Tänään tyhjä arpa, ensi viikolla jatketaan

3-0 (1-0, 0-0, 2-0)

Tuplan toiseen osaan lähdettiin hakemaan Kärpistä jo kauden neljättä voittoa. Ja kuten muistissa on, eilen Oulusta napattiin Kärpiltä päänahka Michael Jolyn jatkoaikaosumalla lukemin 5-6. Jolyn lisäksi ottelussa Kerholta säkenöi Veikko Loimaranta, joka 1+2 tehoillaan sai vierasyleisön lisäksi Jatkoajan keskustelupalstan sekaisin. Harvemmin on yksi kaveri saanut niin monta lempinimeä tililleen yhden ottelun kuluessa. Tässä niistä muutama: Loimalahti, Loimijoki, Loimulohi, Veikkolainen, Loimis, Loimupeite ja Loimutuli. Eilen vedeltiin pari erää avoimilla ovilla ja verkot pölisi molemmissa päissä, kolmannessa erässä sitten kilisi enemmän tolpat, mutta odotukset tälle illalle ovat varmasti kovat molemmissa leireissä, vaikkakaan harvemmin kahta maalirikasta ottelua peräkkäin enää nykypäivänä on nähty. Pisteet oli silti molemmille kultaakin kalliimpia ja hyvää ottelua odotettiin. Molemmat joukkueet vaihtoivat eilisen jälkeen maalivahtia tähän otteluun, lisäksi Kerhon kokoonpanoon palasi Eetu Liukas kärsittyään kahden ottelun pelikieltonsa.

Kärppien maalilla aloitti Leevi Meriläinen (92.42%, PMK 1.81) ja Kerhon maaliin puolestaan luisteli Daniel Lebedeff (91.93%, PMK 2.19). Vaikka pisteitä eilen tehtailikin moni pelaaja, kultakypärät pysyivät visusti samojen herrojen päissä, Kärpiltä Teemu Turunen (15+20) ja Kerholta Michael Joly (23+33) olivat joukkueidensa parhaat pistemiehet ottelun alussa. Kärppien 85 pistettä oikeutti sarjataulukossa sijaan 6. ja Kerhon keräämät 71 pistettä piti HPK:n edelleen sijalla 11.

Eilen hurjasteltiin maaleilla molempiin päihin, tänään ei. Kärpät iski avasumaalin ensimmäisellä minuutilla ja jäädytti pelin sen jälkeen totaalisesti. Toisessa erässä ei maaleja nähty, kolmannessa oululaiset osuivat vielä kahdesti ja päätösnumerot olivat 3-0.

Kuva: Jussi Määttä

Tarkemmalla sihdillä vedetään kun eilen

Tänään ehdittiin pelata 32 sekuntia ennen kuin ensimmäisen kerran helähti, ikävä kyllä kiekko kaivettiin Daniel Lebedeffin takaa ja kotijoukkue meni 1-0 johtoon Tuukka Tieksolan toimesta. Hetken kuluttua oli Kärpiltä Carl Jakobsson ja Ville Leskinen kahdella yhtä vastaan, mutta tästä ei lisää takaiskuja tullut.

Avausvitosen oli Kärpät hallitsevampi osapuoli ja HPK otti lähinnä vastaan. Meriläiselle ei oltu kirjattu vielä yhtään torjuntaa, vaikka kertaalleen Kerhokin sai aikaiseksi vähän pidemmän pyörityksen. Avauskympillä Kerhon paras paikka osua puiden väliin oli Michael Jolylla, jonka veto kilahti tolpasta ulos ja Kärpät säästyi vieraiden avausosumalta.

Vähän jo ehti näyttää avauserä jäähyttömältä, mutta Petteri Nikkilä oli eri mieltä. Ajassa 17.23 Nikkilä boksiin poikittaisesta mailasta ja tästä otti Cody Kunyk vähän lämpöjä lyödessään Nikkilää poikittaisella vihellyksen jälkeen, mutta lisäjäähyjä ei jaettu. Kärpät aloitti ylivoiman hyvin ja jo 10 sekunnin jälkeen painittiin Lebedeffin maalin edessä. Ossi Ikonen otti Teemu Turusen niskalenkkiin ja molemmat pojat makasivat kohta jäässä, rangaistuksia ei tästäkään, mutta tunnelma nousi kyllä. Käytännössä koko ylivoiman piti Kärpät kiekkoa ja jauhoi Kerhon nelikkoa rikki, mutta HPK kesti eikä lisäosumia nähty. Erätauolle kotijoukkueen johtaessa 1-0. Leevi Meriläinen otti avauserässä kolme torjuntaa ja Daniel Lebedeff venyi 11 kertaa kiekon tielle.

Maaliton toinen erä

Toinenkin erä aloitettiin kotijoukkueen komennossa, mutta muutaman minuutin jälkeen alkoi myös HPK heräillä saaden painetta Meriläisen maalille. HPK:n nelosketju aiheutti ensimmäisenä harmaita hiuksia oululaisten puolustukselle pidemmällä hyökkäyksellä, mutta Meriläisen maali pysyi tilkittynä.

