Tappara niukasti Kerhoa parempi Hakametsässä

Eilen perjantaina Kärppiä vastaan harmittavaan tappioon päättyneen pelin jälkeen ei vastustaja lauantaina muuttunut juurikaan helpommaksi, kun Tappara isännöi Kerhoa Tampereen lauantai-illassa. Vähämaalisen kamppailun vei lopulta Tappara lukemin 2-1. Nettitoimitukselle tänään niin ottelun kulkua sekä hieman lähitulevaisuutta avasivat maajoukkueympyröihin suuntaavat päävalmentaja Antti Pennanen ja hyökkääjä Teemu Turunen.

Tampereella nihkeä lauantaisauna

Ensimmäisessä erässä Tappara oli kaukalotapahtumissa niskan päällä, eikä Kerho päässyt kunnolla haastamaan Christian Heljankoa. Lopulta Tappara pääsi myös karkaamaan ylivoimahyökkäykseen, jonka päätteeksi Anton Levtchi syötti Otto Rauhalan maalintekoon pelikellon näyttäessä aikaa 09:30. Antti Pennanen ei ollut pelin jälkeen lainkaan tyytyväinen joukkueensa esutykseen ensimmäisessä erässä. Myös Turunen harmitteli vaikeaa ensimmäistä erää ottelun tauottua.

Toiseen erään HPK tuli paremmalla ilmeellä ja ottelun kulku tasoittui. Molemmat joukkueet pääsivät rakentelemaan hyökkäyksiä, mutta maalipaikat jäivät niin ikään molemmilta joukkueilta puuttumaan.

– Toiseen erään iso osa pelaajista tuli talkoisiin. Varmaan peliä vähän hallitiinkin, mutta ei kumpikaan joukkue enää toiseen ja kolmanteen erään oikein maalipaikkoja saanut.  Tappara puolustaa vahvasti maalinedustaansa, eikä meillä ollut tänään voimia sinne päästä, pohdiskeli Pennanen.

Toisen erän lopussa Tappara oli vielä kasvattaa johtoaan ylivoimalla. Pitkällisen videotarkistuksen jälkeen kuitenkin todettiin, ettei kiekko ylittänyt maaliviivaa.

Kolmannesta erästä tuli myös erittäin tasainen. Pitkään ottelu näyttikin päättyvän jalkapallolukemiin, kunnes Tomáš Záborský löi Tapparan 2-0 -johtoon erän loppuhetkillä Kerhon pelatessa ilman maalivahtia. Ajassa 59:46 Teemu Turunen pääsi vielä kaunistelemaan loppulukemiksi 2-1 Eetu Tuulolan ja Jesper Lindgrenin syötöistä.

– Näennäisesti hallittiin kahta viimeistä erää, muttei päästy kuitenkaan voittoon saakka. Tänään olisi tarvittu kaikkia pelaajia mukaan ihan koko ajan, Pennanen summasi ottelun jälkeen.

Turunen ei osannut vielä ottelun jälkeen löytää tarkkoja syitä harmittavaan tappioon:

– Hyökkäysalueella olisi pitänyt tänään pystyä pysymään paremmin kiekossa. Täytyy katsella videot läpi, sitten tiedetään paremmin.

Maajoukkuetauolle hyvistä asetelmista

Runkosarjaa on pelattu HPK:n osalta kolmasosa eli 20 ottelua. Antti Pennanen pystyi tässä vaiheessa näkemään tämäniltaisesta tappiosta huolimatta Kerhon kaiken kaikkiaan erinomaisen alkukauden takana useita syitä:

– Monen asia summa se on. Ensinnäkin pelaajat ovat valmiimpia pelaamaan kuin viime vuonna. Toisekseen tällä kaudella kokoonpano ei ole vaihtunut. Nuorilta pelaajiltamme on myös odotettu kasvua ja he ovat kasvaneet.

– Pelaajat ovat myös fyysisesti hyvässä kunnossa, jaksaminen ja ehtiminen ovat pelaamisen edellytyksiä.

