Tapahtumarikas ottelu päättyi Kerhon juhliin – ylivoima ratkaisi lopussa

HPK voitti kauden aikaisemman ottelun Jyväskylässä ja lähti tänään hakemaan täyttä 6/6 pistepottia runkosarjasta Jyväskylän otteluista. LähiTapiola Areenalla nähtiin vauhdikas kiekkopeli alusta loppuun ja tapahtumia riitti viihdyttämään yleisöä niin paikan päällä, kuin kotikatsomoissakin. HPK otti pelissä johdon, menetti sen kertaalleen JYPille, pääsi takaisin johtoon, päästi JYPin rinnalle ja kampesi lopulta pelin lopussa voiton. Ottelu päättyi lukemin 3-4.

Katsojille vuoristoratamainen otteluelämys

Peli alkoi Kerhon kannalta hyvin ja HPK tuli otteluun vauhdikkaasti. Jos tiistaina jäi piippuun, niin alku näytti, että tämäniltaisessa ottelussa voitto ei jää ainakaan peli-ilmeestä kiinni. JYP otti ensimmäisillä minuuteilla jäähyn ja HPK:lla oli ylivoimalla mahdollisuudet lyödä alkutahdit ottelulle. Jäähyn aikana ei tulosta tullut, mutta välittömästi kun Gardiner pääsi hyppäämään kehiin, iski Tuulola. Maalipaikkoja siunaantui erän aikana kumpaankin päähän, mutta Kerho oli koko erän mitassa askeleen edellä. Tauolle Kerho-johdossa.

Eetu Tuulola iski avauserässä kauden kahdeksannen osumansa. Kuva: Jiri Halttunen

Toisen erän alussa kävi päinvastoin kuin ensimmäisessä. Kerholta Loimaranta boksiin ja JYP pääsi avaamaan oman maalitilinsä ylivoimalla. Ottelu näytti kääntyvän väärään suuntaan, kun HPK:n pelaaja istui jälleen jäähypenkillä ja JYP pyöritti. Alivoima kesti, mutta lopulta pian jäähyn päätyttyä jyväskyläläiset pääsivät johtoon vastahyökkäyksen seurauksena. HPK:n tasoitus tuli tärkeään paikkaa – Pihlström ja Martel viilettivät vastahyökkäykseen ja Martelin upea laukaus katkaisi huonon kierteen, peli oli jälleen tasan. HPK pääsi lopulta johdossa kolmanteen erään, kun Ahonen nosti kiekon omalta alueelta, käytti sen Huttusella ja iski palautuksesta kiekon Vehviläisen taakse erän lopussa. Moni erän puoliväliä ennen kotisohvalla huokaillut saikin nyt huokaista helpotuksesta.

Sami Rajaniemi oli jälleen vakuuttava läpi ottelun. Kuva: Jiri Halttunen

Kolmas erä tarjosi viihdettä ja jännittäviä hetkiä. Niku löi pelin tasoihin hieman ennen erän puoliväliä. Erän toisella puoliskolla nähtiin jäähyaitiossa kumpaiseltakin joukkueelta pelaajat, mutta kummankaan joukkueen ylivoima ei tuottanut. Sohvan reuna rupesi lähestymään kotikatsomoissa, kun mentiin viimeiselle viidelle minuutille tasatilanteessa ja pelin kuva oli sellainen, että kumpi vain joukkue olisi voinut tehdä maalin. Lopulta HPK pääsi ylivoimalle, kun peliä oli pelaamatta enää 2 minuuttia ja 11 sekuntia. Lyhyt kuiva kausi joka oli ylivoimaa vaivannut, katkesi lopulta, kun Nikkilä toimitti kiekkoa maalille ja Martel laittoi lapansa väliin. Viimeisellä minuutilla JYP haki vimmatusti tasoitusta, mutta Kerho kesti ja nappasi täyden pistepotin Keski-Suomesta.

Lehdistötilaisuus

Maalikooste

HPK pelaa vuoden viimeisen ottelunsa ylihuomenna lauantaina, kun SaiPa saapuu vieraaksi Hämeenlinnaan klo 17 alkavaan otteluun. Ottelussa vietetään perhepeliä, jossa on houkutteleva lipputarjous 2+2 lippua 40€ ja 1+1 lippua 34€. Ottelutapahtumassa lapsia viihdyttää taikuri ja näemme jälleen lasten jälkipelit ottelun jälkeen. Lue lisää perhepelistä ja osta liput osoitteessa lippu.fi !

28.12.2023 22:10