Takaisin voittojen tielle

HPK-TPS 3-1 (2-0, 0-0, 1-1)

HPK palasi tauolta erittäin pirteällä jalalla ja hallitsi ottelua TPS:aa vastaa lähes alusta loppuun. HPK ansaitsi voittonsa alun kahden maalin ja tarkan puolustamisensa ansioista.

Ottelun alku oli vauhdikasta päästä päähän pelaamista, jossa molemmilla joukkueilla oli parikin maukasta maalipaikkaa avausosuman tekoon. Maalivahdit molemmissa päissä piti kuitenkin huolen siitä, että ensiminuutit pelattiin maaleitta.

HPK otti erän kuluessa ottelua enemmän haltuunsa ja hallitsi kenttätapahtumia ajoittain lähes suvereenisti. HPK:n hyvä jakso sai palkinnon ajassa 6.51, kun ensin Ville Järveläinen laukoi napakasti kohti Atte Engrenin maalia. Engrenin torjunnan jälkeen Juha Kiilholma sai sudittua kiekon Tuomas Vänttiselle, jolla oli helppo työ siirtää Kerho 1-0 -johtoon.

Vänttisen maalin jälkeen Ville Viitaluomalla oli mainio paikka siirtää HPK jo kahden maalin karkumatkalle mutta Engren venyi vielä kiekon tielle. Viitaluoma oli kuitenkin päättänyt korjata tilanteen vielä saman vaihdon aikana ja onnistuikin siinä. Borna Rendulic tarjoili kiekon “vilille”, eikä kapteeni enää tyhjästä maalista erehtynyt.

Myös loppuerä oli lähes täydellistä HPK:n hallintaa mutta lisäosumia ei erässä enää nähty.

Maalit kortilla

Toiseen erään hallinta kaukalossa tasoittui ja peli velloi ajoittain erittäinkin vauhdikkaasti maalilta maalille. Jordan Henrylle avautui tilaisuus avata henkilökohtainen maalisarake jäähynsä jälkeen, kun mies pääsi puolittaiseen läpiajoon. Henryn laukaus suuntautui kuitenkin maalin yli.

Henrylle avautui toisen erän ja koko ottelun aikana muutama muukin paikka, josta kiekon olisi voinut laittaa maaliin. Kolmannen erän tolppalaukausta lähemmäksi maalia Henry ei vielä kuitenkaan päässyt. Eräs katsomossa peliä seurannut entinen liigakiekkoilija vertasikin Henryn laukaisutarkkuutta ampumahiihtäjä Kaisa Mäkäräisen sihtiin, joka sekin on tällä hetkellä jatkuvasti hieman hakusessa. Muutama napsu alaspäin, niin alkaa maaliverkot pullistelemaan Henrynkin toimesta.

Toisen erän aikana myös Robert Leino kilisytteli TPS-maalin putkia mutta maaliin asti kiekkoa ei toisessa erässä saatu.

Maestro ratkaisee

Kolmanteen erään HPK lähti puolustamaan johtoaan ja huolehti, ettei turkulaiset pääse yllättämään vastahyökkäyksillä. HPK sai myös luotua muutaman paikan ottelun ratkaisemiseen mutta niin Rendulic, Viitaluoma, kun Rautiainenkin epäonnistuivat paikoissaan.

HPK siirtyi 3-0 -johtoon ajassa 55.46, kun Viitaluoma vapautti Rautiaisen puolittaiseen läpiajoon ja porhalsi itse mukaan 2-1 -ylivoimahyökkäykseen. Rautiainen syötti kiekon takaisin maestrolle, joka sai laittaa kiekon toistamiseen TPS-maaliin.

Ottelu näytti ratkenneen viimeistään siinä vaiheessa, kun Brian Willsie otti kahden minuutin jäähyn kaksi minuuttia ennen pelin loppua. Maajoukkueessa viikonloppuna näyttöjä antanut Marko Anttila punnersi kavennuksen kuitenkin alivoimalla ujuttamalla kiekon Mika Järvisen jalkojen välistä maaliin.

Enempää maaleja ei ottelussa kuitenkaan nähty ja näin HPK saalisti erittäin tärkeät kolme pistettä.

– Ensinnäkin haluan kiittää joukkuetta ja muuta valmennusta hyvästä valmistautumisesta tauon aikana, kiitteli HPK:n päävalmentaja Ari-Pekka Selin joukkueen tekemistä hänen ollessa maajoukkueen mukana.

– Pelattiin kohtalaisen hyvä peli ja saatiin lisähappea maaleista. Kolmannessa erässä pelattiin loistavasti johtoasemassa, Selin jatkoi.

HPK:n pelit jatkuvat jälleen torstaina, jolloin Kerho matkaa Tampereelle Ilveksen vieraaksi. Seuraava kotipeli on edessä ensi viikon torstaina 21.2, jolloin Hämeenlinnaan saapuu vieraita Espoosta.