Tappara kaatui kotiavauksessa 15.9.2018

HPK – Tappara 2-1 VL (0-0, 0-1, 1-0)

Maalivahdit olivat illan hahmoja, kun HPK kaatoi Tapparan lopulta voittolaukauskilpailun jälkeen.

Tasaista vääntöä

Otelussa oli molemmilla omat hetkensä ja ottelun tiimellyksessä kuljettajana toimi vuoroin koti- ja vierasjoukkue.

Päävalmentaja Antti Pennanen oli tyytyväinen HPK:n ilmeeseen:

– Hyvä lähtö ja valmistautuminen peliin. Kova taistelu- sekä kamppailupeli ja joukkue osoitti luonnetta. Vaatimustaso oli huomattavasti kovempi kuin eilen ja siihen pystyttiin hyvin vastaamaan. Pakko olla tyytyväinen.

Tappara tuli toiseen erään vahvasti ja ottelun avausmaali nähtiin heti ensimmäisellä minuutilla. Emil Larmin ja Niclas Almarin välinen radioyhteys ei toiminut parhaalla mahdollisella tavalla ja Tomas Zaborsky ennätti mailallaan väliin Almarin avausyritykseen. Kiekko haltuun ja syöttö maalilla vapaana olleelle Kristian Kuuselalle, joka ei erehtynyt.

– Tokan alku oli vahvasti vastustajan. Tuli pieni lapsusmaali siihen ja jäätin ehkä vähän siihen kiini. Tapparalla oli muutamakin paikka tehdä lisämaaleja. Tokan lopulla me taas oltiin vahvoja.

HPK pääsi hakemaan tasoitusta ylivoimalla erän alkupuolella. Varsinaisen peliajan ainoa kaksiminuuttinen tuomittiin Tapparan Valtteri Kemiläiselle ajassa 23.54, mutta ylivoimasta ei jäänyt jälkipolville pöytäkirjamerkintää enempää kerrottavaa.

Tapparan toisen erän vahvan avauskympin jälkeen HPK pääsi paremmin mukaan. Filip Krivosik pääsi kahdesti yrittämään maalintekoa nokikkain Heljangon kanssa, mutta Krivosikin liigauran toinen maali jäi vielä toistaiseksi odottamaan syntymistään.

Tapparan kilpikonna ei pitänyt loppuun asti

Kolmannessa erässä Tappara keskittyi puolustamaan johtoaan, eikä peli juurikaan HPK:n päädyssä pyörinyt.

Erää oli pelattu viitisen minuuttia, kun Miro Karjalaisen syöttö tavoitti Miro Ruokosen, mutta Tapparan puolustus pääsi sen verran väliin, että Heljanko ehti tilanteeseen mukaan ja torjui Ruokosen yrityksen. Myös Philippe Cornet pääsi kokeilemaan hetkeä myöhemmin samoilta sijoilta, mutta niin vain tasoitus jäi vieläkin odotuttamaan itseään.

Hieman erän puolivälin jälkeen Turunen pääsi laukomaan hyvältä paikalta ja tällä kertaa Heljanko ohitettiin, mutta vain tolppaosuman arvoisesti.

Kotijoukkueen sinnikäs yritys palkittiin ansaitusti lopulta ajassa 58.44 HPK:n pelatessa ilman maalivahtia. Roope Laavainen laukoi sinivaavalta ja kiekko kimpoili lopulta Nenoselle, joka räjäytti ensimmäistä kertaa tällä kaudella Rinkelinmäen!

– Meillä oli neljä – viisi sellaista tilannetta, jossa oltiin nokikkain maalivahdin kanssa, mutta kiekko ei millään meinannut upota maaliin. Saatiin ihan ansaittu tasoitus siihen loppuun. Hieno onnistuminen Nenoselle ja hyvä sisääntulo myös Laavaiselle.

Jatkoajalla parhaimmat paikat olivat Tapparalla, mutta tulikuuma Larmi piti maalin puhtaana. Jatkojen lopulla nähtiin pieni lauantai-illan tanssi, kun pahamaineiset Otto Paajanen ja Juhani Jasu intouvuivat halailemaan toisiaan. Tilanteesta molemmille tuomittiin kaksiminuuttinen väkivaltaisuudesta.

Ratkaisun ja HPK:n kauden ensimmäisen voiton taikoi voittolaukauskilpailussa Teeeeemuu Turunen!

Kolme poimintaa

– Kannattajatoiminnan osalta Liigan avausviikonlopun komein suoritus nähtiin jälleen kerran Hämeenlinnassa. Kapteeni Otto Paajasen johdolla eteenpäin!

– Kauden ensimmäinen hattutemppu on nähty! Ensimmäisessä erässä oli Peter Petron haastateltavana mies, joka oli hallilla viettämässä polttareitaan. Tulevana lauantaina illan sankari on menossa naimisiin kolmannen kerran… saman naisen kanssa!

– Toisessa erässä nähtiin mailataituruutta ála Teemu Turunen. Pienessä tilassa tarttui kiekko taidokkaasti mukaan, mutta tällä kertaa ilmaveivi ei tuottanut tulosta.

OSTA LIPUT seuraava kotiottelu MATSIIN TÄSTÄ!

15.09.2018 20:45

Jaa artikkeli: