen siirtopaperit saatiin kuntoon viimehetkillä. Tasaisessa ottelussa todistettiin erinomaista maalivahtipeliä molemmissa päissä, mutta Tappara vei lopulta pidemmän korren lukemin 1-2.

20151117, HÄMEENLINNA, HPK vs. TAPPARA,  HPK:N EETU LAURIKAINEN (41) . Kuva: Veli-Matti A. Pitkänen *** Local Caption ***

Pirtsakka alku ei tuota tulosta

HPK tuli otteluun sisulla ja sykkeellä painaen pelin aktiivisesti Tapparan päätyyn. Tuhannen taalan paikkoja ei Kerho kuitenkaan pystynyt luomaan, vaikka Juhani Jasu tarjoilikin 100-0 aloitusvoittojen jälkeen messevät vetopaikat Henri Auviselle.

Myös toisessa päässä Eetu Laurikainen pääsi välittömästi esittelemään osaamistaan; puolustuksen maalinedustalle unohtama Kerhokasvatti Miika Heikkilä sai namupassin, mutta joutui toteamaan HPK-vahdin vahvemmaksi.

Erän kuluessa myös Tappara pääsi paremmin peliin mukaan ja loi vaarallisia pyörityksiä Kerhon päädyssä. Viitisen minuuttia ennen summeria HPK pääsi yrittämään johtomaalia ylivoimalla, mutta Tapparan alivoima kesti. Erätauolle siirryttiin lukemissa 0-0.

Räväkkä lähtö, karmea loppu

Toinen erä alkoi räväkästi kun jo ensimmäisestä tilanteesta painettiin verkot tötterölle. Maalista vastasi kotijoukkueen Vojtech Polak, joka iski tavaramerkikseen muodostuneella napakalla rannelaukauksella kiekon ohi maanmiehensä Dominik Hrachovinan. Syöttöpisteen maaliin merkkauttivat Sakari Manninen ja Antti Miettinen.

20151117, HÄMEENLINNA, HPK vs. TAPPARA,  HPK:N VOJTECH POLAK (33) TEKI OTTELUN AVAUSMAALIN . Kuva: Veli-Matti A. Pitkänen *** Local Caption ***

Kerhon hyvä syke jatkui maalinkin jälkeen ja Hrachovina joutui venymaan Tapparan maalilla useampaankin paraatipelastukseen. HPK sai etsikkoaikansa, kun Tapparan Jonatan Tanus lähetettiin jäähyboksiin koukkaamisesta. Ylivoima pyörikin mallikkaasti ja Tapparan Jani Lajunen joutui estämään Kerhon maalipaikan sääntöjen vastaisesti. Isännät pääsivät pelaamaan lähes puolitoista minuuttia kahden miehen ylivoimalla, mutta kunnollista maalipaikkaa ei saatu rakennettua ja Tappara pääsi pälkähästä.

Kun erää oli jäljellä vain pari minuuttia, iski Tappara tasoituksen. Teemu Aalto lähetti siniviivalta kimpoilevan kiekon kohti maalia ja Jani Lajunen siivosi reboundin maalin edustalta ohi Laurikaisen.

Eikä aikaakaan, kun verkko heilui jälleen väärässä päässä. Tällä kertaa kylmää vettä Kerhon niskaan kaatoi Jukka Peltola yksilösuorituksellaan: terävä rannelaukaus keskeltä sektoria löysi tiensa aivan yläputken alle ja Laurikainen oli voimaton. Toiselle erätauolle lähdettiin 1-2 takaa-ajoasemassa.

Kerho taistelee, Tappara voittaa

HPK lähti kolmanteen erään hakemaan raivokkaasti tasoitusta. Joona Karevaaralle avautuikin heti erän alussa tekopaikka, mutta Hrachovina veti pidemmän korren. Kerho onnistui painamaan pelin Tapparan päätyyn vieraiden tyytyessä sumputtamaan keskialueen, mutta tehottomuus vaivasi eikä Hrachovina ollut enää yllätettävissä. Tapparan viisikkopuolustus piti maaliedustan puhtaana, eikä HPK:lla ollut aseita rakentaa todellisia maalipaikkoja.

20151117, HÄMEENLINNA, HPK vs.TAPPARA,  TAPPARAN DOMINIK HRACHOVINA (1). Kuva: Veli-Matti A. Pitkänen *** Local Caption ***

Kaksi minuuttia ennen loppua HPK pelasi vielä upporikasta tai rutiköyhää kuudella kenttäpelaajalla maalin ammottaessa tyhjänä. Tappara kuitenkin kesti päätössummeriin saakka ja vei voiton numeroin 1-2. Kerho taisteli alusta loppuun esimerkillisesti, mutta tällä kertaa se ei riittänyt voittoon saakka.