– Peliin itseensäkin on tuotu uusia pieniä juttuja, vaikkeivat ne välttämättä hirveästi ulospäin näy. Voitot antavat tietenkin myös lisää itseluottamusta joka näkyy tuloksessa. Lisäksi joukkueessa on todella hyvä henki, esimerkiksi jokainen voi olla oma itsensä ja se on erittäin tärkeä asia tässä.

Oranssia väriä mukana EHT:lla

Edessä ensi viikolla on EHT-turnaus ja kerholaisia nähdään siis niin kentällä kuin penkin takanakin maajoukkueen mukana. Teemu Turunen on lähdössä turnaukseen hyvillä mielillä:

– Odotan tietysti innolla, että pääsen pukemaan maajoukkuepaidan päälle. Se on ollut lapsesta asti unelma, hieno juttu ja kunnia, kun se nyt toteutuu.

Nettitoimituksemme pyysi Teemua itseään vielä katsomaan taaksepäin, mitkä asiat ovat johtaneet ensimmäiseen maajoukkuekomennukseen:

– Kun menin kolme vuotta sitten Mestikseen, en esimerkiksi ollut pelannut alivoimaa ollenkaan. Nykyään pelaan jo sitäkin ja pystyn muutenkin monipuolisemmin pelaamaan hyökkäys- ja puolustussuuntaan. Tänä vuonna mukaan on tullut myös tasaisuus, siinä ehkä ne päällimmäiset syyt.

Myös Antti Pennanen odotteli luottavaisena tulevaa viikkoa ja rooliaan Leijonien valmennustiimissä:

– Hyvin ja uteliain mielin olen tietenkin, hienoa että sinne pääsee. Teen kaikkeni siellä pelaajien auttamiseksi ja joukkueen menestymisen eteen. Tietenkin pyrin tukemaan päävalmentajaa, apuvalmentajan roolikin on minulle jo tuttu juttu.

Pennanen ei suinkaan ole ensimmäistä kertaa päävalmentaja Jukka Jalosen joukoissa, vaan paikka ja oma roolikin ovat jo hieman tuttuja entuudestaan.

– Tuttu paikka minulle Jukan tiimissä. Isossa kuvassa roolini on sama kuin aiemminkin.  Hirveästi ei lukita etukäteen, mitä yleisesti kukakin tekee hetkessä ja kuka ottaa mistäkin vastuun. Rooli saattaa vaihtuakin, mutta lähtökohtaisesti ottelutilanteessa minä peluutan pakit.

Nettitoimitusta kiinnosti myös Pennasen omat mietteet siitä, mitä hän tuo mukanaan maajoukkueen valmennukseen:

– Oikeastaan Jukaltahan tuota pitäisi kysyä. Mutta uskon itse hänen arvostavan ennen kaikkea lajiosaamistani. Olen myös täällä itsekin päävalmentaja, niin sitäkin kautta Jukka pystyy minuun luottamaan, tiedetään esimerkiksi tätä kautta molemmin puolin mitä päävalmentajan päässä liikkuu, mitään sanomattakin.

Millä eväin eteenpäin?

HPK:n pelit jatkuvat maajoukkuetauon jälkeen. Tauon aikana Kerholle luvassa on niin lepoa kuin tiukkaa harjoitteluakin joukkueelle:

– Pieni huili alkuun, sitten taas harjoitellaan kolme neljä päivää. Viikonlopun yli taas levätään ja EHT:n jälkeen päästään tekemään yhdessä töitä ennen seuraavia pelejä, avasi Pennanen joukkueensa tulevaa viikkoa.

– Juuso Nieminen tulee vielä mukaan A-junnuista valmennustiimiin, tukemaan joukkuetta harjoittelussa. Luottavaisin mielin eteenpäin.

Tauon jälkeen HPK:n pelit jatkuvat keskiviikkona 14.11. Vastassa tuolloin Rinkelinmäellä on Keski-Suomen kiekkoylpeys JYP. Tervetuloa!

OSTA LIPUT HPK-JYP MATSIIN TÄSTÄ!

03.11.2018 22:20

Jaa artikkeli: