Tampere Cup käyntiin – Kerho pronssipeliin

2-3 (1-1, 1-1, 0-1)

9.52 Tommi Tikka (Juuso Ikonen)

33.36 Sean Collins (J.Ikonen, Michael Joly)

Kerhon kohtalo oli joutua legendaarisessa Tampere Cupissa taistelemaan huomenna pronssista, kun KooKoo voitti turnauksen avausottelun 2-3. Torjuntojen valossa (Lebedeff HPK 24, Räihä KooKoo 11) KooKoo oli niskan päällä vahvemmin, mutta myös Kerholla oli paikkansa ottelu edukseen kääntää. KooKoo meni ottelussa kolmesti johtoon ja kahdesti Kerho tuli tasoihin, kunnes kolmannessa erässä ei enää KooKoo päästänyt oransseja iskemään tasoitusta. Kerhon molemmissa maaleissa löytyi syöttäjän kohdalta nimi Juuso Ikonen, joka olikin hyvässä vireessä Sean Collinsin ja Michael Jolyn laidalla. Maalit iskivät avauserässä Tommi Tikka noustuaan varkain maalille ja toisen maalin teki Sean Collins Ikosen loistavasta esityöstä toisessa erässä. Päätöserässä maalinteossa onnistui ainoastaan KooKoon Aleksi Ainali, jonka maalilla KooKoo meni turnauksen finaaliin. KooKoon muut maalit tekivät Kim Strömberg avauserässä ja Kasperi Ojantakanen toisessa erässä.

Kerho ja KooKoo korkkasivat Tampere Cupin

Forssassa kärsityn tappion jälkeen oli edessä Tampere Cup ja turnauksen avauksessa Kerhoa vastaan luisteli KooKoo. Avausminuutit mentiin päästä päähän ja ensimmäinen paikka josta maalin olisi voinut räpsäistä, siunaantui ottelun alussa Kerhon Markus Nenoselle. Paikka ei monelle olisi maalipaikka ollut, mutta Nessun ranteella olisi voinut verkko pöllähtääkin. KooKoon maalia vartioinut Riku Räihä sai kuitenkin rukkasensa laukauksen eteen ja lukemat pysyi nollilla.

Kolmen minuutin kohdalla sai KooKoo kiekon Kerhon hyökkäyspäätyyn Teemu Rautiaisen toimesta. Rautiasen syöttö maalille oli mallia “kukkupallo”, joka pomppi kuin pomppikin maalin kulmalla päivystäneelle Kim Strömbergille, Strömberg ei aikaillut vaan pyyhkäsi kiekon suoraan Daniel Lebedeffin tunnelista uuniin ja KooKoo siirtyi 0-1 johtoon.

KooKoo sai maalista virtaa ja otti hallintaa itselleen, Kerhon vielä vähän ihmetellessä Tesoman jäähallin kirkkaita valoja ja pelisysteemiä hakien. Hiljalleen alkoi kuitenkin oranssikin löytää säveliä askeleisiin ja palkinto saatiin ajassa 9.52. Kentällä oli vielä vähän sekalainen ketju vaihdon takia, mutta se ei vauhtia haitannut. Ryan Johnston näytti miten kiekko tuodaan alueelle, löysi syötöllään maalin takaa Juuso Ikosen ja Ikonen jatkoi maalin eteen vapaana olleelle Tommi Tikalle. Tikka laittoi ranteet lukkoon ja laukoi kiekon Räihän korvan juuresta ylämukiin, tilanne 1-1. Ja vaikka Johnston kiekon ylös toi, ei hänelle syöttöpistettä tilanteeseen tuomaristo löytänyt.

Maalin jälkeen Kerholta Michael Joly karvasi kiekon sinisellä itselleen vapauttaen nopealla syötöllä Juuso Ikosen nokikkain Riku Räihän kanssa, mutta tämän Räihä sai patjallaan ohjattua kulmaan eikä lisämaaleja vielä nähty. Ajassa 14.35 puhallettiin ottelun ensimmäinen jäähy, KooKoon Petteri Nikkilä joutui pitelemään oranssia vyöryä kiinni sääntöjen vastaisesti ja tästä napsahti palkinnoksi kakkonen. Ylivoimalla Kerho ei lisämaaleja tehnyt, paras paikka oĺi Jolylla maalin kulmalla mutta laukaus painui ohi Räihän rysän. Näin erätauolle lähdettiin lukemista 1-1, torjunnat merkattiin seuraavasti: Daniel Lebedeff HPK seitsemän, ja Riku Räihä KooKoo neljä.

Tasoissa jatketaan myös kolmanteen

Jos ottelua seurasi pelkästään teksti-tv:n välityksellä, näytti toinen erä torjuntojen perusteella kerholaisittain karmaisevalta. Daniel Lebedeff ehti kiekon tielle 13 kertaa erän aikana, kun Riku Räihä selvisi kahdella torjunnalla. Myönnettäköön se, että KooKoo hallitsi erää kokonaisuudessa ehkä enemmän, varsinkin kiekollisesti ja erän alkuun “vierasjoukkue” tuli vahvasti laukoen kohti Lebedeffiä. Kun erää oli pelattu kuutisen minuuttia, oli Kerho ensimmäisen kerran helisemässä KooKoon järjestäessä pidemmän pyörityksen Lebedeffin maalille. Kerhon viisikko vetäytyi ja KooKoo oli lähellä siirtyä johtoon, lopulta kuitenkin Lebedeff löysi kiekon uimalla ruuhkasta ja sai pelikatkon aikaiseksi.

Pelikellon näyttäessä 28.02 sai Kerho ottelun ensimmäisen jäähynsä. Boksiin lähti istunnolle Valtteri Suni, kiinnipitämisestä. KooKoon ylivoima oli kauden ajankohtaan nähden erittäinkin mallikasta ja kuvio jauhoi Kerhon nelikkoa rikkí. Ville Meskanen pelasi kiekon Teemu Rautiaiselle joka kiersi maalin ja vippasi maalin takaa syötön maalin edessä päivystäneelle Valtteri Ojantakaselle. Ojantakanen laukoi suoraan syötöstä kiekon ohi Lebedeffin ja jälleen KooKoo oli johtoasemassa, 1-2.

Maali herätteli Kerhoa ja pari tilannetta saatiin järjestettyä tämän jälkeen myös Räihän maalille. Tasoitus tuli ajassa 33.36, Michael Joly avasi poikkikentän syötöllä Juuso Ikoselle sinisen yli ja Ikonen katsoi haukansilmällään, mistä löytyisi vapaa syöttölinja maalille. Maalia kohti polki samaan aikaan Sean Collins ja tämän lavan Ikonenkin vapaana näki. Collinsin ohjaus painui Räihän kainalosta sisään ja tilanne oli uudestaan tasan, nyt 2-2.

Erästä kun oli pelattu vartin verran, nousi Petteri Nikkilä laidasta Kerhon alueelle. Joel Janatuinen oli kuitenkin vastassa eikä kumarrellut Kerhokasvattia, vaan nosti “Peten” miehekkäästi Tesoman laseihin kovalla taklauksella. Todellisia maalipaikkoja ei sen ihmeemmin erässä nähty, vaikka KooKoo laukaukset selvästi veikin. Lebedeffille asti tulleet laukaukset oli suht helpohkoja ja kumpainenkaan joukkue ei kunnolla päässyt paraatipaikoille.

Kerhon kohtalona pronssiottelu

Päätöserä oli kokonaisuudessaan ottelun tasaisin erä, vaikkakin lopulta erän ainoan maalin teki KooKoo. Voitto-, ja finaalimaali nähtiin ajassa 43.52 eikä käy kieltäminen, etteikö maali olisi tullut nätin kuvion päätteeksi. KooKoo nousi alueelle kolmella kahta vastaan ja perinteikäs klap-klap-syöttely päättyi siihen, että Aleksi Ainali sai maalin kulmalta siirtää kiekon lähes tyhjään maaliin. Syöttöpisteet maaliin keräsivät Joose Antonen ja Leevi Aaltonen.

Maalin jälkeen otti Joona Monto kampituksesta jäähyn ja Kerho joutui taistelemaan seuraavat kaksi minuuttia alivoimaisena. KooKoon ylivoimakuvio oli edelleen vahva ja piti kiekkoa hallitusti Kerhon päädyssä, kuitenkaan saamatta sitä ohi Lebedeffistä. Kerhon vuoro hakea tasoitusta ylivoimalla tuli ajassa 49.05, Peetro Seppälän hankkiessa niinikään kampituksesta KooKoolle vaikeuksia. Kerhon ykkösylivoima Joly-Collins-J.Ikonen-Johnston-Pelli piti kiekkoa kohtuullisen pitkään Räihän nenän edessä, mutta maalia ei aikaiseksi saatu ja ylivoima kuivui kasaan. Ylivoiman päätyttyä pelasi Juuso Ikonen tuhannen taalan paikan Arttu Pellille pisteiden väliin, Pelli laukoi kohti yläkulmaa ja mikäli kooste näytettäisiin Urheiluruudussa, saisi Riku Räihä tästä torjunnasta muistopätkän omaan kokoelmaansa tylsyttäen Pellin ja Kerhon haaveet tasoituksesta.

Lopulta Kerho haki tasoitusta vielä ottelun lopussa kuudella kenttäpelaajalla, Lebedeffin luisteltua vaihtoon 58.31 mutta KooKoon puolustus tilkitsi alueen, eikä jättänyt Kerhon kuusikolle juurikaan paikkoja iskeä tasoitusta. Näin KooKoo marssi finaaliin ja Kerho taistelee Tampere Cupin pronssisista lätkistä huomenna klo 14.00 alkavassa ottelussa, Ilvestä tai Tapparaa vastaan. Kolmannessa erässä Daniel Lebedeff torjui neljä laukausta ja Riku Räihä viisi kertaa.

Huomenna siis jatketaan turnausta klo 14.00 pronssiottelulla. Vastustaja selviää avauspäivän toisessa ottelussa Ilveksen ja Tapparan välillä, joista hävinnyt joukkue on huominen Kerhon vastustaja. Ensi viikolla HPK pelaa yhden harjoitusottelun, perjantaina Kouvolassa, jossa on paikka ottaa revanssi tämänpäiväisestä vastustajasta.

13.08.2021 18:34