Takaisin voittojen tielle

2-1 (0-0,1-0,1-1)

Kerho sai tappioputken poikki 2-1 voitolla JYP:stä. Tähtinä kotijoukkueelta tuikkivat Joona Voutilainen 21 torjunnalla ja Valtteri Puustinen kahdella syöttöpisteellä. Kerhon maalintekijöinä kunnostautui  Filip Krivosik ja kapteeni Niklas Friman.

 

Aurinkoakin tarkempi avauserä

 

Avauserä ei jättänyt hirveästi raportoinnille avaimia, molempien viisikkopuolustus oli niin tarkkaa ettei tekopaikoille päästy kummassakaan päädyssä. Toki muutama paikka eräänkin mahtui, ensimmäisenä tekopaikkaan pääsi vieraiden Samuli Ratinen joka sai kulmasta huippusyötön p-pisteiden väliin ja pääsi laukomaan suoraan syötöstä mutta Joona Voutilainen oli hyvin hereillä ja nollasi tämän paikan.

Erän puolivälin jälkeen Kerhon kova karvaus tuotti sen verran tulosta, että JYP joutui rikkojan rooliin ja ajassa 12.24 joutui Roni Allen ottamaan Elmeri Eroselta vauhdit koukulla pois ja Kerho pääsi ylivoimalle. Puolitoista minuuttia JYP sai purettua kiekon pois omista jatkuvalla syötöllä ja vasta viimeiset kolmekymmentä sekuntia toi Kerholle mahdollisuuden karata johtoon, tässä kuitenkaan onnistumatta.

Toista kertaa pääsi Kerho ylivoimalle ajassa 17.19, kun Mikko Mäenpää kampitti Filip Krivosikin hyvästä maalipaikasta selälleen. Toisellakaan ylivoimalla ei JYP:in tarkkaa neliötä saatu revittyä rikki ja maalia kohti suuntautuneet laukaukset Markus Ruusu nappasi kiinni. Erätauolle siirryttiin maalittomassa tilanteessa. Ruusulle kirjattiin yhdeksän ja Voutilaiselle kuusi torjuntaa.

 

Krivosikille kauden neljäs

 

Toisen erän alkuun meinasi Kerhon puolustus antaa JYP:lle lahjamaalin, avaussyöttö napsahti suoraan vierailijoiden lapaan ja tilanteesta syntyi vaarallinen 3vs2-tilanne. Tässäkin Voutilainen oli mies paikallaan ja puolustus sai kiittää Joonaa tasatilanteesta.

21.08 ajassa lähti JYP:ltä Mikko Kalteva huitomisesta boksiin ja tähän ylivoimaan kerholaiset päättivät lähteä laukomaan tosissaan. Aloituksen jälkeen kiekko ajautui Niclas Luceniukselle joka päätti laukoa itse, Ruusu sai olkapäänsä väliin ja JYP purki tilanteen keskialueelle. Toiselle yrityksellä tulikin jo odotettu johtomaali. Ensin oli paikka Valtteri Puustisella jonka laukauksen Ruusu torjui suoraan Filip Krivosikin lapaan, joka ei erehtynyt. Maalilaulu soimaan ja lukemat yhteen nollaan! Syöttöpisteille Puustinen ja kakkossyöttö Elmeri Eroselle.

Maalin jälkeen ote oli Kerholla ja toista maalia haettiin hanakasti, tässä onnistumatta. Ajassa 32.34 vaihtovirheen vuoksi oli Kerholla kuusi kenttäpelaajaa ja JYP pääsi ensimmäistä kertaa kokeilemaan ylivoimaansa. Kiekko liikkui Kerhon puolustusalueella mutta kunnolla ei vieraat sitä saanut taltutettua, mikä vei energiaa molemmilta eikä JYP päässyt rakentamaan juuri mitään. Ylivoiman lopussa Tuppurainen pääsi Immosen poikkisyötöstä laukomaan kohti maalia, tähän Voutilainen venytti toisen erän “gamesaverin” ja tilanne säilyi ennallaan.

Kerhon hallinnasta huolimatta erässä kirjattiin Voutilaiselle kahdeksan ja Ruusulle neljä torjuntaa. Kolmannen erän JYP pääsee aloittamaan ylivoimalla, Puustisen ottaessa kampituksesta jäähyn ajassa 39.56.

 

Takaisin voittojen tielle

 

Erän alun JYP-ylivoimalla paras paikka syntyi Kerhon Cody Kunykille, jonka pyöräytys meni maalista ohi ja peli jatkui Kerhon maalin johdossa.

Jäähyn loputtua otti Kerho taas hallinnan itselleen. Kellot pysäytettiin aikaan 44.07 oletettavasti koko Liigakierroksen upeimmalla maalilla. Cornet toi kiekon alueelle, syötti vauhdissa olevalle Puustiselle joka jatkoi suoraan Kunykille ja Kunyk löysi vielä Niklas Frimanin vapaana, jolla oli helppo työ ottaa syöttö luistimella haltuun ja laittaa kiekko maaliin(2-0).

Maalin jälkeen jatkoi Kerho edelleen vahvaa pelaamista, Nikkilä pääsi virittämään ranteella kohti maalia mutta epäonneksi laukaus osui suoraan Luceniusta korvan taakse joka putosi jään pintaan. Hetken aikaa jäitä takaraivolle ja Lucce oli jälleen toimintakykyinen jatkaen pelin loppuun asti.

Erän puolen välin tienoilla JYP pääsi peliin enemmän mukaan ja Kalteva kilauttikin yläputkea Voutilaisen takana. Tuomarit katsoi tilanteen videolta ja tuomio oli kerholaisittain suopea, ei maalia. Seuraavan kerran kellot pysähtyi aikaan 53.43, tällä kertaa ikävissä merkeissä. Mäenpää sai kiekon JYP:in puolustusalueella, nousi oman siniviivan yli ja vippasi kiekon kohti Voutilaisen päätyä. Kiekko otti ilkeän pompun juuri ennen maalia ja painui Joonan olkapään yli maaliin, JYP oli yhtäkkiä maalin päässä.

Kerho ei tästä lannistunut vaan nosti luistelun tason jälleen pykälää ylöspäin, kolmanteenkin maaliin oli paikat mutta maaliin asti kiekkoa ei saatu. Lukemillahan ei ole merkitystä, vaan voitolla. Tänään JYP taipui siis lukemin 2-1 ja Kerho sai revanssin vieraistaan.

 

 

Seuraavan kerran Kerho pelaa perjantaina. Vastaan asettuu Ilves Tampereella, ottelu alkaa klo 18.30.

02.10.2019 21:07

Jaa artikkeli: