Taistelupiste Oulusta

Kärpät-HPK 2-1 ja (0-0,1-1,0-0,1-0)

HPK venyi jatkoajalle Kärppien vieraana. Ratkaisumaalin iski kotijoukkueen Vladimir Eminger. HPK:n ainokaisen laukoi Craig Schira.

Ottelun avauserä oli HPK:lle vaikea. Teemu Rautiainen, Antti Bruun ja Juha Kiilholma ottivat jäähyt mieheen ensimmäisellä kympillä, mutta Kerhon alivoima toimi hyvin eikä Kärpät päässyt johtoon. Frans Tuohimaa venyi pariin näyttävään torjuntaan. Erän loppupuolella myös HPK pääsi ylivoimalle. Paras tekopaikka avautui Borna Rendulicille, mutta myös Kärppä-vahti Jussi Rynnäs oli tarkkana maalillaan. Ensimmäiselle erätauolle siirryttiin maalittomassa tasatilanteessa.

Kärpät siirtyi johtoon toisen erän alkupuoliskolla. Ivan Huml ja Joonas Komulainen karkasivat ylivoimahyökkäykseen. Tuohimaa torjui hienosti Humlin laukauksen, mutta paluukiekossa oli ensimmäisenä Komulainen, jolla oli helppo työ siirtää isännät kuskin paikalle.

Schira tasoitti nopeasti

Kärpät jatkoi painostustaan maalin jälkeen, mutta Teemu Rinkinen yllätti oululaiset housut nilkoissa puolustussiniviivalla ja porhalsi läpiajoon. Laitahyökkääjän viimeistely-yritys ei onnistunut, mutta puolustaja Craig Schira nousi hyvin tukemaan hyökkäystä. Kärppien lievän sähläilyn jälkeen Rinkinen syötti maalin eteen Schiralle, joka niittasi pelin tasoihin. Aikaa ehti kulua Kärppien johtomaalista vain puolitoista minuuttia.

Pelin puhutuin tilanne sattui pelin puolivälissä. Kärppien Julius Junttila syötti maalin takaa Joonas Kemppaiselle, joka laukoi suoraan kohden etukulmaa. Tuohimaa onnistui pysyttämään kiekon suojiensa alle, mutta Kärppä-pelaajat nostivat kätensä maalin merkiksi. Epäselvää tilannetta tarkasteltiin videolta minuuttikaupalla, mutta kiekko ei todistettavasti ylittänyt maaliviivaa, joten lukemat pysyivät tasoissa.

Ottelun ratkaisu nähtiin lopulta jatkoajalla ajassa 61.42. Kotijoukkueen kultakypärä Ivan Huml syötti näyttävästi selän takaa puolustaja Vladimir Emingerille, jonka rannelaukaus yllätti Tuohimaan. Yksi piste kivikovan sarjakärjen vieraana on kuitenkin mukiinmenevä suoritus, joten ei kannata painaa päätä pensaaseen.

Kerho kohtaa seuraavaksi Ilveksen Tampereella. Seuraava kotiottelu pelataan perjantaina 10.1., kun TPS saapuu Rinkelinmäelle.

Rysty

07.01.2014 01:18

Jaa artikkeli: