Taisteluvoitolla kolme pistettä Vaasasta

1-3 (0-1, 1-1, 0-1)

 

Vaasan tiistai-illassa nähtiin taisteleva ja uhrautuva Kerho. Tuloksena voitto lukemin 1-3, maalintekijöinä Valtteri Puustinen, Jere Innala ja Arto Laatikainen. Puustisen maalilla herkutellaan luultavasti koosteissa vielä loppukausi ja jos joku ei sitä jostain syystä vielä nähnyt, niin kannattaa katsoa ja kokeilla vaikka perässä! Ottelun alku oli molemmilta kovaa taklauspeliä ja ensimmäinen puolisko oli Kerhomerkkinen. Ottelun kolmas erä meni Sportille kun Kerho keskittyi puolustamaan johtoaan. Voittomaalin teki ylivoimalla, toisessa erässä Innala ja Laatikainen vapautti kerholaiset piinasta ajassa 56.29 niittaamalla loppulukemat 1-3. Sport haki tasoitusta vielä kuudella neljää vastaan mutta puolustus ja Voutilainen maalissa kesti loppuun asti. Voutilaiselle merkattiin lopulta 26 torjuntaa, virkaveli Stefan Steen selvisi illasta 19 torjunnalla.

 

 

Puustisen erikoisella johtoon

 

Sport tuli otteluun ryminällä ja ajamalla taklaukset loppuun asti, näytti jopa vähän siltä että Kerho yllättyi, kuinka kovalla asenteella kotijoukkue kaukaloon tuli. Muutaman minuutin jälkeen myös Kerho syttyi kovaan taklauspeliin ja lähes joka puolella laidat ryskyi. Ehkä tästä johtuen, muu kiekollinen peli molemmilla vähän kärsi ja näytti hermostuneelta. Syötöt ei osunut kohdalleen ja kiekonmenetyksiä tuli molemmin puolin erittäin tiiviiseen tahtiin.

Vähän ennen erän puolta väliä pääsi Kerho enemmän pelin päälle ja otti hallintaa itselleen. Kiekollinen peli parantui ja paikkojakin alkoi tulla. Puustinen kilautti tolppaan Innalan syötöstä ja Cornet pelasi avopaikan Santeri Lukalle, joka epäonnekseen pyyhki kiekosta vain pölyt ja tilanne säilyi maalittomana.

Ajassa 11.54 tuli ensimmäinen tilastomerkintä pöytäkirjoihin. Laatikainen sai poikittaisesta mailasta kakkosen, ja Kerholle tästä alivoimaa. Jäähyn alkupuoliskolla sai Sport vaarallisen tilanteen rakennettua Kerhon maalille, jossa neliö hajosi mutta onni oli Kerholla mukana ja tilanteesta selvittiin.

Vähän jäähyn jälkeen sai Mikko Lahtela kiekon Kerhon puolustusalueella ja heitti alueelta pois. Sportin pakki epäröi tulla vastaan ja Puustinen haistoi tilanteen tulleen. Puustinen pääsi kiekkoon, hassutteli pakin tilanteesta ulos ja oli nokikkain Stefan Steenin kanssa. Tila meinasi loppua kesken, mutta Valtteri pyöräytti kiekon jalkojen väliin ja sieltä Steenin hanskan yli yläkulmaan ottelun avausmaalin ajassa 14.38. Tähän asti kauden komein maali on nähty, ehdottomasti.

Loppuerä oli Kerhon suvereenia hallintaa mutta lisämaaleja ei enää nähty ja erätauolle siirryttiin 0-1 johdossa. Erässä Steen torjui yhdeksän ja Joona Voutilainen Kerhon maalissa kuusi kertaa.

 

Tasaisempi toinen erä

 

Myös toisen erän alkuun Sport antoi heti painetta Kerhon pakistolle ja avausminuutilla Kerho joutui turvautumaan kahteen pitkään kiekkoon. Mutta sitten kun Kerho kiekollisena pääsi Sportin alueelle, olikin kotijoukkue hädässä. Sportin Niklas Nevalainen sai kiinnipitämisestä kakkosen ajassa 24.36. Ennen jäähyn täytäntöönpanoa, pyöritti Kerho siirretyn rangaistuksen aikana reilun minuutin kuudella pelaajalla. Muutama laukauskin lähti kohti Steenin maalia, laukaukset vaan osui blokkiin ja ponnahti takaisin Kerhon haltuun.

Ylivoimaa ei pelattu kuin neljä sekuntia ja lukemat taululla oli 0-2. Kunyk kyyristyi aloitukseen, kauhoi sen taaksepäin ja ensimmäisenä kiekkoon ehti Eronen. Eronen siirsi kiekon Innalalle joka suoraan syötöstä tälläsi kiekon Steenin ohi. Pelikello näytti aikaa 24.40.

Maalin jälkeen oli toiveissa, että Kerho painaa lisää kaasua ja karistaa Vaasalaiset jaloistaan. Mutta ei, päinvastoin. Sport sai täysin uuden vaihteen silmään ja sai Kerhon päätyyn puuduttavan pitkän hyökkäyksen. Lopulta Ari Gröndahl kavensi 27.53, tilanteeksi 1-2. Sportin maalin jälkeen tilanne vähän tasoittui kiekon hallinnan osalta ja molemmat koittivat rakentaa peliään vähän maltillisemmin.

Erän puolen välin paikkeilla epäonnistui Sportin purku yksinäiseltä pakilta laidassa. Puustinen karvasi kiekon ja polkaisi kahdella nollaa vastaan hyökkäykseen Cornetin kanssa. Puustinen käytti Cornetia “syöttöseinänään” mutta Cornetin takaisinsyöttö jäi Puustisen jalkoihin eikä lopulta laukausta kohti maalia tilanteesta saatu.

Kerholle illan toinen jäähy vihellettiin ajassa 33.15, Cornetin maila kopsahti vaasalaiskasvoihin ja lähti tästä istunnolle. Kerhon alivoima oli timanttia ja varsinkin Mikko Lahtela pelasi väkevästi kiekon kanssa Sportin päädyssä, kuluttaen sekunteja Kerhon eduksi. Ylivoimansa aikana ei Sport saanut laukaustakaan kohti Voutilaista ja joutui Sport ylivoimalla lyömään vielä pitkänkin. Kolmanteen erään lähdettiin Kerhon 1-2 johdossa, toisessa erässä Steenille kirjattiin kuusi ja Voutilaiselle 8 torjuntaa.

 

Kerho kestää Sportin kirin

 

Kolmannen erän alku mentiin päästä päähän vauhdikkaasti mutta molemmat joukkueet sai toisen pidettyä poissa niiltä kuuluisilta tuhannen taalan paikoilta. Mitä pidemmälle erää mentiin, sitä selvemmäkis kävi, että Sport ottaa hallintaa ja Kerho puolustaa johtoaan.

Tilastohenkilöille tuli töitä ajassa 50.34, Kerhon jäähyn muodossa. Erosen oli pakko koukata Jesse Paukulta vauhti pois lähes varmasta maalipaikasta ja alivoima oli jälleen kärsittävänä. Tällä ylivoimalla tulikin eri Sport kuin parilla aikaisemmalla ja kotijoukkue oli todella vaarallinen. Oikeastaan Kerho oli ylivoiman ensimmäisen puolikkaan hätää kärsimässä mutta takaiskulta vältyttiin.

Vasta 56.29 sai Kerhofanit vähän hengittää, kun Arto Laatikainen avasi kauden maalitilinsä ja siirsi vieraat 1-3 johtoon. Lucenius taisteli kiekon hyökkäyspään laidassa itselleen, näki Laatikaisen vapaana, joka sai ottaa parikin potkua kiekollisena kohti maalia ihan rauhassa. Lada näki Steenin räpyläpuolen yläkulman auki ja nosti kiekon millintarkasti ylähyllylle. Toinen syöttöpiste merkattiin Henri Kanniselle.

Ilman ongelmia ei ottelun loppuun kuitenkaan selvitty. Miro Karjalainen purki kiekon Kerhon maalin edestä pois, kiekko osui huonosti mailan varteen ja lensi suoraan katsomoon. Karjalaiselle kakkonen, Sportille aikalisän kautta ylivoimaa ja ilman maalivahtia hakemaan kavennusta kuudella neljää vastaan.

Alivoimalla Kerho sai purettua kiekon pari kertaa alueelta pois, eikä Sport päässyt kulmarallista kiekkoa maalille toimittamaan. Tuloksena taisteluvoitto Vaasasta lukemin 1-3.

 

 

Vaasasta matka jatkuu Lappeenrantaan jossa torstaina vastaan luistelee SaiPa. Kiekko Kisapuistossa jäähän klo 18.30. Seuraava kotiottelu on heti perjantaina KooKoo:ta vastaan ennen maaottelutaukoa, nähdään hallilla!

 

 

 

 

 

 

 

29.10.2019 21:14

Jaa artikkeli: