Tampereelta kaksi pistettä – Santeri Lukka taituroi lisäpisteen voittomaalikilpailussa

HPK aloitti viikon ottelunsa Tampereella Tapparan vieraana. Kerho oli sitkeä vastustaja ja kampesi itsensä tasaisessa kamppailussa tasoihin kolmesti. Voitto irtosi lopulta voittomaalikilpailun jälkeen, kun Santeri Lukan veivaus toi ansaitun lisäpisteen Hämeenlinnaan maalein 3-4 (1-0, 1-2, 1-1, 0-1).

HPK hallitsi kenttätapahtumia hienokseltaan ensimmäisessä erässä, mutta Tapparan maaliin saakka kiekkoa ei vielä avauserässä saatu. Viimeistelystä tämä ei kuitenkaan jäänyt kiinni, mutta Christian Heljanko piti ansiokkaasti joukkuettaan pystyssä. Erän ainokaisesta osumasta vastasivat sen sijaan kirvesrinnat.

Avausmaali syntyi ylivoimalla ajassa 09:58, kun Jiří Smejkal ohjasi maalin edustalta viivatoimituksen verkkoon. Osumaa tarkistettiin hyvän aikaa videolta ja verkkotoimituksen työpisteessä tilanne ehdittiin jo tuomita korkeaksi mailaksi, mutta tilannehuoneessa päädyttiin lopulta hyväksymään osuma.

Kerho sitkeänä vastustajana

Toisessa erässä HPK oli joutui pelaamaan pitkiä vaihtoja omassa päädyssä, kun Tappara pääsi useamman kerran vaihtomatkaedun turvin vaihtamaan tuoreita hyökkääjiä jäälle. Kerho kuitenkin pystyi pitämään kovalla kamppailulla Tapparan poissa maalipaikoilta, sekä osui erässä itse kahdesti.

Ensimmäisen kerran Kerho tuli tasoihin Juuso Ikosen maalilla ottelun käydessä puoliväliään. Ikonen pääsi ohjaamaan kiekon reppuun Santeri Lukan toimituksesta ja Petri Kontiola paranteli asemiaan Liigan pistepörssin kärjessä kakkossyötöllä.

Anton Levtchi pääsi viemään hieman halvasti Tapparan uudelleen johtoon, mutta pari minuuttia ennen erän loppua Jere Innala pääsi kuittaamaan joukkueensa uudelleen rinnalle

Kolmannen erän aluksi Levtchi vei Tapparan jälleen johtoon, mutta tämän jälkeen pelin hallinta kääntyi uudelleen Kerholle.  Hyvä hallinta tuotti lopulta tulosta, kun Tappara pakotettiin kahteen nopeaan jäähyyn. Ben Blood kulutti toden teolla Hakametsän jäähypenkkiä kahden kakkosen ajan ja Kerho pääsi hakemaan uudelleen tasoitusosumaa.

Ylivoimalla kiekko näytti kuitenkin elävän turhan paljon lavoissa ja lopulta Petri Kontiola päätti itse tällätä tulisella lämärillä kiekon ohi Heljangon. Osumassa Tommi Tikka teki tuttua työtään maalin edessä, ja näin HPK nousi uudelleen rinnalle. Enempää osumia ei kolmannessa erässä enää nähty, joten 60 minuutin jälkeen paremmuutta lähdettiin ratkomaan jatkoajan merkeissä

Ratkaisu lopulta voittomaalikisasta

Jatkoajan alkajaisiksi Tommi Tikka komennettiin jäähyaitioon Patrik Virran estämisestä. Kerho alivoimakolmikko kuitenkin piti Tapparan ylivoiman kurissa ja Eetu Laurikainen koppasi loput. Lopulta ratkaisu piti hakea pisimmän kaavan kautta voittolaukauskilpailusta.

Kerho ei tällä kaudella ollut esiintynyt kovin vahvasti voittomaalikilpaulussa, mutta tällä kertaa tarina oli toinen. Valtteri Puustinen ujutti kiekon ensimmäisenä Heljangon tunneleista sisään, mutta voittomaalista vastasi lopulta yllättävämpi ratkaisija: Santeri Lukka. Lukka esittikin kisan komeimmat veivit, eikä jättänyt mitään mahdollisuuksia Heljangolle.

Näin lisäpiste matkasi Hämeenlinnaan, ja unelma pudotuspelipaikasta on edelleen elossa. Pelit jatkuvat perjantaina, kun koronakaranteenista vapautunut KooKoo saapuu vierailulle Pohjantähti Areenalle.

24.03.2021 21:27