Erän ensimmäiset jäähyt vihellettiin ajassa 27.08. Kärpistä istunnolle lähti Teemu Turunen poikittaisesta mailasta ja Kerhosta Rony Ahonen kampituksesta, joten peliä jatkettiin tasavajaalla pari minuuttia. Tällä erikoistilanteella ei kumpikaan ihmeitä esittänyt, vasta jäähyjen päätyttyä pelasi Kärpät paikan jäähyltä päässeelle Turuselle, joka kokeili Lebedeffiä rannelaukauksellaan. Laukaus nousi blokista isoihin verkkoihin ja edelleen mentiin tilanteessa 1-0.

Petteri Nurmi sai kakkosen ajassa tasan 33 minuuttia ja HPK joutui alivoimalle toistamiseen tänään. Nyt ei kotijoukkue pyörittänyt täyttä kahta minuuttia, kun Markus Nenonen ja Artturi Toivola karkasivat ylivoimahyökkäykseen, todetakseen että Meriläinen on tikissä ja tilanne edelleen 1-0 Kärpille.

Toiselle ylivoimaminuutille Kärpät sai myllyn pyörimään ja HPK sai venyä parhaimpaansa. Tämä kuitenkin kestettiin ja edelleen oli pisteet täysin saavutettavissa. Kärppien puolustus kuitenkin oli kantona kaskessa jäädyttäen peliä hyvin päästämättä Kerhoa huipputonteille.

Maaleja toinen erä ei näyttänyt ja toisellekin erätauolle poistuttiin kotijoukkueen johtaessa maalilla. Toisessa erässä Meriläinen torjui kuusi kertaa, Daniel Lebedeff yhdeksän kertaa. Toisesta erästä huomiona aloitusvoitot, joissa HPK on viime aikoina loistanut. Kärpät 17 voitettua, HPK 7.

Ei riitä tänään, Kärpät nappaa pisteet

Päätöserään molemmat lähtivät pelaten tarkasti, eikä mahtitontteja löytynyt. Vasta Kerhon nelonen sai painettua pelin Meriläisen päätyyn sillä seurauksella, että peli oli pistettävä poikki. Sitten tuli askiin Kerhon ykkönen ja paine pysyi Kärppien päädyssä. Mutta, mutta. Michael Joly boksiin koukusta 42.53 ja HPK alivoimalle.

Ei aiheuttanut kotijoukkueen ylivoima hengenahdistusta sen enempää ja jäähyn päätyttyä päästiin hakemaan tasoitusta viidellä viittä vastaan oikein tosissaan. Maalivahtien torjunnat olivat tässä vaiheessa erää 2-2.

Erän lähestyessä puolikastaan oltiin edelleen samassa tilanteessa kuin koko pelin kuva. Kärpät johti ja puolusti hyvin, HPK hakkasi päätä seinään ja haki väkisin avausmaaliaan. Eiliseen verrattuna oli Kärpät todellakin paremmin pelin päällä ja sai Kerhon pidettyä kaukana huipputonteilta. Viimeisen kympin käynnistyttyä pelasi Artturi Toivola ja Arttu Pelli maalipaikan mutta tähänkin Meriläinen ehti väliin eikä tasoitusta nähty.

Ajassa 51.57 alkoi päät painua oranssissa katsomossa. Joel Olkkonen teki Kärpille toisen maalin Ludwig Byströmin ja Ville Leskisen syötöistä, HPK oli nyt kahden maalin takaa-ajoasemassa. Ja tämän päivän peliin peilaten, tuskaisessa sellaisessa.

Kaksikko Veikko Loimaranta-Jere Henriksson aiheutti kiekollisen hässäkän Kärppien päätyyn kolmisen minuuttia ennen loppua. Tästä hyökkäyksestä Leevi Meriläinen heitti mailansa ja Kerholle tuomittiin rankkari. Tätä asettui ampumaan Michael Joly, mutta tällä kertaa Meriläinen oli parempi ja tilanne oli edelleen 2-0 kotijoukkueelle. Samassa ajassa HPK otti Lebedeffin pois maaliltaan ja kavennusta haettiin kuudella viittä vastaan.

Ei riittänyt tänään. Kärpät iski illan kolmannen osumansa tyhjään rysään ajassa 58.18 ja HPK sai alkaa miettiä kotimatkaa ilman sarjapisteitä. Kysymysmerkkinä oli enää, tehdäänkö tänään yhtään vai tehtiinkö eilen kaikki? Ja kyllähän lopputulos oli se, että eilen käytettiin kaikki maalit ja tänään jäätiin nollille. Kärpille täysi pistepotti lukemin 3-0. Päätöserässä Meriläinen torjui 10 kertaa ja Daniel Lebedeff kuusi kertaa.

Lehdistötilaisuus 18.2.2023

Kausi jatkuu ensi viikon keskiviikkona kotona kun Rauman Lukko saapuu vieraaksi. Tällöin ei nollille jäädä ja avaimet löydetään Lukon avaamiseen, tule paikalle näkemään tämä! Lauantaina taistellaan sitten aivan järkyttävän isoista pisteistä kun Jukurit saapuu vieraaksi, tätä et taas voi missata! Linkistä liput kerralla molempiin otteluihin, tervetuloa! liput tästä!

18.02.2023 20:06