Tappara on lyöty – Kerho finaaliin!!

HPK – Tappara 4-3 (2-1, 1-1, 1-1)

HPK raivasi tiensä finaaliin ensimmäistä kertaa sitten kevään 2010, kun se kaatoi Tapparan jännitysnäytelmän päätteeksi lukemin 4-3!

Vahva kymppi

HPK aloitti ottelun yhtä vahvasti kuin lauantaina Tampereella. Tappara sai ensimmäisen kaksiminuuttisen jo 50 sekunnin pelaamisen jälkeen. Vielä ylivoimalla ei helähtänyt, mutta ajassa 05:07 vahva paineistus tuotti tulosta ja Teemu Turusen syötöstä kapteeni Otto Paajanen pääsi laittamaan kiekon käytännössä tyhjään maaliin.

Lisää kierroksia koneeseen löi Jane Tavi ajassa 09:33. Tappara oli jälleen vaikeuksissa omalla alueella ja pitkän pyörityksen päätteeksiä Tavi iski maalinedustalta lukemiksi 2-0. Tässä vaiheessa Tappara-vahti Christian Heljangolle oli merkitty ainoastaan yksi torjunta.

Tässä vaiheessa peli oli täysin Kerhon hallussa, mutta Filip Krivosikin kaksiminuuttinen ajassa 10:15 kostautui ja Tappara tuli peliin mukaan. Teemu Suhonen laukoi sinivivaalta ja tilanteeksi kaventui 2-1.

Maalin jälkeen ote siirtyi Tapparalle ja joukkue sai kiekon myös toistamiseen maaliin aivan avauserän loppuhetkillä, mutta Tomas Zaborsky löi kiekon maaliin kädellään ja videotarkistuksen jälkeen tuomari levitti kätensä hylkäyksen merkiksi.

Tappara jatkoi kuskin paikalla

Toisessa erässä Tappara jatkoi siitä mihin ensimmäisen päätti. Tasoitusmaali ikään kuin roikkui ilmassa ja lopulta Otto Rauhala toi Tapparan tasoihin ajassa 26:28. HPK oli hetken aikaan osittain kanveesissa, mutta toipui nopeasti ja otti pelin hallintaansa.

Paine tuotti tulosta erän puolivälin jälkeen. Ensin Juhani Jasu kampitti itsensä kaksiminuuttiselle ajassa 34:25 ja puoli minuuttia myöhemmin oli Kristian Kuuselan vuoro.

Kahden miehen ylivoimalla kiekko liikkui ja lopulta Jere Innala painoi kiekon ohi Heljangon takatolpilta komean kuvion päätteeksi.

Melkein tasoihin ja tasoihin

Larmi sai jäähyn toisen erän lopulla, joten Tappara pääsi aloittamaan kolmannen ylivoimalla. Valtteri Kemiläisen siniviivalaukaus painui Kerhon maaliin, mutta HPK haastoi tilanteen ja lopulta maali hylättiin maalivahdin häirinnän vuoksi. Tilanne oli päivänselvä ja kiitos Matti Järviselle, joka mahdollisti haaston ja perusteet hylkäämiselle.

Peli oli tasaista ja tunnelma odottava. Lopulta Tappara tasoitti ottelun ja tällä kertaa Zaborskyn osuma oli hyväksyttävän arvoinen. Larmi ei aivan ollut tilanteessa mukana ja kiekko lirahti hieman heppoisesti sisään ajassa 48:00.

HPK oli hieman alakynnessä ja kun Niclas Lucenius otti turhan kaksiminuuttisen ajassa 48:44, oli Tapparalla loistava tilaisuus siirtyä ottelussa johtoon. Kerhon alivoima taistelu kuitenkin urheasti ja välittömästi Luceniuksen jäähyn jälkeen Rinkelinmäen jäähallista oli lähteä katto irti.

Niklas Frimanin taitava pesäpallolyönti omalta alueelta tavoiti jäähyltä pääseen Luceniuksen, joka laukoi ylivoimahyökkäyksen päätteksi Kerhon johtoon.

Tappara haki lopussa vimmatusti tasoitusta, mutta HPK kesti ja eteni ensimmäistä kertaa finaaliin sitten kevään 2010!!

Arto Laatikainen teki historiaa

Arto Laatikainen sai syöttöpisteen Kerhon toiseen maaliin ja siirtyi tehopisteen myötä puolustajien kaikkien aikojen playoffs-pistepörssin kärkipaikalle! Taakse jäi Mika Strömberg, jolla tehopisteitä on kasassa 64 (18+46). Arto Laatikaisella on tämän illan jälkeen 65 tehopistettä, joista maaleja 11 ja syöttöjä 54.

Kolmantena pistepörsisssä on Marko Tuulola.

 Liput kahteen ensimmäiseen kotifinaaliin tulevat myyntiin keskiviikkona klo 12.00! Liput tuttuun tapaan Lippu.fistä!

15.04.2019 22:09

Jaa artikkeli: