Taisteluvoitto JYPistä – Kerho hyvästeli jumbosijan

3-2 (1-0, 1-1, 1-1)

Hämeenlinnaan saapui viikon levännyt, viiden ottelun tappioputkessa seilaava JYP. Panoksia ei ottelusta puuttunut, sillä kyseessä on jumbofinaali. Voitolla HPK ottaisi askeleen jyväskyläläisten ohi ja nousisi pitkästä aikaa pois jumbopaikalta. JYPillä siis lepoetu, koska Kerho pelasi viimeksi eilen Jukureita vastaan. Tosin peli pelattiin Hämeenlinnassa joten matkustusrasitetta ei ole. Marraskuussa joukkueet kohtasivat edellisen, ja ainoan kerran tällä kaudella. Sekin peli pelattiin Pohjantähti areenassa ja lopputulos oli voittolaukauskilpailun jälkeen Kerholle 2-1. Kerhon silloiset molemmat maalit teki Joona Monto.

Tiukaksi meni peli tänäänkin, loppunumerot Kerholle 3-2. Pelottavan lähellä oli, että tänään(kin) olisi peli kaatunut jäähyihin. JYP teki molemmat maalinsa ylivoimalla, Kerholta ylivoimalla osui Puustinen kolmannessa erässä. Avausmaalista vastasi Ossi Ikonen, Juuso Ikosen osuessa toisessa erässä. Elmeri Eronen ja Petri Kontiola keräsivät kaksi syöttöpistettä mieheen. Tällä voitolla Kerho nousi JYPin ohi sarjataulukossa sijalle 14. ja Paremman Pallokerhon matka jatkuu!

Vanha kunnon avauskymppi

Avauskymppi Pohjantähti areenassa toi muistoja mieleen. Kerho koitti luistella vastustajan kumoon ja paikkoja syntyi. Avausosumaa ei kauaa jouduttu odottelemaan kun Kerhosta pääsi kolmella yhtä vastaan hyökkäämään Lukka O.Ikonen ja Nenonen. Lukka häiritsi JYPin pelaajia tulemasta eteen, maalinteko jäi Nenosen ja Ikosen tehtäväksi. Ikonen käytti Nenosta syöttöseinänä ja sai nostaa kämmenellä avausosuman Markus Ruusun patjan yli maaliin ajassa 1.14.

Kerhon vahva ote pysähtyi hetkeksi ajassa 3.40, Kontiolan kampittaessa kulmaväännössä JYPin pelaajan ja tänään alivoimakin joutui heti alkuun töihin. JYP oli lähellä maalia kertaalleen. Laukaus p-pisteen kaarelta osui Laurikaisen hanskaan ja Kerhon onneksi pomppi siitä juuri ja juuri kaaliperhosena maalin yli. Muita vaarallisia paikkoja ei JYPille enää suotu ja alivoimasta selvittiin.

Alivoiman jälkeen otti Kerho uudestaan pelin kontrolliinsa ja loi vaarallisempia tilanteita Ruusun maalille, vaikkakaan erän torjuntalukemat (Laurikainen kolme ja Ruusu neljä) ei tätä väitettä kauheasti tuekaan. Kerhon vuoro koittaa ylivoimaa tuli ajassa 6.55 JYPin Antti Kalapudaksen huitoessa korkekalla mailallaan holtittomasti. Ylivoima oli hyvännäköistä ja uusia variaatioita haettiin Innalan puuttuessa. Käytännössä ylivoimaa pyöritti neljä rightia, Tikan ainoana leftinä ollessaan maskimiehenä. Maalipaikat tuli ylivoimalla Puustiselle ja Eroselle Kontiolan syötöistä mutta Puustisen laukaus osui blokkiin ja Erosen vedon Ruusu torjui. JYPillä oli paikkansa purkaa neljästi, kolme näistä Kerhon viivapelaajat sai pelastettua ja mylly sai jatkua. Lopulta vieraiden purkukin onnistui ja ylivoima jäi ilman palkintoa.

Otto Latvala oli todella lähellä siirtää Kerho jo kahden maalin karkumatkalle erän puolivälin jälkeen. Latvalan laukaus kilahti ensin tolppaan, JYPin pakin luistimen kautta vielä toiseenkin tolppaan ja siitä Kerhon epäonneksi ulos. Erätauolle lähdettiin 1-0 johdossa ja vaikka torjunnat olikin suht tasan, oli peli hyvin Kerhon hallussa.

JYP tulee mukaan peliin

Toinen erä lähti käyntiin parilla Kerhon vaarallisella tilanteella. Heti avausminuutilla oli Kristjan Kombe yksin läpi jossa Ruusu oli vahvempi ja hetkeä myöhemmin oli puolittain läpiajossa Miska Ronkainen, tämänkin Markus Ruusu hoiteli ja maalin johto säilyi. Kello kuitenkin saatiin pysäytettyä aikaan 23.27 Kerhon maalin muodossa. Kontiola toi kiekon alueelle ja katsoi ihan rauhassa, minne sen syöttää. Maalin edestä löytyi Juuso Ikonen ja Juuso koitti rystyllä kauhoa maalia. Laukaus kuitenkin epäonnistui ja kiekon nappasi Elmeri Eronen. J.Ikonen oli löytänyt tällä välin paremman laukauspaikan p-pisteeltä ja Erosen syötöstä ei Ikonen enää erehtynyt, 2-0.

Kun erässä koitti puoliväli, päästettiin JYP mukaan peliin parilla jäähyllä. Pahinta siinä oli, että jäähyt tuli vielä osittain päällekkäin ja Kerho joutui taistelemaan kolmella JYPin viittä vastaan. 30.22 lähti kapmituksesta Valtteri Jeskanen boksiin ja 32.08 sai Jeskanen seuraa Markus Kankaanperästä. Kanki sai jäähynsä estämisestä kun JYPin Robert Rooballa ei pysynyt maila kädessä ja Kanki tönäisi mailaa vähän kauemmaksi maalin edestä.

Kahden miehen alivoiman Kerho kesti, mutta kavennus tuli sitten neljällä viittä vastaan. JYP sahasi Kerhon nelikon rikki ja lopulta Rooba pääsi laukomaan suoraan syötöstä ohi Laurikaisen tilanteeksi 2-1. Kerholle oli tarjolla erän lopussa vielä ylivoimalla palauttaa kahden maalin johto, JYPin kultakypärän, Jerry Turkulaisen koukkiessa itsensä huilille ajassa 38.39. Ylivoima oli vaarallista ja Kontiolan johdolla paikkoja luotiin, mutta Puustisella ei ollut tällä kertaa osumatarkkuus kiekkoon kohdallaan. Ylivoimaa jäi jäljelle vielä 39 sekuntia päätöserään, siihen nopea isku niin taas voi hengittää vapaammin. Toisessa erässä torjunnat menivät aika rajusti JYPin laariin, Laurikainen 11 ja Ruusu viisi.

Tiukaksi menee mutta johto säilyy

Ei osunut ylivoimalla syötöt lapoihin, eikä haltuunotot ollut priimaa jos syöttö tuli lapaan. Johtoasemassa kuitenkin edettiin ja Kerho oli erätauolla kaivanut takataskusta pykälän fyysisyyttä peliin. Ajassa 45.36 otti vieraiden Roni Allen kampituksesta kakkosen ja Irwin raikasi. Tässä vaiheessa JYPin valmennuksesta Mikko Viitanen ilmeisesti mietti jo jotain tulevaa ottelua ja huusi vaihtoaitiossa huulilta luettuna LIPPU SAATAVA! Voi toki olla, että Viitanen huusi jotain muutakin, joka ehkä liittyi tilanteeseen.

Huudoista huolimatta, oli Kerhon ylivoima jälleen mallikasta. Vaarallisuuden aspekti oli ilmassa ja lopulta Puustinen sai nappiosuman Kontiolan poikkisyöttöön, tilanne paukahti lukemiin 3-1 ylivoimalla (46.56). Toinen syöttöpiste tästä Eroselle. Kauaa ei kestänyt tämän jälkeen kun oli jälleen Kerhon alivoiman vuoro, Lahtela kiinnipitäminen ajassa 47.25.

JYP piti kiekkoa Kerhon päädyssä ylivoimalla ja pyöritti Kerhon nelikkoa vaarallisesti hakien Rooballe vetopaikkaa maalin edestä. Lopulta Ruokonen kuitenkin haistoi pakki-pakki syötön ja karkasi väkisin läpiajoon työntäen susikädellä JYPin pakin kylmästi sivuun. Ruusu torjui tilanteen ja kun Ruokonen lähti takakarvaamaan, jäi maila Brad Lambertin jalkoihin ja Ruokonen kampituksesta boksiin. Taas oli Kerholla kahden miehen alivoimaa hetki. Tällä kertaa ei JYP jättänyt tätä käyttämättä ja Rooba kavensi maalin edestä samalla sekunnilla kun Lahtela pääsi jäähyltä, JYP sai jatkaa kavennettuaan vielä viidellä neljää vastaan.

Kerhon alivoima kesti tilanteen ja kun saatiin viides mies askiin, tuli peliin uudestaan taklaava Kerho. JYP pääsi kyllä kiekollisena alueelle mutta Kerho ohjasi tilanteet kulmiin, eikä sieltä maaleja tehdä. Jännäksi se saatiin lopussa silti taas. Ajassa 58.04 koukki Kontiola itsensä jäähyaitioon ja JYP sai loppuajan vetää ylivoimaa. Samassa ajassa JYP käytti aikalisänsä ja viimeisen minuutin pelasi kuudella neljää vastaan. Kerhon nelikko pysyi tiiviinä, eikä kämmenpohjat oikeastaan tainnut lopulta hiota kuin kotikatsomoissa. Loppulukemat Kerholle tänään 3-2 kovan taistelun tuloksena!

Ensi viikolla pelataan jälleen kolme ottelua. Keskiviikkona 17.2. ollaan Kuopiossa KalPan vieraana, perjantaina 19.2. Ässät tulee kylään Hämeenlinnaan ja viikko päätetään lauantaina 20. päivä Lappeenrannassa SaiPan vieraana. Pöytävarauksia otetaan jälleen vastaan, varaa oma paikkasi voittavan HPK:n pöytään!

ps. Huomenna Kerho-ravintolassa voittavan HPK:n ystävänpäiväbrunssi. Varaa tai tule varaamatta!

13.02.2021 20:03